Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do dalšího zápasu musíme pořádně vlétnout, říká útočník Václav Nedorost

Vystoupení Václava Nedorosta v prvním zápase vyřazovací série se nedá hodnotit jinak než kladně. Ze tří střel na branku se ujaly hned dvě, což činí úspěšnost šestašedesát procent. Celkově si tak připsal čtyři body a byl jedním z hlavních strůjců celkem poklidného vítězství. Jak hodnotí první zápas nejproduktivnější hráč Motoru v základní části Václav Nedorost si přečtěte v rozhovoru.

Jak byste zhodnotil včerejší utkání?
Ze začátku jsme byli nervózní. Nejspíše to bylo dáno i tou nepříznivou sérií, kterou jsme měli ke konci základní části WSM ligy, a kdy nám to vůbec nešlo. Ani na ledě jsme nevypadali jako tým. Teď si ale myslím, že jsme v první třetině odvedli dobrou práci, když jsme jezdili a napadali tak, jak bychom měli. Nakonec jsme byly odměněni tím gólem a myslím, že poté jsme to už měli pod kontrolou.

Jak moc cenný je zisk prvního bodu v sérii play-off?
Určitě je důležitý, ale není to nic rozhodujícího. Celkem musíme získat body čtyři. Samozřejmě jsme rádi, dnes na to budeme chtít navázat a urvat i ten druhý bod.

V čem jste viděl rozhodující moment utkání?
Nejdůležitějšími momenty byly nejspíše dvě využité přesilové hry, přestože to nebyly secvičené góly. Po druhém gólu, jenž jsme vstřelili v přesilovce, si myslím, že jsme měli utkání pod kontrolou. Zároveň si myslím, že jsme na tom byli i lépe fyzicky a že jsme je utahali. Ve třetí třetině už nebyli tolik důrazní, jako v minulých zápasech.

Vzpomenete si na poslední zápas, ve kterém jste nastřádal čtyři body?
To si popravdě nevzpomenu, ale myslím si, že to naposledy bylo ještě v KHL, kdy jsem vstřelil hattrick a k tomu přidal jednu nahrávku. Jen vím, že jsem nikdy nenasbíral pět bodů.

Co jste říkal na výkon Petra Kváči? Ten tým několikrát podržel…
Chytal opravdu výborně. Musíme si přiznat, že nějaké šance měli, a my se musíme zamyslet nad tím, jak je do těch příležitostí nepouštět. Soupeř to pak může potrestat. Petr tam chytil dva samostatné nájezdy a dvě jasné dorážky. Sice jsme vyhráli 5:0, avšak chyby tam byly.

Myslíte si, že soupeř do zítřejšího utkání něco změní?
Určitě si myslím, že nasazení. Dle mého názoru dokáží hrát daleko lépe, než hráli včera. Také z tohoto důvodu do toho musíme i my dneska pořádně vlétnout.

Spolupráce s Petrem Vampolou a Lukášem Květoněm evidentně fungovala…
Teď nás zase dali dohromady, nejspíše i proto, že to poslední dobou neklapalo nikomu. Přesto je to jen jeden zápas a my takto musíme hrát každé utkání.

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, zápas, play-off, hodnocení, Václav Nedorost, Madeta Motor České Budějovice, Kontinentální hokejová liga, Petr Vampola, Lukáš Květoň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do dalšího zápasu musíme pořádně vlétnout, říká útočník Václav Nedorost  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.