Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Celý zápas jsme byli lepším týmem, myslí si Žiga Pavlin

Byl to večer v režii slovinských hráčů. Rok Pajič zaznamenal dvě branky a jeho slovinský kolega z obrany Žiga Pavlin dokonce tři body, za jeden gól a dvě asistence. Svoji branku vstřelil Pavlin 31 letý bek dokonce v oslabení. „Ani nevím, co se tam přesně stalo,“ smál se celé situaci hráč s číslem 17.

Jak byste zhodnotil utkání s Kadaní?                                                                              
Odehráli jsme výbornou první třetinu, ve které jsme dali dvě branky z přesilovky. Byl to výborný start do zápasu. Pak jsme ale od této hry upustili. Celkově si ale myslím, že jsme celé tři třetiny byli lepším týmem. Tři body jsme si zasloužili.

Po druhém gólu jste vypadli z tempa a druhá třetina byla protrápená. Čím to bylo?
Nechceme, aby se nám něco podobného stávalo. Chtěli jsme dát třetí gól už v první třetině. Bohužel se nám to nepovedlo. Hlavně, že máme tři body. Ale určitě nemůžeme být spokojeni s tím, co jsme ve druhé třetině předváděli.

V zápase jste zaznamenal jeden gól a dvě asistence, což je na beka skvělá bilance.
Je to dobré, ale důležitý je tým. Můžeme pořád tabulkou stoupat. Pro mě je nejdůležitější, aby se dařilo týmu a sbírali jsme co nejvíce bodů. Osobní statistiky nejsou důležité.

Vzpomenete si, kdy naposled jste zaznamenal tři body v utkání?
V loňském roce ještě ve Slavii jsem měl tři body. Tenkrát jsem dal dokonce dva góly, myslím. Ale jak jsem říkal, není to důležité. Já musím v první řadě dobře bránit a potom můžou přijít góly a asistence.

Při vašem gólu v oslabení jste soupeře přebruslil, ačkoliv jste byl už dlouho na ledě. Jak celá situace vznikla?
Ani pořádně nevím, co se tam přesně stalo. Jejich obránce najednou padl na led, já mu to vypíchl, nastartoval jsem to a skóroval. Ani jsem pořádně nevěděl, jak chci zakončit. Najednou jsem byl před gólmanem, tak jsem zkusil to, co dělám v podstatě pořád na tréninku. Jsem rád, že to skončilo tak, jak to skončilo.

Využili jste tři přesilové hry. Byly to všechno nacvičené akce?
Ano, první přesilovka, kterou jsme využili, tak to byla věc, kterou hodně trénujeme a na tréninku se na to zaměřujeme. Druhý gól byl také super. Dřív měla naše lajna hodně špatné přesilovky, ale doufám, že už se to zlomilo a půjde to tak, jako v zápase s Kadaní.

Čím si vysvětlujete to, že doma a venku hrajete diametrálně odlišně?
Venku máme hodně špatné vstupy do zápasů. Musíme to poté dohánět ve druhé a třetí třetině. Kolikrát máme třeba čtyřicet střel na branku, ale nenapadá nám to tam. Musíme prostě zlepšit ty úvody a body z venku už potom budeme sbírat snáz.

Štítky Žiga Pavlin, Sportovní klub Kadaň, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celý zápas jsme byli lepším týmem, myslí si Žiga Pavlin  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.