Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sborná bude poslední prověrkou národního týmu před mistrovstvím světa

Národní tým odehraje v neděli večer v Českých Budějovicích poslední přípravné utkání před mistrovstvím světa a zároveň závěrečný duel Carlson Hockey Games. Do zápasu s Ruskem půjdou hokejisté ve skvělé náladě. V sobotu přehráli Švédsko vysoko 8:4 a s předstihem se stali vítězem turnaje.

Zápas s Ruskem začne v 18:30, ještě předtím se ve 14:30 rozehraje na ledě Budvar arény severská bitva. Krátce po skončení střetnutí oznámí trenér Josef Jandač nominaci na šampionát, jenž začne v pátek. Z týmu už v sobotu vypadl obránce Michal Jordán kvůli zranění kolena.

Sborná se spoléhá především na zkušené tahouny z Kontinentální hokejové ligy, v útoku ale budou vidět i Kučerov s Naměstnikovem z Tampy Bay a brance vládne jejich spoluhráč z týmu zámořské NHL Andrej Vasilevskij. Proti Finsku podal velmi soustředěný výkon, přesto Rusko prohrálo 0:1.

V sestavě České republiky se dají čekat další změny. Volno možná dostanou klíčoví hráči výběru, u kterých si jsou trenéři jisti s jejich nominací. Naopak do obrany se zapojí uzdravený Jakub Jeřábek.

Předpokládaná sestava:

Mrázek – Jeřábek, Krejčík, Kindl, Šulák, Rutta, Kolář, Sklenička, Doudera – Radil, Jan Kovář, Vrána – Řepík, Holík, Birner – Hyka, Horák, Zohorna – Kašpar, Hanzl, Lev.

Foto Bramberka Nová

Štítky Mistrovství světa v ledním hokeji, Rusko, Madeta Motor České Budějovice, Švédsko, národní tým, Jakub Jeřábek, Budvar aréna, Kontinentální hokejová liga, Josef Jandač, Michal Jordán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sborná bude poslední prověrkou národního týmu před mistrovstvím světa  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.