Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Odveta nevyšla, Motor padl na ledě Kladna

Hokejistům ČEZ Motor České Budějovice se nepodařila generálka na nový ligový ročník a na ledě Rytířů Kladno prohráli 0:3. Středočeši se dokázali v každé třetině jednou prosadit a díky tomu, že Motor neskóroval, si ze zápasu odnesli tříbrankovou výhru. Na Motor nyní čeká pauza, kterou ukončí prvním ligovým kole na ledě Litoměřic.

Do generálky na první ligové kolo postavil trenér Stavjaňa čtyři formace. Do branky se postavil David Gába, v obraně chyběl pouze Ján Mucha. Z útočníků scházeli Květoň, Bárta, Dostálek i Vlček, naopak šanci dostali tři junioři. Jmenovitě Káník, Toman a vůbec první start za A-tým si připsal Dančišin.

Začátek zápasu nevyšel Motoru ideálně. O střelecký pokus Martina Heřmana se postarali kladenští beci, kteří tečovali puk do ochranné sítě. První vážnější možnost zápasu měl po dobrém uvolnění od Dančišina mladík Káník. Najížděl si z levé strany úplně osamocen, ale jeho střelu vyrazil Cikánek vyrážečkou nad branku. Na druhé straně zaúřadovali Rytíři. Přečíslení tři nad dva vyřešil Martin Kehar šikovnou přihrávkou pod sebe a Adam Kubík se z gólové pozice nemýlil - 1:0. Navýšit vedení mohl Švéd Svedlund, ale budějovický brankář vytáhl těžký zákrok. Neujala se střela Jakuba Doktora, takže se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Ihned na začátku druhé třetiny mohl Motor srovnat. Po buly se ke střele okamžitě dostal Václav Nedorost, jenže rychlou ranou trefil pouze tyč. Na druhé straně nebezpečně pálil při přesilové hře kanonýr Tůma, brankář Motoru však zabránil druhé brance. Kapituloval až necelých pět minut před koncem třetiny. Střelec první branky vyhrál buly, předal kotouč Tomáši Redlihovi, který svižnou střelou pod břevno zvýšil - 2:0.

Ve třetí třetině se Motoru nepodařilo smazat dvoubrankové manko. Naopak, Kladno navýšilo své vedení. Střela Tůmy v pádu se ještě neujala, Středočeši se radovali až za chvíli. Na levém kruhu dostal prostor švédský útočník Johan Lorraine a výstavní trefou do horního růžku přidal třetí branku svého týmu - 3:0. V závěru mohli domácí přidat čtvrtou branku, ale dvojnásobnou přesilovou hru nevyužili. Motor tak v generálce na WSM ligu prohrál na kladenském ledě o tři branky.

Rytíři Kladno - ČEZ Motor České Budějovice 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Kubík (Kehar, Redlich), 36. Redlich (Kubík), 47. Lorraine (Kaut). Rozhodčí: Pavlovič – Kučera, Ondráček. Vyloučení: 3:5.

Kladno: Cikánek – Štindl, Kehar, Hořava, Matula, Lenďák, Štich – Kloz, Machač, Tůma, Strnad, Přikryl, Pekr, Svedlund, Kaut, Lorraine, Redlich, Kubík, Zikmund

České Budějovice: Gába – Fillman, F. Novák, Vráblík, Pýcha, Kutlák, Marcel, Pavlin – Crowder, Pajič, Nedorost - Čermák, Galamboš, Novák - Šulek, Heřman, Doktor - Dančišin, Toman, Káník

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, Kladno, příprava, Madeta Motor České Budějovice, SK Kladno, Rytíři Kladno, HC Stadion Litoměřice, Adam Kubík, David Gába, Martin Heřman, Václav Nedorost, Ján Mucha, Lotrinsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odveta nevyšla, Motor padl na ledě Kladna  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.