Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Demolice třinecké farmy přišla v poslední třetině

Přes pět tisícovek fanoušků sledovalo ve středu v podvečer vyrovnaný zápas ČEZ Motoru s rezervním týmem extraligových Ocelářů Třinec. Farmáři z Frýdku-Místku měli dlouhou dobu výsledkově navrch, závěrečných dvacet minut se však Jihočechům náramně povedlo a v Budvar aréně předvedli skvělý obrat.

Aktivní vstup jihočeského celku do utkání s prvoligovým nováčkem se na skóre úvodní třetiny nepromítl. Frýdek-Místek šel do vedení v 6. minutě, kdy kotouč vymetl růžek Gábovy svatyně. Šťastná branka byla připsána Vítu Christovovi, od něhož se puk odrazil pro nahrávce Chmielewského.

Nespočet slibných příležitostí Motoru zůstal nevyužitý - nedlouho po vedoucí brance hostů několikrát dorážel Nouza, hned po něm Rob a o několik minut později na sebe dvakrát upozornil nováček v modrém dresu Esposito. Nebezpeční byli rovněž Slezané, stav se ale do přestávky už nezměnil.

Místy až drtivým tlakem se prezentovali motoráci ve druhé dvacetiminutovce. Jedna obrovská šance střídala druhou, frýdeckomístecká tvrz ale ne a ne povolit. Šimboch měl plno skvělých zákroků, několikrát ale při něm stáli všichni svatí, když ho puky trefovaly. Ve 23. a 32. minutě mu navíc pomohla konstrukce branky, kterou orazítkoval nejprve Mazanec a následně po sólu i Esposito.

Vyrovnávací trefy se domácí celek dočkal v čase 37:53, kdy Čermák vyslal do úniku Lukáše Květoně, toho ještě gólman hostů vychytal, dojíždějící Christov však bruslí smolně usměrnil kotouč do vlastní brány. Uplynulo pouhých dvacet devět sekund a Vít Christov završil svůj pomyslný hattrick. Meidl našel svého spoluhráče volného mezi kruhy a úspěšný střelec ranou z první překonal Gábu podruhé - 1:2.

Ve třetí třetině předvedli Budějčáci fantastický obrat. V čase 44:49 se u mantinelu prosadil Suchánek, nahrál volnému Jakubu Babkovi a ten vyrovnal na 2:2. Za čtyřiadvacet sekund nahodil směrem na bránu Fillman, sraženého kotouče se ujal Miloslav Čermák a poslal Motor do vedení. Krátce nato mohl přidat další gól Esposito, ležícího Šimbocha ale nepřekonal.

Jihočeši byli v ráži, ve 48. minutě rozjel z vlastního obranného pásma ofenzivní akci Pýcha, předal kus gumy Škodovi, ten Babkovi, jenž projel po pravém křídle až před frýdeckou klec a namazal zpátky mezi kruhy Vladimíru Škodovi - 4:2. Šest minut před koncem zpečetil skóre Lukáš Žálčík, kterému se střela přes obránce náramně povedla. České Budějovice tak udolaly třineckou farmu v poměru 5:2.

Martin Štrba (ČEZ Motor České Budějovice): „Frýdek výborně bránil a navíc mu perfektně zachytal brankář. My jsme šli za vítězstvím soustavným tlakem, což se zúročilo ve třetí třetině. Za obětavost hráčům děkujeme, díky ní se nám povedlo vyhrát.“

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): „Byli jsme si vědomi, že zajíždíme na půdu horkého favorita soutěže. Chtěli jsme překvapit, což se nám dvě třetiny dařilo a zápas jsme domácím znepříjemňovali. Po vyrovnávacím gólu se však naše obrana sesypala, neudrželi jsme hráče u mantinelu a utkání prohráli.“

Tuto sobotu zajíždí budějčtí hokejisté na led Ústí nad Labem, příští domácí duel je čeká hned po víkendu. V pondělí 26. září se do Budvar arény vrátí nepříjemný čtvrtfinálový soupeř Motoru z uplynulé sezony - mužstvo HC ZUBR Přerov.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Frýdek-Místek 5:2 (0:1, 1:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 38. Květoň, 45. Babka (Suchánek), 46. Čermák (Květoň, Fillman), 48. Škoda (Babka, Pýcha), 54. Žálčík - 6. Christov (Chmielewski, Jeník), 39. Christov (Meidl). Rozhodčí: Bejček - Beneš, Štofa. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 5260.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Fillman, Žovinec, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, Mazanec - Čermák, Pajič, Květoň - Nouza, Rob, Chovan - Žálčík, Esposito, Heřman - Šulek, Škoda, Babka. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) - Kania, Roupec, Jeník, Adámek, Michal Roman, Matyáš, Jank, L. Doudera - Luka, Klimša, Chmielewski - Kanko, T. Káňa, Christov - O. Kovařčík, Jaroš, Miloš Roman - R. Meidl, Franek. Trenér Jiří Juřík a Marek Malík.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Frýdek-Místek, SK Dynamo České Budějovice, Budvar aréna, Vít Christov, HC Oceláři Třinec, ČEZ, Lukáš Květoň, Miloslav Čermák, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demolice třinecké farmy přišla v poslední třetině  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.