Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Soud po výtržnostech fanoušků v utkání s Prostějovem udělil tresty

Fanoušci, kteří v prvním domácím zápase ČEZ Motor České Budějovice - Prostějov porušili návštěvní řád Budvar arény a následně dostali od klubu zákaz vstupu na zimní stadion do konce roku, byli potrestáni i soudně.

Nepřístojné chování fanoušků řešil soud v Českých Budějovicích a uložil dvěma z nich pravomocný zákaz vstupu po dobu jednoho roku na veškerá hokejová utkání týmu ČEZ Motor České Budějovice, a to nejen na domácí duely, ale také na venkovní. Trest platí ve všech typech soutěží, jak na mistrovská utkání, tak na veškerá přípravná a pohárová utkání, ať už na území České republiky, či mimo něj.

Soud mimo jiné také uložil fanouškům peněžitý trest ve výši 8 tisíc korun. Pokud se fanoušci Motoru budou snažit o zkrácení trestu po polovině, polehčující okolností jim může být, že se sami přišli přiznat ke svým prohřeškům, a klub tento jejich postoj oceňuje.

Fanoušek týmu LHK Jestřábi Prostějov, jenž v průběhu utkání fyzicky napadl policistu, je stále vyšetřován. Policie se na základě shromážděných dokumentů snaží, aby byl v nejbližší době postaven před soud. „Policie si od nás vyžádala kamerové záznamy ze stadionu a na jejich základě prostějovského fanouška vyšetřuje. Věřím, že nyní už si každý, kdo by chtěl v Budvar aréně dělat nepřístojnosti, své jednání rozmyslí,“ doufá Petr Schwarz, majitel společnosti PS-PATROL, která má bezpečnost a pořádek v Budvar aréně ve své správě.

Tisková zpráva

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, soutěž, Prostějov, WSM liga, výtržnictví, soud, chuligáni, Budvar aréna, Madeta Motor České Budějovice, Česko, České Budějovice, LHK Jestřábi Prostějov, Petr Schwarz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud po výtržnostech fanoušků v utkání s Prostějovem udělil tresty  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.