Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Motor válí i po Vánocích. Gába pomohl čistým kontem k vítězství nad Litoměřicemi

Vánoční pauza nezanechala na hokejistech Motoru žádné výrazné stopy. V rámci 36. kola WSM ligy zvládli střetnutí na ledě Litoměřic a z ledu kališníků si odvezli plný počet bodů po vítězství 3:0. O branky se postarali Tomáš Nouza, Michal Chovan a Rok Pajič.

První třetina povánočního souboje moc hokejové krásy nenabídla. Asi největší možnost ke skórování likvidoval hned ve třetí minutě Pavelka, když nejprve pokryl střelu Šulka z první, načež kontroloval i následnou dorážku. Průběh kouskovala vyloučení, ale ani jeden z týmů se v přesilových hrách nedokázal prosadit. Na obou stranách totiž stáli dobře připravení gólmani. Ve čtrnácté minutě byl v početní výhodě blízko k přesnému zásahu Piegl, ale Gába na poslední chvíli utěsnil mezeru mezi jeho betonem a pravou tyčí. Po návratu z trestné lavice v osmnácté minutě byl aktivní Suchánek, jenže nejprve proti němu stál Pavelka, poté zase jeho střelu zblokoval Veselý. Přestože tak měl Motor o něco více ze hry, do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Ačkoliv do druhé části vstoupili lépe hosté, postupem času se osmělili i domácí hokejisté a prověřili pozornost Gáby. Jenže na začátku devětadvacáté minuty se dostali do problémů, to když soupeři nabídli třiašedesát sekund dvojnásobné početní výhody, a Motor neváhal trestat. Kdo jiný by mohl zakončit pohlednou kombinaci než Tomáš Nouza, který na druhý pokus využil přesnou diagonální přihrávku Pavlina. Jihočechům ještě více narostla křídla a snažili se o navýšení náskoku, ale úporná defenziva Litoměřic vzdorovala. Několikaminutovou pasáž hry, kdy se oba celky střídaly v držení puku, přerušilo vyloučení Pavlina. Jenže domácí nabídku nezužitkovali. Podobně však později i České Budějovice, a tak se diváci další branky ve druhé třetině nedočkali.

Hned v úvodu třetího dějství mohli kališníci srovnat krok. Za katr putoval Heřman a Gába se musel v polovině 43. minuty hodně činit, aby pokus Loskota z hranice brankoviště vytěsnil lapačkou nad svou svatyni. Domácí cítili šanci, ale svěřenci Antonína Stavjani nechtěli další podobnou příležitost nabídnout. Okořenit souboj, který byl skoupý na góly, se tak rozhodli menší šarvátkou Heřman se Šulcem, odhadovat jejího vítěze by však bylo složité. Následnou krátkou přesilovou hru čtyř proti třem Litoměřičtí nezužitkovali, hlavně kvůli Gábovi, jenž spolehlivě držel čisté konto. Hosté tak necelých pět minut před koncem zasadili protivníkovi smrtící ránu. Krátce po vyloučení Šulce za nedovolené bránění našel Fillman v dobré pozici Michala Chovana a ten se nemýlil. V závěru ještě domácí vrhli všechny síly do útoku, na zdramatizování duelu už to ale nestačilo. Ba naopak, konečnou tečku za zápasem udělal na konci 59. minuty Rok Pajič, když trefil odkrytou klec Litoměřic.

HC Stadion Litoměřice – ČEZ Motor České Budějovice 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly a nahrávky: 29. Nouza (Pavlin), 56. Chovan (Fillman, Čermák), 59. Pajič. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. Rozhodčí: Zubzanda – Svobodová, Belko. Diváci: 1680.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Šindelář) – Šulc, Jebavý, Barák, Piegl, Plášil, Havránek, Smetana, Málek – Loskot, Hanták, Kopta – Ondráček, Nedvídek, Kalla – Procházka, Miškář, Veselý – Švagrovský, Pilař, Pletka. Trenér Miloš Říha ml.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Spáčil) – Fillman, Žovinec, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, Mazanec – Walker, Chovan, Čermák – Nouza, Pajič, Heřman – Květoň, Hřebejk, Škoda – Šulek, Babka, Kuchejda – Guman. Trenér Antonín Stavjaňa.

Foto Bramberka Nová

Štítky HC Stadion Litoměřice, Madeta Motor České Budějovice, Rok Pajič, Tomáš Nouza, Vánoce, Michal Chovan, Antonín Stavjaňa, HC Škoda Plzeň, Miloš Říha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor válí i po Vánocích. Gába pomohl čistým kontem k vítězství nad Litoměřicemi  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.