Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Mladíci zdolali v prvním zápase Finy 4:2. Zítra se hraje ve Strakonicích

Hokejová reprezentace do 17 let porazila v prvním ze tří přípravných zápasů Finsko 4:2. Všechny góly dali Češi ve druhé třetině. Hrálo se v Budvar aréně.

Rychlý nástup Finů do zápasu změnu skóre nepřinesl. Za 60 sekund se museli čeští mladíci bránit po šancích Nordgrena a Killinena. Kaapo navíc trefil bránícího hráče. Mírnou převahu Finska zabrzdil faul Kapanena, který ale domácí výběr nepotrestal. Oba týmy hrály poctivě dozadu, a když už se ke střelám dostal Seppälä nebo Kivenmäki, podržel český tým brankář Vlk. Ten musel zasahovat i v závěru první třetiny, kdy kryl rány Nordgrena a Tanuse.

I úvodní sekundy druhé třetiny patřily Finsku. Záhy se ale role obrátily a od 22. minuty byli více v ofenzivě domácí. Jeník, Dajčar a ani Arnošt sice Annunena ve finské brance neprostřelili, ale tlak českého týmu vyústil v první gól, který dal ve 24. minutě Adam Gajarský po střele nad beton. Finové pak domácí zatlačili před Vlka, ale srovnat stav se jim nepovedlo. Naopak ve 34. a 35. minutě dali domácí dva rychlé góly.

Nejprve svým druhým gólem zvýšil vedení Adam Gajarský a za minutu poslal puk pod horní tyč Matěj Pekař – 3:0. Brankové hody ve druhé třetině pokračovaly ve 39. minutě. Na 1:3 snížil po zadovce Kupariho aktivní Niklas Nordgren. Pouhé tři sekundy před koncem třetiny se čeští hráči radovali počtvrté. Po velké chybě brankáře Annunena za brankou dostal prostor Matěj Pekař a znovu poslal domácí do tříbrankového vedení.

Do třetí třetiny vstoupilo Finsko s brankářem Toivomäkim. Hosté měli po minutě hry výhodu přesilovky, kterou domácí ubránili. Pak na druhé straně trefil Janík jen tyč a pokračovalo se dále za stavu 4:1. V poslední desetiminutovce šlo Česko znovu dvakrát do oslabení. Finsko ale ani tyto přesilovky nevyužilo. Až po návratu Plaška a hře 5 na 5 musel Vlk podruhé lovit puk ze své sítě.

V čase 57:05 ho překonal při dalším signalizovaném trestu Rasmus Kupari – 4:2. Minutu a půl před koncem třetí třetiny Finové odvolali brankáře a navíc přišel trest Plaška za podražení. Tlak hostujícího týmu ale domácí dokázali ustát a v prvním ze tří přípravných zápasů vyhráli 4:2. Zítra se hraje ve Strakonicích a v pátek v Táboře. Oba zápasy začnou v 17:00.

Česká republika U17 – Finsko U17 4:2 (0:0, 4:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Gajarský, 34. Gajarský (Střondala), 35. Pekař (Bernáth), 40. Pekař (Jeník, Dajčar) – 39. Nordgren (Kupari, Kokonen), 58. Kupari (Nordgren). Rozhodčí: Svoboda – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváků: 633.

Česko: Vlk (Kolář) – Dluhoš, Klejna, Kowalczyk, Zábranský, Dajčar, Bernáth, Procházka, Zich – Koblížek, Čajka, Gajarský – Svoboda, Střondala, Plašek – Jeník, Šír, Pekař – Grim, Arnošt, Kropáček.

Finsko: Annunen (Toivomäki) – Salmela, Räsänen, Kokkonen, Rannisto, Seppälä, Ketola, Kemppainen, Akerman – Tanus, Kupari, Nordgren – Kaapo, Moilanen, Killinen – Kivenmäki, Kapanen, Nevasaari – Hirvonen, Karuvaara, Mäki.

Příprava: Česko U17 - Finsko U17 4:2

Středa, 28. prosince 2016, 19:06

Příprava: Česko U17 - Finsko U17 4:2
Příprava: Česko U17 - Finsko U17 4:2

Štítky Finsko, Strakonice, Matěj Pekař, Budvar aréna, Niklas Nordgren, Rasmus Kupari, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladíci zdolali v prvním zápase Finy 4:2. Zítra se hraje ve Strakonicích  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.