Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

Vlčkův gól Motoru na body nestačil

Jejich cílem bylo prodloužit vítěznou sérii, která činila tři zápasy. Jenže to se hokejistům ČEZ Motor České Budějovice nepovedlo. Filip Vlček dal Motoru ještě šanci, když snižoval stav na 1:2, ale poslední slovo měl opět Frýdek-Místek, jenž pečetil svou výhru brankou do prázdné brány.

V dnešním utkání si domácí Rysi spravili chuť a opět dokázali, že na přední týmu WSM ligy zahrát umí. V úvodu zápasu se domácí Frýdek-Místek dostal to tlaku a na několik minutu uzavřel soupeře ve vlastní vápně. Velká šance z toho nakonec nebyla. Po čtyřech odehraných minutách měli rysi výhodu přesilové hry. První šance, která stála za zmínku byla na hraně sedmé minuty. České Budějovice se dostaly do zakončení, když se Václav Nedorost dostal do samostatného úniku, brankář Hlaváč, který dnes nastoupil místo jedničky Danečka, musel předvést svůj první krásný zákrok. Hosté se od té doby chytli a dokázali si vytvořit tlak. České Budějovice si zahrály přesilovku, ale přímé ohrožení z toho nebylo. To přišlo až za několik okamžiků. Miloslav Čermák napřáhl ke střele a orazítkoval pravou tyč. Víc už úvodní třetina nenabídla.

Druhá třetina byla o něco slabší, co se týče šancí. Začátek třetiny patřil Motoru z Českých Budějovic. Po čtyřech minutách se ke střele málem dostal Čermák, ale jeho rána byla zblokována. Poté hosté opět získali výhodu přesilové hry a brankář Hlaváč si připsal další zákrok. První branky zápasu se dočkal domácí Frýdek-Místek. Necelé tři minuty před koncem druhé třetiny se prosadil René Piegl. Připravil si puk u modré čáry a vyslal ho přesně do pravé šibenice. Brankář Kváča už nedokázal reagovat. Druhá třetina už nenabídla žádnou šanci, která by stála za zmínku.

Úvod závěrečné třetiny se Frýdku-Místku opravdu povedl. Hned po minutě se domácí fanoušci mohli radovat z další branky. Domácí vybojovali puk ve středu hrací plochy, poté přišla střela Piegla, s tou si ještě brankář poradil. Na dorážku Adama Rašky už byl ale krátký. O tři minuty později hosté mohli snížit na rozdíl jediné branky. Martin Heřman se řítil sám na gólmana. Svou ránu si dostatečně nepřipravil a mířil mimo tři tyče. O tři minuty si hostující celek už spravil chuť a dočkali se snížení. Fillman našel dobře postaveného Filipa Vlčka. Druhý jmenovaný vstřelil puk do poloprázdné branky. České Budějovice ještě zkoušely hru bez brankáře, ale nakonec se do gólové šance nedostaly. Filip Haman se čtyři sekundy před koncem zápasu trefil do odkryté branky.

HC Frýdek-Místek - ČEZ Motor České Budějovice 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 38. Piegl (Christov, Kofroň), 42. Raška (Piegl, Bajtek), 60. Haman – 48. Vlček (Fillman). Rozhodčí: Šutara, Obadal - Bryška, Wesley. Vyloučení: 6:7. Bez využití. Diváci: 1 139. Střely na branku: 24:32.

Frýdek-Místek: Hlaváč – Haman, L. Kovář, Zahradníček, Ovčačík, Bartko, Piegl, D. Stránský – Kvasnica, Bajtek, J. Kalus – Kofroň, Mikulík, Christov – Klimša, Przybyla, Raška – Kaukič, Flok

České Budějovice: Kváča – Kutlák, Kučný, Fillman, Vráblík, Pavlin, Pýcha – Čermák, Rob, Nedorost – Dostálek, Galamboš, Heřman – M. Bárta, Pajič, Jonák – Vlček, Prokeš, Beránek

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, Frýdek-Místek, Madeta Motor České Budějovice, HC Frýdek-Místek, Filip Vlček, SK Dynamo České Budějovice, René Piegl, Miloslav Čermák, Adam Raška, Filip Haman, Václav Nedorost, Martin Heřman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlčkův gól Motoru na body nestačil  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.