Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Tohle je Motor! Jihočeši podali parádní výkon a odváží si z Pardubic tři body

Přesně takto si fanoušci hokejového ČEZ Motor České Budějovice představují výkon týmu, který bojuje o postup do extraligy. Jihočeši vyhráli v Pardubicích i druhý zápas a po vítězství 3:2 poskočili na druhé místo.

Druhá polovina baráže pro Motor snad lépe začít ani nemohla. Hostující tým odehrál první třetinu velice dobře a možná to byla jeho vůbec nejlepší v baráži. Jihočeši začali aktivně a dokázali s favoritem hrát od prvního buly vyrovnanou partii. První velkou šanci měli sice domácí, ale Schaus s Pannou svůj protiútok zakončili střelou nad horní tyč.

V 5. minutě dostal Motor výhodu přesilovky a využil toho. Pavlin nahrál puk mezi kruhy na volného Vlastimila Dostálka, který se trefil přesně k levé tyči – 0:1. Pardubice mohly srovnat také z přesilovky ve 12. minutě, kdy se před brankou objevil nehlídaný Rolinek. Kváča však dokázal jeho pokus zlikvidovat. Hostující brankář se pak vyznamenal ještě v poslední minutě, ve které znovu uspěl proti pokusu Rolinka.

Po přestávce Dynamo mělo po 50 sekundách hry druhou přesilovku po faulu Pýchy. Hosté znovu dobrým pohybem ušetřili několikrát cenné sekundy a oslabení přestáli. Minutu před polovinou zápasu mohl jít Motor do dvoubrankového vedení, kdy v přesilovce tečoval střílenou přihrávku Fillmana najíždějící Pajič těsně vedle. Pardubice v dalších minutách dokázaly Jihočechy zatlačit a hrálo se převážně před Kváčou.

Hosté pokračovali ve velmi dobré defenzivní činnosti a nepustili Dynamo do vyložené šance. A když už se dostali domácí do zakončení, byl připravený pozorný Kváča. Dvě minuty a 26 sekund před druhou sirénou vytáhl Kváča bravurní zákrok proti Sýkorovi, když se dokázal rychle zorientovat a natáhnout přes brankoviště, aby střelu vykopl. Závěr třetiny dohrál Motor v oslabení a toho už domácí využili, když Tomáš Rolinek tečoval 15 sekund před koncem třetiny střelu Trončinského. Hosté reklamovali vysokou hůl, ale rozhodčí po přezkoumání videa gól uznal – 1:1.

Jihočeši vstoupili parádně do třetí třetiny. Po 69 sekundách hry se po souhře s Heřmanem trefil přesně Filip Vlček a za dalších 16 sekund napálil puk tvrdou střelou pod horní tyč Tomáš Vak – 1:3. Pardubice kontrovaly zvýšeným pohybem a tlakem. Korunovaly ho střelami Trončinského a Bárty. Ani jeden si na Kváču nepřišel. Tlak Pardubic se ještě navýšil po vyhození puku mimo hřiště od Čermáka. Po faulu Vráblíka byli hosté navíc posláni na 52 sekund do tří.

Horké chvilky před Kváčou vyřešil brankář Motoru chycenou střelou Sýkory, po které po souboji přišel o helmu. O faul na brankáře se nejednalo a pokračovala tedy přesilovka 5 na 3. Dalších 31 kritických sekund hosté ustáli a navrátivší Čermák pak získal další cenné sekundy. Jenže domácí zbytek přesilovky dokázali i tak využít. Střelu Čáslavy od modré tečoval Rastislav Špirko – 2:3. Čtyři minuty a 41 sekund před koncem třetiny byl podražen Vak a Motor si mohl vzít dvoubrankové vedení zpět.

Pardubice oslabení bez větších problémů ubránily a měly necelé tři minuty na závěrečný tlak. Skvělou obranou a tygřík skokem Chovana, který vyrazil puk za modrou, dlouho dokázali hosté udržet puk daleko od střeleckých pozic. Minutu před sirénou odvolali domácí navíc gólmana a zkusili to v šesti. Tlak znovu stupňoval a posledních 13 sekund odehrálo Dynamo v přesilovce 6 na 4. Motor ale soupeře k ničemu nepustil, připsal si další důležité tři body a vrátil se na druhé místo v tabulce. V dalším zápase hostí Jihočeši v pátek doma Energii Karlovy Vary.

Tabulka baráže: 1. Jihlava 11 bodů, 2. Motor Č. Budějovice 11, 3. Pardubice 10, 4. Karlovy Vary 10.

HC Dynamo Pardubice – ČEZ České Budějovice 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 40. Rolinek (Trončinský, Čáslava), 55. Špirko (Čáslava, Schaus) – 7. Dostálek (Pavlin, Pýcha), 42. Vlček (Pavlin), 42. Vak (Fronk). Rozhodčí: Čech, Pešina – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:5, navíc Schaus (PCE) 10. Využití: 2:1. Diváků: 9 101.

Pardubice: Martin Růžička (Hübl) – Schaus, Ščotka, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Čáslava, Zajíc – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Špirko, Hubáček – Beran, Tomášek, M. Bárta – Starý, T. Kaut, Panna.

České Budějovice: Kváča (Gába) – Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík, Žovinec – Čermák, Pajič, Chovan – Heřman, Vlček, Dostálek – Hřebejk, Vak, Fronk – Babka, Škoda, Šulek – J. Bárta.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Dynamo Pardubice, Tomáš Rolinek, Tomáš Vak, Vlastimil Dostálek, baráž, Rastislav Špirko, Filip Vlček, HC Energie Karlovy Vary, Vladimír Čech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tohle je Motor! Jihočeši podali parádní výkon a odváží si z Pardubic tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.