Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hokejové Centrum Pouzar uvidí o víkendu mezinárodní Bohemia Hockey Cup

V průběhu nadcházejícího víkendu se v Hokejovém centru Pouzar v Českých Budějovicích uskuteční mezinárodní hokejový turnaj amatérských týmů Bohemia Hockey Cup 2016. Účastnit se bude vždy po jednom týmu z Kanady, Německa, Rakouska, Slovenska a České republiky. Jednotlivé týmy se ve vzájemných zápasech utkají systémem každý s každým a o vítězi turnaje rozhodne počet bodů a skóre z těchto zápasů.

Pořadatelem turnaje je spolek HC Trendy, který pro hobby hokejisty pořádá nejen ligu RHL, ale i tréninkové a doprovodné programy souhrnně nazvané Bohemia Hockey. Mezi doprovodné programy patří již uskutečněné zahraniční zájezdy na turnaje na Slovensko, do Kanady nebo Spojených arabských emirátů. Dále již proběhlo několik hokejových turnajů u nás se zahraničními hosty ze zemí jako je Slovensko, Rakousko, Německo, Rusko, Finsko, ale i z USA a Kanady.

„Naším cílem je uspořádat kvalitní hokejový turnaj pro amatérské hráče a zároveň účastníky turnaje seznámit s jihočeským regionem, z tohoto důvodu zajišťujeme pro účastníky doprovodný kulturně-poznávací program v jižních Čechách a vyvrcholením pak bude samotný víkendový turnaj. O místě pořádání turnaje bylo jasno hned od počátku, neboť naše domovské Hokejové Centrum Pouzar nám nabízí ideální podmínky a zázemí. Určitě bychom rádi poděkovali i Jihočeskému kraji a taktéž všem partnerům, v čele s generálním partnerem, neboť bez jejich podpory by nebylo možné takto organizačně a finančně náročný turnaj uskutečnit,“ uvedl ředitel turnaje Jiří Nartovský.

Turnaj se bude hrát podle pravidel old boys, tedy s minimálními kontakty, tak, jak je pro amatérské hráče obvyklé, protože cílem je si zdravě zasportovat v duchu fair-play a především se nezranit.

„Jsme rádi, že se daří v rámci Bohemia Hockey oslovit nejen místní, ale i zahraniční hokejisty, aby navštívili naše hokejové centrum. Pořádání takových akcí zcela naplňuje naši myšlenku podpory amatérského hokeje, kterou v průběhu sezony prezentujeme mimo jiné spolupořádáním Rybníkářské hokejové ligy, největší amatérské hokejové soutěže na jihu Čech, kde je aktuálně registrováno přes tisíc hráčů,“ uvedl Jan Mojžíš z Hokejového Centra Pouzar.

Turnaj bude zahájen úvodním zápasem v sobotu 24. září ve 12:30 a zakončen závěrečným zápasem v neděli 25. září od 14:00. Vyhlášení výsledků turnaje se uskuteční v neděli 25. září od 15:30.

Program turnaje

Sobota

12:30 Kanada – Slovensko,
15:30 ČR – Německo,
16:45 Rakousko – Slovensko,
18:00 Kanada – Německo,
19:15 ČR – Rakousko,
20:30 Slovensko – Německo.

Neděle

10:15 Kanada – ČR,
11:30 Rakousko – Německo,
12:45 ČR – Slovensko,
14:00 Kanada – Rakousko,
15:30 Vyhlášení výsledků.

Tisková zpráva

Štítky hokej, Kanada, Slovensko, Německo, Rakousko, Česko, Madeta Motor České Budějovice, Jihočeský kraj, Rusko, Spojené arabské emiráty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejové Centrum Pouzar uvidí o víkendu mezinárodní Bohemia Hockey Cup  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.