Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jágrmánie vyprodala Budvar arénu za pár nočních hodin. Zájem je enormní

Kdo má ve WSM lize největší fanouškovskou základnu asi netřeba dlouho polemizovat. Hokejový ČEZ Motor České Budějovice dlouhodobě vévodí návštěvnickým statistikám a atakuje domácí hranici šest tisíc diváků. Na Kladno by 21. února ale přišel díky Jaromíru Jágrovi možná i dvojnásobný počet.

Když manažer hokejového Calgary Flames oznámil jednání o transferkartě Jaromíra Jágra do Kladna, přišla lavina návštěv na rezervační systém vstupenek do Budvar arény. Kdo si ráno přečetl noviny a chtěl si lístek pořídit, měl již smůlu. 

„Na Kladno se prodávali vstupenky už 14 dnů a prodej šel poměrně dobře. Jakmile bylo ale téměř jisté, že přijede i Jágr, mohu potvrdit, že bylo vyprodáno během pár hodin v noci,“ uvedl mluvčí Motoru Tomáš Kučera.

Enormní zájem o vstupenky potvrzuje fakt, že Motor je prostě stále tahákem. Vždyť v současné sezoně na něj v Budvar aréně dorazilo již 130 204 diváků. Ve venkovních zápasech pak 39 609 a v součtu tak Jihočechy vidělo 169 813 hokejových fanoušků.

V průměru na Motor v domácí hale chodí 5 918 lidí a ostatní týmy to mohou Jihočechům jen závidět. Druhý Vsetín má průměrnou domácí návštěvnost 3 031 diváků. Dnešní soupeř Motoru – SK Trhači Kadaň – je na tom v porovnání WSM ligy vůbec nejhůře. Doma na Trhače chodí průměrně jen 398 nejvěrnějších.

Zájem o zápas Motor – Kladno, který by se měl odehrát i s Jaromírem Jágrem v hostující sestavě, je tak obrovský, že by dost možná bylo vyprodáno i při dvojnásobné kapacitě haly. „Těžko odhadovat, kolik míst bychom naplnili, ale 10 tisíc fanoušků bychom určitě nalákali. Víc by byla otázka,“ dodal Kučera.

Autoři | Foto Facebook Jaromír Jágr

Štítky hokej, Motor, Kladno, Jaromír Jágr, vyprodáno, WSM liga, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, Rytíři Kladno, vstupenka, Tomáš Kučera, Calgary Flames, VHK Vsetín, Sportovní klub Kadaň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jágrmánie vyprodala Budvar arénu za pár nočních hodin. Zájem je enormní  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.