Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Motor se v Kadani na výhru nadřel. Zápas otočil až ve třetí třetině

Hokejisté ČEZ Motor České Budějovice vyhráli po boji na ledě Kadaně 3:1. V utkání po dvou třetinách Jihočeši prohrávali. Před třetím gólem do prázdné branky nastřelili domácí tyč.

Jihočeši vstupovali do utkání jako jasný favorit, ale domácí outsider se toho nezalekl. V první třetině měl největší příležitost ve vlastním oslabení Václav Nedorost. Dostal se do úniku, ale na brankáře nevyzrál. Na druhé straně musel v polovině zápasu řešit domácí únik i Kváča. Chrpovu střelu vyrazil a s dorážkou už mu pomohli obránci.

Když už to vypadalo, že bude bezbranková i druhá třetina, udeřili domácí. Třiadvacet sekund před sirénou byl v brankovišti důrazný Aleš Macháček a dorazil puk za Kváču – 1:0. To, co se Motoru v průběhu zápasu nedařilo, přišlo po 17 sekundách hry třetí třetiny.

Bleskovou akci zakončil přesnou střelou od modré čáry Mitchell Fillman – 1:1. V dalších minutách nabídla Kadaň soupeři téměř dvouminutovou přesilovku 5 na 3. A toho Motor využil. Vyražený pokus Nedorosta dorazil do branky Miloslav Čermák – 1:2. Necelé tři minuty před koncem třetí třetiny hrála Kadaň přesilovku a zkusila i power-play.

V největší šanci zachránila hosty v 59. minutě branková konstrukce, která zacinkala po střele Szathmáryho. Rozhodnuto bylo za minutu, kdy se do prázdné branky trefil Vít Jonák – 1:3. Jihočeši se po domácí prohře s Prostějovem vrátili ve WSM lize na vítěznou vlnu a připsali si povinné, ale zároveň hodně vybojované tři body.

SK Trhači Kadaň - ČEZ Motor České Budějovice 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 40. Macháček (Tupý, Trefný) – 41. Fillman (Nedorost, Dostálek), 47. Čermák (Nedorost, Kutlák), 60. Jonák (Vráblík). Rozhodčí: Grech, Vokřál – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. 

Kadaň: Pavlát (Tadeáš Dvořák) – R. Černý, Trefný, Šefl, Blaha, Szathmáry, Šesták, Kadeřávek – Chrpa, Kůs, Krejčiřík – O. Procházka, Havlíček, Dufek – J. Müller, Hejcman, Wágner – Tůma, Tupý, Macháček

České Budějovice: Kváča (Gába) – Kučný, Kutlák, Pýcha, Pavlin, Vráblík, Fillman, F. Novák – Nedorost, Pajič, Dostálek – Čermák, Vampola, Rob – Jonák, Galamboš, Heřman – L. Květoň, Vlček, M. Bárta 

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, soutěž, Kadaň, WSM liga, Sportovní klub Kadaň, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Václav Nedorost, Miloslav Čermák, 1. SK Prostějov, Johannes Peter Müller, Vít Jonák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor se v Kadani na výhru nadřel. Zápas otočil až ve třetí třetině  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.