Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Motor uhrál v Prostějově důležité tři body a navýšil vedení

Dramatickou dohrávku WSM ligy hokejisté ČEZ Motor České Budějovice na prostějovském ledě zvládli a vyhráli 3:2. Soutěž pokračuje již zítra, kdy Jihočeši zamíří na led Benátek.

Trenéři Motoru do branky poslali po výpomoci v juniorce Petra Kváču. V permanenci byl hned v úvodních minutách, kdy měl Prostějov po vyloučení Škody čtyřminutovou přesilovou hru. Největší šanci si uhrál paradoxně Tomáš Nouza, který bohužel pro hosty zakončil únik střelou vedle tyče. V 9. minutě měli velkou šanci i domácí, kdy se do dalšího úniku dostal Vojtěch Zadražil a zkusil Kváču překonat bekhendovým blafákem. Českobudějovický gólman jeho úmysl vystihl a pokus zlikvidoval.

V 16. minutě měl další hostující šanci Dušan Žovinec, který pálil jen do vnější části brankové konstrukce. Závěr třetiny okořenila bitka Zadražila se Štěpánem Hřebejkem. Ve 24. minutě táhl protiútok dva na jednoho Luboš Rob a proti brankáři Pavlu Kantorovi se svou střelou neuspěl. Až ve 29. minutě se hosté radovali. Narůstající tlak před Kantorem proměnil ve vedoucí branku Vladimír Škoda, který si najel na přední tyč a po přihrávce Jakuba Babky poslal puk nad beton Kantora – 0:1.

Prostějov srovnal ve 37. minutě při přesilovce. Po pasu Radima Matuše se před brankou dokázal prosadit Lukáš Krejčík – 1:1. Motoru se pak povedl vstup do třetí třetiny. Po 142 sekundách hry chyboval při rozehře Kantor a využil toho Žiga Pavlin, který se trefil střelou od modré čáry – 1:2. Na rozdíl dvou gólů mohl zvýšit Jiří Fronk. Před Kantorem se sice prosadit nedokázal, ale akce ze 46. minuty pokračovala a za dalších 27 sekund se již Motor radoval. Rob dojel puk u mantinelu, ihned ho poslal před branku, kde se prosadil Benjamin Walker – 1:3.

V dalších minutách třetí třetiny se Motor strategicky dobře držel co nejdále od Kváči. Poslední desetiminutovka začala pro hosty špatně, protože Hřebejk dostal za dohrání souboje u mantinelu trest na pět minut a do konce zápasu. V čase 52:52 mohl ale dát gól Miloslav Čermák, který přebruslil obránce a dostal se do zakončení. Bohužel pro hosty branku netrefil a z protiútoku Prostějov snížil. Za pouhých 12 sekund se trefil Matouš Venkrbec, který se probojoval přes obránce a propálil Kváču – 2:3. Zbytek oslabení už Motor ustál a domácí měli necelých pět minut na další gól a vyrovnání.

Rozdílový gól mohl dát v 57. minutě Žovinec, který se hnal na Kantora z levé strany. Domácí brankář vyrazil jeho pokus ramenem. Pětašedesát sekund před koncem třetí třetiny odvolal Prostějov brankáře a zkusil power-play. To si ale Motor zkušeně pohlídal a buly před Kváčou pět sekund před sirénou navíc takticky výborně zvládl Tomáš Vak.

Jihočeši tak v dohrávaném zápase WSM ligy uhráli důležité tři body a po 49. kolech mají na druhou Jihlavu náskok šest bodů. Liga pokračuje již zítra, kdy Motor hraje na ledě Benátek nad Jizerou.

LHK Jestřábi Prostřejov – ČEZ Motor České Budějovice 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 37. L. Krejčík (Matuš), 54. Venkrbec (Martin Novák) – 29. Škoda (Babka, Fillman), 43. Pavlin (Vlček), 46. Walker (Rob, Čermák). Rozhodčí: Doležal – Křivohlavý, Špringl. Vyloučení: 7:7, navíc Hřebejk (CEB) 5 + do konce utkání. Využití: 2:0.

LHK Jestřábi Prostějov: Kantor (Barvík) – D. Kolář, Štindl, V. Zadražil, Protivný, Pařízek, A. Holík – Fiala, Hozák, Švec – Matuš, Šlahař, Žálčík – L. Luňák (C), Venkrbec, Indra – L. Krejčík (A), Martin Novák, Rudovský (A) – Zabloudil.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha – Walker, Rob, Čermák (A) – Nouza (A), Vak, Heřman – Hřebejk, Škoda, Vlček – Fronk, Babka, Žovinec.

Štítky 1. SK Prostějov, Madeta Motor České Budějovice, Pavel Kantor, SK Dynamo České Budějovice, Petr Kváča, Štěpán Hřebejk, Benátky, Luboš Rob, HC Škoda Plzeň, Dušan Žovinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor uhrál v Prostějově důležité tři body a navýšil vedení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.