Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Motor má další výhru. Dva body vystřelil v Prostějově navrátilec Luboš Rob

Hokejisté budějckého Motoru porazili v dalším kole WSM ligy houževnatý Prostějov 3:2 po prodloužení. Jihočeši v utkání vedli, ale soupeř dokázal ve třetí třetině srovnat. Rozhodla tak hra 3 na 3, kdy se po souhře s Nedorostem a Kutlákem prosadil Luboš Rob.

Jihočeši v utkání dvakrát vedli, ale domácí dokázali na obě branky reagovat. Svůj den měl Miloslav Čermák, který se trefil po bezbrankové první třetině v čase 22:41 a 25:44. Při prvním gólu usměrnit pokus obránce Kutláka a při druhé brance využil nabídky od Luboše Roba, který naskočil po návratu do druhého zápasu.

Za domácí dal první gól Matouš Venkrbec, který dokázal poslat z těsné blízkosti puk nad rameno brankáře Kváči. Ve třetí třetině pak na 2:2 srovnal Jan Rudovský. I on propálil Kváču střelou nad jeho rameno. V závěru třetí části měl Motor k dispozici přesilovou hru a mohl potřetí jít do vedení. Domácí ale všechny pokusy soupeře ubránili.

Rozhodnout tak muselo prodloužení. Při hře 3 na 3 využil více prostoru na ledě Luboš Rob, který se dostal k puku u mantinelu po přihrávce Nedorosta. Když si Rob sjížděl k brance, dokázal čistě odstavit prostějovského obránce Kutlák a dal tak Robovi potřebný prostor pro kličku kolem gólmana a zakončení nad beton – 2:3.

Motor se udržel díky dvěma bodům na třetím místě. WSM liga je zatím hodně vyrovnaná. První Kladno má po 18. kole 37 bodů, osmý Frýdek-Místek ztrácí na první flek jen osm bodů. V dalším utkání hraje Motor již v pondělí doma s Kadaní a zítra se mohou čtenáři Budějcké Drbny těšit na soutěž o čtyři vstupenky.

LHK Jestřábi Prostějov - ČEZ Motor České Budějovice 2:3 po prodloužení (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Venkrbec (L. Luňák, Dvořáček), 54. Rudovský (Nouza, Divíšek) – 23. Čermák (Kutlák, Nedorost), 26. Čermák (Rob, Nedorost), 63. Rob (Nedorost). Rozhodčí: Čech, Přikryl – Novák, Bryška. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1.

Prostějov: Neužil (Groh) – Havlík, D. Kolář, Mikliš, Žovinec, A. Holík, Horyna – Švec, Hozák, Fiala – Rudovský, Divíšek, Nouza – Dvořáček, Venkrbec, L. Luňák – Švarc, Voženílek, Zabloudil

České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, Vráblík, Kutlák, Marcel, Pavlin, Pýcha – Čermák, Rob, Nedorost – Dostálek, Galamboš, Heřman – Crowder, Vlček, Prokeš – Šulek, Doktor, Toman

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, Prostějov, Tomáš Nouza, Luboš Rob, 1. SK Prostějov, Madeta Motor České Budějovice, Miloslav Čermák, Jan Rudovský, SK Dynamo České Budějovice, SK Kladno, LHK Jestřábi Prostějov, HC Frýdek-Místek, Sportovní klub Kadaň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor má další výhru. Dva body vystřelil v Prostějově navrátilec Luboš Rob  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.