Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Domácí tvrz prolomena. Spanilou jízdu Motoru ukončila jihlavská Dukla

Série domácí neporazitelnosti hokejistů ČEZ Motoru ukončilo v duelu 28. kola WSM ligy mužstvo, které se na ledě Budvar arény představilo vůbec poprvé v této sezoně. Vyprodanému stadionu dal okusit příchuť porážky účastník minulé baráže o extraligu - HC Dukla Jihlava.

Svižný úvod bez větších šancí přerušila v 9. minutě gólová akce Jihlavy, kdy se Čachotský dobře zorientoval u levého mantinelu, bekhendem našel úplně osamoceného obránce Petra Šidlíka a ten střelou z první překvapil gólmana Kváču.

Motor se začal v útočném pásmu prosazovat až během výhody jednoho muže v poli a sekundu po skončení trestu Stoklasy vyrovnal. Pajičovu střelu ještě Škarek vyrazil, než se ale stačil vzpamatovat, na dorážku Miloslava Čermáka už nestihl zareagovat - 1:1.

Otočit skóre utkání mohl nedlouho poté Nouza, jemuž puk na hranici brankoviště na poslední chvíli odskočil, a také v 17. minutě Květoň, který se dostal za obranu Dukly a místo síťky trefil pouze pravý beton připraveného jihlavského brankáře.

Bojovná druhá třetina branku nepřinesla. Dukla hrála důrazně, také proto byla několikrát v oslabení, Budějce toho však nevyužily. Snad největší šanci motoráků měl ve 22. minutě Vráblík, jenž napálil břevno. Halou to jenom zašumělo. Za pět minut mohli dva jihlavští hokejisté řítící se proti nikomu potrestat špatné střídání domácích, jenže zakončení Čachotského skončilo na horní tyčce.

Jihočeši neměli svůj den a v závěrečné periodě na hosty z Vysočiny nestačili. Například Protasenja v přečíslení zahodil vekou šanci na rozdílovou trefu. O výsledku zápasu definitivně rozhodla 45. minuta, kdy špatnou rozehrávku Babky vystihl David Březina a povedenou střelou poslal Jihlavu do vedení.

Vzruch v ochozech Budvar arény nastal deset minut před koncem poté, co nováček Benjamin Walker vyzval v pěstním souboji Filipa Dundáčka. Jihlavský mladíček přetáhl americkému útočníkovi dres přes hlavu, ten svého soka zase skolil na led. Vskutku zajímavá podívaná.

Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou zkusily České Budějovice hru bez brankáře, bohužel Čermák svým faulem a desetiminutovým trestem za nesportovní chování jihočeský celek oslabil. Motoru chyběly v samém závěru na zvrat psychické i fyzické síly, a tak Jihlava vyhrála 2:1. Přesto domácí zůstávají na čele ligové tabulky s tříbodovým náskokem před Kladnem.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Mrzí nás, že domácí vítězná série se přetrhla, byl to třináctý zápas... Ztratili jsme body v utkání, které mělo, co se týká bojovnosti, vysoké parametry. My jsme se buď netlačili do zakončení, nebo jsme zpomalili založení útoku a hosté střední pásmo pozorně ubránili. Vybudované pozice už nebyly tak čisté. Na góly chudý výsledek, vyjádření skóre je podle mého názoru spravedlivé.“

František Zeman (HC Dukla Jihlava): „Věděli jsme, že domácí jsou na svém ledě silní, takže jsme se na to připravili. Diváci viděli fantastické utkání, ze kterého si vezeme tři body, možná jsou i trochu šťastné. Ale jak se říká - zaplaťpánbůh za ně.“

Příští zápas čeká motoráky ve středu, kdy zajíždí na třebíčský led. Před domácím publikem se představí přesně za týden v duelu s Mostem.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Čermák (Pajič, Chovan) - 9. Šidlík (Čachotský), 45. Březina. Rozhodčí: Sýkora, Zubzanda - Štofa, Belko. Vyloučení: 3:6, navíc Walker 5 minut + OK, Čermák 10 minut (oba CEB), Dundáček (JIH) 5 minut + OK. Bez využití. Diváci: 6421 (vyprodáno).

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) - Suchánek, Vráblík, Pavlin, Žovinec, Zíb, Mazanec, Mucha - Květoň, Nouza, Heřman - Chovan, Pajič, Čermák - Šulek, Walker, Volek - Kuchejda, Škoda, Babka. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Dukla Jihlava: Škarek (Svoboda) - Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Šidlík, Szathmáry, Dobrovolný - Důras, Seman, Jergl - Březina, Stoklasa, Protasenja - Čachotský, Zeman, Diviš - Danišovský, Jícha. Trenér Petr Vlk.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 28. kole: 1. ČEZ MOTOR (58), 2. Kladno (55), 3. Slavia Praha (52), 4. Jihlava (50), 5. Benátky nad Jizerou (46), 6. Přerov (44), 7. Prostějov (43), 8. Ústí nad Labem (42), 9. Frýdek-Místek (37), 10. Litoměřice (36), 11. Třebíč (36), 12. Kadaň (33), 13. Havířov (31), 14. Most (25).

Štítky HC Dukla Jihlava, Madeta Motor České Budějovice, ČEZ, Budvar aréna, Miloslav Čermák, Petr Šidlík, Benjamin Walker, David Březina, Rytíři Kladno, Antonín Stavjaňa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácí tvrz prolomena. Spanilou jízdu Motoru ukončila jihlavská Dukla  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.