Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Skvělá třetí třetina zajistila Motoru tři body ze slávistického ledu

Dlouhou dobu tahali za kratší konec. Po dvou třetinách ještě prohrávali o gól, ale během posledních dvaceti minut dokázal Motor čtyřikrát skórovat, což nakonec znamenalo vítězství Jihočechů 5:2. Navíc díky zaváhání kladenských hokejistů České Budějovice navýšily náskok na čele WSM ligy už na šest bodů.

Od začátku zápasu se hrál vyrovnaný hokej s minimem šancí. Možná i právě proto padla branka hned z první vážnější příležitosti. Endál dostal přihrávku, nabruslil si do útočného pásma a počkal, až mu jeho spoluhráči najedou. Ideálně pak namazal Pohlovi, který vypálil velmi tvrdě. Směr dráhy kotouče ale změnil Petr Beránek a puk skončil za zády hostujícího gólmana. Šance na vyrovnání přišla díky první přesilové hře v zápase, ale ta se Motoru vůbec nepodařila. Už při hře pět na pět mohli jít domácí hráči tři na jednoho, ale Pavlin předvedl skvělý obranný zákrok. A v osmnácté minutě tak přišlo vyrovnání. Michal Chovan vybojoval puk u mantinelu, najel si mezi kruhy a přesnou ranou prostřelil Polívku. Minutu a půl před koncem mohli jít slávisté znovu do vedení, když Šafránek hledal před prázdnou brankou Jankovského. Ten však skákavý touš vůbec nezasáhl.

Druhá část se velice podobala té první. Vyrovnaný hokej s náznaky šancí. Ale opravdových příležitostí bylo pomálu. Pražané mohli skórovat při dvojnásobné přesilovce, která trvala téměř minutu, ale Jihočeši se ubránili. V polovině zápasu našel Rys rozjetého Kadlece, který nasměroval kotouč na Kváču, jenž si s tímto pokusem poradil. A tak se opět naskytl stejný obrázek. Jednou střela na Polívku, poté na Kváču. Jenže ještě před koncem druhé dvacetiminutovky dostala Slavia další možnost dvojnásobné přesilové hry. Tu však ukončil domácí Beránek, který putoval na dvě minuty za katr. Jenže i tak dokázali slávisté přesilovou hru využít. Antonín Dušek si několikrát vyměnil puk s Novákem a následně propálil vše, co mu stálo v cestě.

Hned na startu poslední periody měly České Budějovice příležitost k vyrovnání díky přesilové hře. V ní měl obrovskou šanci Nouza, který byl úplně sám před Polívkou, udělal bekhendový blafák, ale domácí gólman zázračně máchl lapačkou a puku v cestě do branky zabránil. Pak vypálil od modré Pavlin, ale pouze do horní tyče. Vyrovnání nakonec přišlo. Pavlin opět zkoušel štěstí od modré čáry, branku ale netrefil. Kotouč se však odrazil na hůl Miloslava Čermáka, jenž z dorážky vyrovnal. O pár chvil později hosté dokonce vedli! Ondřej Šulek dostal dlouhou přihrávku na modrou čáru, najel si do ideální pozice mezi kruhy a ranou pod víko se trefil poprvé v českobudějovickém A-týmu. Motor ve své aktivitě nepolevoval a svého soupeře přehrával. Dvě a půl minuty před koncem šli domácí do risku. Při hře bez brankáře ale inkasovali. Prázdnou branku trefil bývalý slávista Miloslav Čermák. V závěru byl ještě vyloučen mladý Američan Walker a Pražané šli opět do šesti, ale opět lovili puk ze své branky. Od mantinelu zamířil přesně Rok Pajič. Motor tak v Edenu zvítězil 5:2.

Další zápas sehraje Motor už v sobotu 26. listopadu, kdy od 17 hodin přivítá v Budvar aréně Jihlavu.

HC Slavia Praha – ČEZ Motor České Budějovice 2:5 (1:1, 1:0, 0:4)

Branky a nahrávky: 7. Beránek (Pohl, Endál), 40. Dušek (Novák) – 18. Chovan, 43. Čermák (Pavlin, Pajič), 46. Šulek (Walker, Vráblík), 58. Čermák (Chovan, Pavlin), 60. Pajič. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2065. Rozhodčí: Koziel – Adamec, Poruba.

HC Slavia Praha: Polívka (Pírs) – Pohl, Knot, Novák, Holý, Kolařík, Růžička, Valík – Jankovský, Šafránek, Šagát – Endál, Dušek, Beránek – Rys, Kubica, Kadlec – Schleiss, Ššteiner, Kružík.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Mazanec, Žovinec, Zíb – Květoň, Nouza, Heřman – Chovan, Pajič, Čermák – Šulek, Walker, Volek – Kuchejda, Škoda, Babka.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, Miloslav Čermák, Petr Beránek, Michal Chovan, Rok Pajič, přesilová hra, HC Slavia Praha, Antonín Dušek, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělá třetí třetina zajistila Motoru tři body ze slávistického ledu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.