Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Motor hlásí dva příchody. Odchod Žálčíka klub popřel

Českobudějovický Motor ohlásil jednu novou a jednu staronovou posilu. Z hostování v Benátkách nad Jizerou se vrací brankář Petr Kváča a ze Sparty přichází na měsíční hostování 22 letý útočník Dominik Volek. V jednání je také odchod Lukáše Žálčíka do Prostějova.

Mladý talentovaný gólman Petr Kváča se vrací po neúspěšném hostování z Benátek nad Jizerou, kde nedostával tolik prostoru, kolik si představoval. Přednost dostávali extraligou prověření gólmani jako Novotný, Will nebo Fin Tarkki. „Dáme Petrovi prostor ve WSM lize, má šanci podívat se na mistrovství světa do 20 let, což by byl jeho velký osobní úspěch. V loňské sezoně prokázal, že má talent, musí to ale potvrdit i v zápasech,“ prozradil pro klubový web generální manažer Stanislav Bednařík.

Posilu přivádí nejlepší jihočeský klub do ofenzivních řad. Na měsíční zkoušku přichází kmenový hráč Sparty Dominik Volek. Ten se pokoušel v letošní sezoně probojovat do prvního týmu Mladé Boleslavi, ale nastoupil pouze ke dvěma zápasům hokejové Ligy mistrů. Poté se vrátil do Sparty, kde naskočil do jediného utkání.  „O jeho předpokladech není pochyb, předpovídala se mu velká budoucnost. Teď už ale výsledky z mládežnických týmů nikoho neohromí, Dominik musí co nejrychleji začít potvrzovat, že je ochoten tvrdě pracovat a prokázat, že na špičkový hokej má,“ popsal Bednařík.

Podle serveru hokej.cz měl taktéž na měsíční zkoušku opustit klub Lukáš Žálčík. Dle informací měl zamířit do Prostějova. To ale dementuje PR ředitel Tomáš Kučera. „I přes oznámení Prostějova a serveru hokej.cz k dohodě nedošlo a Žálčík prozatím zůstává členem kádru Motoru,“ objasnil situaci Kučera.

Štítky HC Sparta Praha, LHK Jestřábi Prostějov, Dominik Volek, Petr Kváča, HC Benátky nad Jizerou, Mistrovství světa v ledním hokeji, Tomáš Kučera, Liga mistrů UEFA, BK Mladá Boleslav, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor hlásí dva příchody. Odchod Žálčíka klub popřel  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.