Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Poslední utkání roku Motor zvládl a jde opět na čelo tabulky

Závěrečné utkání roku 2017 hokejisté ČEZ Motor České Budějovice zvládli, i když se střelecky trápili. Vítěznou trefu zaznamenal Luboš Rob. Budvar aréna byla vyprodaná.

Třebíč nezačala utkání na ledě favorita vůbec špatně. Rychlý útočný výpad zakončoval Petr Kratochvíl, který dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy, odkud svižnou střelou zamířil ale jen mimo tři tyče. Třebíčským první akce utkání tedy nevyšla, za to ta druhá už byla z pohledu hostí úspěšná. Tomáš Kaláb dostal pas na modrou čáru a jeho pokus si našel cestu až do Kváčovy sítě.

Neuplynula ani minuta a od srovnání stavu nebyl daleko Peter Galamboš, jenž se proháčkoval mezi dvěma obránci až k brance. V její blízkosti ale zavěsit nedokázal. Neuchytila se ani následná střela Filipa Nováka od modré čáry. Ta prosvištěla těsně kolem horního růžku Dostálovy klece. O něco lépe si počínal Michal Bárta. Vystihl hostující rozehrávku na modré útočné čáře Motoru a vydal se s pukem na holi do akce. Bártův následný pokus skončil naprosto přesně v horním růžku třebíčské svatyně – 1:1.

Nebezpečná situace nastala v brankovišti Českobudějovických, když Petr Kváča nedokázal zkrotit klouzající kotouč. Naštěstí pro hokejisty z jihu Čech se Petr Kratochvíl a ani jeho spoluhráči k pořádné dorážce nedostali. Gólem neskončila ani šance na opačné straně kluziště. Tehdy Zdeněk Kutlák chytře poslal před brankoviště puk odrazem od zadního mantinelu. Václav Nedorost ale z velmi dobré pozice brankovou konstrukci netrefil. Ačkoliv měl Motor po první třetině střeleckou převahu, skóre bylo po dvaceti minutách nerozhodné.

Na začátku druhé třetiny dostali třebíčští hokejisté výhodu v podobě přesilové hry. V ní mohl jít do samostatného úniku Martin Heřman, ale byl zastaven. O chvíli později už ale sudí z řad Horácké Slavie vylučoval. Kratochvíl si šel odsedět menší trest za podražení. Ve hře čtyři na čtyři, která trvala zhruba minutu a půl, měl hned několik dobrých příležitostí, jak jí do vedení, domácí tým. Ani jednu z nich ale nezužitkoval.

Po polovině zápasu se českobudějovičtí hokejisté nadechli k velkému náporu, ze kterého nakonec vzešel vedoucí gól. Luboš Rob si sjel do optimální střelecké pozice a střelou rozradostnil domácí fanoušky, kteří si našli cestu do Budvar arény v hojném počtu. Na nohou se domácí diváci málem ocitli, když Václav Nedorost našel v přečíslení dva na jednoho přihrávkou Lukáše Květoně. Ten ale pohotovou střelou minul pravý horní roh Dostálovy branky. Puku se následně ujal opět Václav Nedorost, nabruslil před hostující branku, nicméně bekhendový pokus ze strany českobudějovického útočníka zůstal jen na výstroji Lukáše Dostála. Po dvou periodách tedy 2:1 pro domácí.

Poslední dějství zápasu započali lépe českobudějovičtí hráči. Dostál nezkrotil střelu Martina Heřmana, což znamenalo skrumáž v brankovišti Třebíče. Z té ale nic výraznějšího nakonec nebylo. Po pěti odehraných minutách nastala v základní hrací době situace nevídaná. Oba týmy kvůli vyloučením hrály ve třech hráčích. Tato situace vyhovovala spíše Motoru. Michal Bárta využil prostoru na ledě a dostal se do nájezdu, ale Dostál jeho pokus vykopl betonem. Také štěstí stálo při Třebíči, a to chvíli po Bártovu pokusu.

Tentokrát pálil Václav Nedorost, jehož pokus se štěstím vytěsnil Lukáš Dostál na břevno své branky. Před koncem posledního klání sezóny to ještě zkusili Třebíčští v šesti hráčích s odkrytými zády. Ve stejném čase inkasoval hit od některého z hráčů, jenž stál před brankou, Petr Kváča a ze zápasu tak odešel. Na poslední minutu a půl tak nastoupil mezi tři tyče Motoru David Gába. Gól ale nepustil a Motor tak zvládl poslední utkání roku. V tabulce je díky tomu na prvním místě.

ČEZ Motor České Budějovice - SK Horácká Slavia Třebíč 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. M. Bárta (Doktor, Vráblík), 33. Rob (Heřman, Jonák) – 1. Kaláb (R. Erat, Dolníček). Rozhodčí: Zubzanda, Vokřál – Kreuzer, Belko. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváků: 6421.

České Budějovice: Kváča (59. Gába) – Kutlák, Kučný, Fillman, Pýcha, Novák, Vráblík, Kachyňa – Květoň, Galamboš, Nedorost – Dostálek, Vlček, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – Bárta, Doktor.

Třebíč: Dostál – Čejka, Nedbal, Hort, Kaláb, Půža, Furch, Jiří Wasserbauer, Spurný – R. Erat, Dolníček, Kratochvíl – Vodný, Kusko, Kristl – Malec, Havránek, Ferda – Süss, Matěj Novák.

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, WSM liga, Třebíč, Madeta Motor České Budějovice, Luboš Rob, Lukáš Dostál, hokejista, Michal Bárta, Budvar aréna, SK Horácká Slavia Třebíč, Václav Nedorost, Petr Kratochvíl, Martin Heřman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední utkání roku Motor zvládl a jde opět na čelo tabulky  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.