Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Motor neskóroval a z Frýdku-Místku si odvezl bůra

Hokejisté ČEZ Motor České Budějovice prohráli na ledě Frýdku-Místku vysoko 0:5. V tabulce je stáhla Jihlava i Kladno. V dalším kole hraje Motor v sobotu doma.

Po několika měsících se v brance Motoru objevil Ondřej Bláha, který se vrátil z hostování a poprvé dostal od trenérů důvěru. Jihočeskému týmu první třetina nevyšla. Již ve třetí minutě musel Bláha poprvé lovit puk ze své sítě, když nestačil na dorážku Adama Rufera – 1:0. I v dalších minutách se hrálo více před hostující brankou a až v sedmé minutě se do šance dostal i Motor. Střelu Čermáka ale v pohodě zlikvidoval připravený gólman Šimboch.

Hosté mohli srovnat při přesilovce, kterou však domácí tým bez větších problémů ubránil. V 11. minutě byl vyloučen Chovan a za další minutu i Vráblík. Výhodu dvou mužů v poli sice domácí neproměnili, ale v pokračující přesilovce se už trefil z další dorážky Antonín Pechanec. Motor po inkasované brance nevyužil další přesilovku, a když se neprosadil v závěru ani Květoň, šlo se do kabin za vedení Frýdku-Místku 2:0.

Do druhé třetiny vstoupil Motor aktivně a po chybě Pechance dostal další výhodu přesilovky. Největší šanci měl až po jejím skončení Hřebejk. Šimboch byl opět pohotový a snížení nedovolil. Naopak ve 26. minutě vyhnal Bláhu z branky Michal Kovařčík. Jihočeši šli nejprve do přečíslení, které ale nezvládli a naopak z protiútoku pálil Jašek. I jeho pokus Bláha jen vyrazil a Kovařčík si pak už věděl rady – 3:0.

Do branky nastoupil Kváča a za dvě a půl minuty sledoval, jak jede trestné střílení Čermák. Skvělý Šimboch dokázal zastavit i tuto velkou šanci a udržel pro svůj tým tříbrankové vedení. Ve 36. minutě měl Kváča štěstí, když Franek orazítkoval jen tyč. V závěru třetiny fauloval Novák a důležitý moment Frýdek-Místek zvládl, když se 46 sekund před sirénou prosadil Ondřej Kovařčík – 4:0.

S těžkým úkolem smazat čtyřbrankovou ztrátu vstoupil Motor do třetí třetiny. Domácí ale nedali Jihočechům žádnou šanci. Ve 45. minutě byl navíc vyloučen Dostálek a hosté tak ztratili další dvě minuty, ve kterých mohli atakovat domácí branku. Po návratu na led mohl Dostálek v prvním zápase za Motor skórovat, ale přihrávku Babky poslal vedle tyče. A tak přišel trest a konec všech nadějí na hostující zázrak. Pátý gól Frýdku-Místku vstřelil v 50. minutě Ondřej Kovařčík.

Sympatický byl od Motoru fakt, že i přes pětigólovou ztrátu se v závěru zápasu snažil a bojoval. Největší šanci na další branku měl však domácí Cienciala, kterého vychytal Kváča. Jelikož Jihlava porazila Slavii v prodloužení a Kladno vyhrálo za tři body, náskok Motoru se opět snížil. Před sobotním domácím zápasem se Slovanem Ústí nad Labem tak Jihočeši vedou již jen o pět bodů.

HC Frýdek-Místek – ČEZ Motor České Budějovice 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Rufer (Bartko, M. Jáchym), 14. Pechanec (Adámek, Cienciala), 26. M. Kovařčík (Jašek), 40. O. Kovařčík (Štebih, Cienciala), 50. O. Kovařčík. Rozhodčí: Přikryl – Bryška, Wesley. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Střely na branku: 22:37.

Frýdek-Místek: Šimboch – Adámek, Kania, D. Stránský, Štebih, Bartko, M. Jáchym, Zahradníček – Marek Růžička, Pechanec, Chmielewski – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Cienciala, Hladonik, Rufer – Půhoný, Klimša, Franek – Jaroš.

České Budějovice: Bláha (26. Kváča) – F. Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vráblík, Suchánek, Mazanec – Babka, Škoda, Hřebejk – Čermák, Chovan, Dostálek – Žovinec, Nouza, L. Květoň – Guman, Vlček, Fronk.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Frýdek-Místek, FC Vysočina Jihlava, SK Kladno, Adam Rufer, Ondřej Bláha, Antonín Pechanec, Ondřej Kovařčík, SK Slavia Praha, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor neskóroval a z Frýdku-Místku si odvezl bůra  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.