Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Porážku Kadaně upekli motoráci v přesilových hrách

Největší jihočeský hokejový klub slaví další vítězství. Duel mezi budějckým Motorem a Trhači z Kadaně nabídl šest gólových tref - a kromě jedné přišly všechny v době, kdy na ledě nebyl maximální počet hráčů. Hrdinové zpod Černé věže drží průběžnou třetí příčku tabulky, na rozdíl od svých nejbližších rivalů však stále ještě nemají odehraný kompletní program WSM ligy.

Stoprocentní úspěšnost přesilových her zajistila Motoru v úvodní třetině dvoubrankové vedení. Pouhých pětasedmdesát sekund od zahajovacího buly vypálil z pravého kruhu Pavlin, úspěšnou slovinskou spolupráci dokonal Rok Pajič, když vložil do střely svého krajana hokejku a puk zamířil mimo dosah gólmana Lukeše.

Další branku přidali domácí hokejisté v 7. minutě, kdy si Rok Pajič vyměnil kotouč s Heřmanem, ten vrátil centrovi druhé formace nahrávku do ideální střelecké pozice a v oslabení hrající Kadaňští znovu lovili puk z vlastní svatyně. Hosté měli největší šanci v 17. minutě, kdy špatnou Pajičovu nahrávku zachytil Chlouba, svůj samostatný únik však neproměnil.

Důrazně hrající kadaňští Trhači dělali motorákům ve druhé třetině velké problémy. Budějčáci sice měli prakticky celou dobu opticky navrch, jejich snaha ale končila buď na tvrdých hostujících zákrocích, které hlavní rozhodčí Battek povětšinou toleroval, anebo na skvělém Lukešovi.

Krátce před druhou sirénou přece jenom padla důležitá branka na 3:0, jen několik okamžiků potom, co Motor nevyužil dlouhou čtyřminutovou přesilovku za dvojitý faul Šafáře na Chovana. Pavlinovi střela od modré nesedla, Luboš Rob ji ale pohotově sebral a hostujícího gólmana, jenž kus gumy pouze lehce tečoval, z otočky nakonec překonal.

I když podle papírových předpokladů neměli nárok na úspěch, Trhači předváděli na ledě Budvar arény důstojný výkon, který ve 45. minutě korunovali snížením na 1:3. Přesilovkovou ránu Černého domácí brankář neudržel, tísněný Chlouba vybídl ke skórování Nicolase Hlavu a ten dloubákem zblízka přehodil ležícího Gábu.

Motor vrátil hostující tým zpátky na zem hned v další přesilové hře. Za minutu a půl Lukeš sice zlikvidoval nepříjemnou střelu Nouzy, jenže kotouč se odrazil k volnému Luboši Robovi a pro toho nebyl problém trefit polodkrytou klec. Tečku za utkáním 18. kola WSM ligy udělal v 57. minutě výborně hrající českobudějovický obránce Žiga Pavlin, který se ve vlastním oslabení dostal do slibného úniku, s dvěma obránci Kadaně si poradil a excelentním zakončením do pravého horního rohu Lukešovy svatyně určil konečný výsledek 5:1.

Martin Štrba (ČEZ Motor České Budějovice): „Rychlé góly v přesilovkách nám paradoxně ublížily. Mysleli jsme si, že je rozhodnuto a přestali jsme hrát. Hosté ve druhé třetině předvedli výborný pohyb, dobrý důraz a byli lepším týmem. Třetí třetina už byla vyrovnaná a závěr jsme odehráli dobře, zlomovým ale nejspíš byl gól na 3:0 v závěru prostřední části hry. S výkonem nemůžeme být spokojeni, musíme udržet koncentraci po celý zápas. Zaplaťpánbůh za tři body a góly z přesilovek.“

Jaroslav Beck (SK Trhači Kadaň): „Svým hodnocením rozhodně nechci snižovat kvalitu domácích a jejich zkušenost, bylo to vidět zejména v přesilovkách. Dva dny jsme se o nich bavili, přesto jsme začali dvojnásobným vyloučením, v oslabení jsme navíc hráli zakřiknutě a pasivně. Ve druhé třetině se objevily pasáže, kdy jsme byli aktivní a dobře ubránili dvojité oslabení, pak jsme ale inkasovali z nepozornosti třetí gól. Závěrečná třetina už byla vyrovnaná, avšak domácí si vedení zkušeně kontrolovali svým dobrým pohybem. Šedesát minut musí všichni hrát koncentrovaně, to je jediná cesta, jak jít nahoru. Náš tým potenciál má, ale chce to maximální disciplínu a morálku.“

Již tuto sobotu zajíždí budějčtí hokejisté do vzdáleného Frýdku-Místku, za týden ve středu přivítají doma Slovan Ústí nad Labem.

ČEZ Motor České Budějovice - SK Trhači Kadaň 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Pajič (Pavlin, Vráblík), 7. Pajič (Vráblík, Chovan), 40. Rob (Pavlin, Vráblík), 47. Rob (Nouza, Fillman), 58. Pavlin - 45. Hlava (Chlouba, Černý). Rozhodčí: Battek - Krátký, Smika. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5598.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Suchánek, Fillman, Pavlin, Vráblík, Mazanec, Zíb - Nouza, Rob, Čermák - Chovan, Pajič, Heřman - Kuchejda, Škoda, Babka - Šulek, Doktor, Žálčík . Trenér Antonín Stavjaňa.

SK Trhači Kadaň: Lukeš (Tadeáš Dvořák) - R. Havel, Chalupa, Trefný, R. Černý, Šafář, Tejnor, Ringler - Šťovíček, Hejcman, Chrpa - Wágner, Kůs, Chlouba - O. Beránek, L. Vrána, Kohout - Hlava, Berger, Vaněk. Trenér Jaroslav Beck.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 18. kole: 1. Prostějov (36), 2. Kladno (36), 3. ČEZ MOTOR (35), 4. Jihlava (31), 5. Přerov (31), 6. Slavia Praha (31), 7. Benátky nad Jizerou (28), 8. Ústí nad Labem (27), 9. Litoměřice (25), 10. Třebíč (22), 11. Frýdek-Místek (20), 12. Havířov (19), 13. Most (18), 14. Kadaň (16).

Štítky Sportovní klub Kadaň, přesilová hra, Madeta Motor České Budějovice, Žiga Pavlin, Rok Pajič, Luboš Rob, Černá věž, HC Frýdek-Místek, Jaroslav Beck, SK Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porážku Kadaně upekli motoráci v přesilových hrách  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.