Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Motor sestřelil Jestřáby a ukázal celé republice, kam patří. Do extraligy!

Lepší oslavu sedmdesátého výročí zimního stadionu, v současného době nejstaršího v republice, si Budějčáci ani nemohli přát. Retro utkání s Prostějovem ovládli domácí hrdinové v dresech AC Stadion naprosto jednoznačným výsledkem 9:1 a před kamerami České televize jasně ukázali, jaká soutěž by se měla v tradiční hokejové baště hrát.

Fantazie! Jinak se ani domácí gólová smršť v první třetině nazvat nedá. Od tyčky Vráblíka na konci druhé minuty uplynulo pár sekund, Vladimír Škoda vyvezl kotouč před branku a krásnou bekhendovou střelou se trefil pod horní tyčku Kantorovy svatyně. Na kostce svítil čas 4:23 a motoráci navýšili v přesilovce svůj náskok. Prostějovský gólman Pavlinovu střelu ještě chytil, udržet ji ale nedokázal a Vladimír Škoda si poradil jako zkušený mazák - 2:0. Svůj neuvěřitelný výkon korunoval budějcký forvard po osmi minutách a jedné sekundě hry. Útočící obránce Žovinec se rozjel po levém křídle, rychlou přihrávkou namazal před branku volnému Vladimíru Škodovi a ten přesnou ranou zkompletoval čistý hattrick!

Návrat bývalého budějckého gólmana Pavla Kantora na led Budvar arény trval pouhých dvanáct minut. Lukáš Žálčík strážce branky Jestřábů dokonale překvapil, když objel železnou konstrukci a povedenou střelou ho překonal počtvrté. Tím ho nadobro vyhnal na střídačku. Skóre se opět mohlo měnit v 16. minutě a znovu u toho byl výborně hrající Škoda. Tentokrát však trefil jenom tyčku. Další velké šance měli domácí dvě minuty před koncem, o slovo se však přihlásil i Prostějov. Třináct sekund zbývalo do konce úvodní dvacetiminutovky a Gába chytil šikovnou teč Holíka.

Že to budějcké hokejisty přestalo bavit? Ba naopak... Dobře namazaný jihočeský brankostroj znovu rozpohybovali Čermák s Lubošem Robem, když prvně jmenovaný při akci dva na jednoho vrátil kotouč k pravé tyčce a jeho parťák z útoku se z těsné blízkosti nezmýlil. Ve 32. minutě si oba plejeři pozice vyměnili, Rob našel v početní výhodě volného Miloslava Čermáka, jenž zvýšil na debaklem zavánějících 6:0.

V následujících minutách dostali Prostějovští po chybách domácí obrany, jmenovitě Mazance a Zíba, až příliš mnoho prostoru, avšak jejich střelecká nemohoucnost ve spojení s výtečnými zákroky Gáby skóre nezměnila. Domácí muž v masce se blýskl jednak proti samostatného úniku Luňáka, tak i nebezpečné střele na vyrážečku v podání Šlahaře.

Pak už zase začaly úřadovat České Budějovice. Faulovaný David Kuchejda ve 36. minutě byl tak hladový po gólu, že i v pádu dokázal puk bekhendem protlačit za záda Neužila, možná s přispěním jednoho z hostujících hráčů. A to zdaleka nebylo ve druhé třetině všechno. Čerstvý střelec Kuchejda našel na levém kruhu volného Jakuba Babku, který svou dělovkou málem protrhl síť branky Jestřábů - 8:0.

I když motoráci ve třetí třetině notně polevili, vidina desátého gólu v síti Prostějova je neustále hnala dopředu. Dlouhou pětiminutovou přesilovku dokázal ve 45. minutě využít ostřílený matador Lukáš Zíb, když se z levého kruhu trefil mimo dosah bezmocného Neužila. Úplně všichni fanoušci jihočeského celku přáli Davidu Gábovi vychytanou nulu, bohužel v čase 46:51 vystřelil Matěj Zabloudil a rozsvítil červené světlo pod domácím kotlem.

Úvodní kolo WSM ligy s Jihlavou budou sice České Budějovice dohrávat až těsně před Vánoci, nyní ale konečně mají stejný počet zápasů jako jejich rivalové. Pohled na tabulku je víc než výmluvný - ČEZ Motor se aktuálně vyhřívá na vedoucí příčce se ziskem čtyřiačtyřiceti bodů!

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Po povedeném zápase v Přerově jsme hráčům zdůraznili, že s jakým nadšením a nasazením skončili, tak musí dnes pokračovat. Díky Vláďovi Škodovi jsme během osmi minut dali tři góly - a v takovém utkání se potom každému hráči vede. I ti, kteří v minulých utkáních zůstali ve stínu, si dnes zahráli. Z naší strany tedy panuje spokojenost. Suchánek dostal ránu do nervu pravé ruky a bolest mu vystřelovala až do ramene. Doufám, že bude v pořádku.“

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): „Na zápas jsme se těšili, vždyť to bylo naše první televizní utkání. Bohužel jsme ho ale nezvládli. Chtěli jsme si dát pozor na začátek a ten nám naneštěstí utekl. Budějovice se tím dostaly na koně a duel ovládly. Jako poražený tým musíme domácím pogratulovat, udělali si hezké výročí. My na tento zápas musíme co nejrychleji zapomenout. Snad na nám povede zmobilizovat síly a získat další body do tabulky.“

V tomto týdnu nečeká hokejisty Motoru žádné cestování po republice, naopak už v sobotu přivítají doma Litoměřice. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

ČEZ Motor České Budějovice - LHK Jestřábi Prostějov 9:1 (4:0, 4:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Škoda (Pavlin), 5. Škoda (Pavlin, Nouza), 9. Škoda (Žovinec), 12. Žálčík (Šulek), 21. Rob (Čermák, Chovan), 32. Čermák (Rob, Chovan), 36. Kuchejda, 39. Babka (Kuchejda), 45. Zíb (Mazanec, Babka) - 47. Zabloudil (Půhoný, Novák). Rozhodčí: Doležal - Křivohlavý, Špringl. Vyloučení: 3:4, navíc Švec 10 minut a Kolář (oba PRO) 5 minut + OK. Využití: 3:0. Diváci: 6018.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Suchánek, Žovinec, Pavlin, Vráblík, Mazanec, Zíb, Mucha - Chovan, Rob, Čermák - Nouza, Škoda, Heřman - Kuchejda, Babka, Květoň - Šulek, Točík, Žálčík - Doktor. Trenér Antonín Stavjaňa.

LHK Jestřábi Prostějov: Kantor (12. Neužil) - Holík, Vokurka, Protivný, Kolář, Grebeňuk, Zadražil, Kaluža - Luňák, Venkrbec, Rudovský - Novák, Moskal, Půhoný - Švec, Šlahař, Káňa - Zabloudil, Augustin, Korhoň. Trenér Kamil Přecechtěl.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 22. kole: 1. ČEZ MOTOR (44), 2. Kladno (44), , 3. Jihlava (40), 4. Prostějov (38), 5. Slavia Praha (36), 6. Přerov (35), 7. Benátky nad Jizerou (32), 8. Ústí nad Labem (32), 9. Litoměřice (28), 10. Frýdek-Místek (25), 11. Třebíč (24), 12. Havířov (22), 13. Most (21), 14. Kadaň (20).

Štítky LHK Jestřábi Prostějov, Madeta Motor České Budějovice, HC Škoda Plzeň, Česká televize, Luboš Rob, Miloslav Čermák, David Kuchejda, Lukáš Zíb, Vladimír Škoda, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor sestřelil Jestřáby a ukázal celé republice, kam patří. Do extraligy!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.