Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Motor má postupový mečbol. V Havířově vyhrál o tři branky

Hokejisté ČEZ Motor České Budějovice zvládli i třetí utkání v sérii a od postupu do semifinále je dělí pouze jediná výhra. Svěřenci trenéra Mariana Jelínka sice prohrávali od úvodní minuty, ale ještě v první třetině dokázali vyrovnat. Ve druhé třetině vstřelil rozdílovou branku Vlastimil Dostálek, zanedlouho na něho navázal Miloslav Čermák a vítězství bylo na světě. Budějovičtí tak i napotřetí zdolali Havířov a v neděli mohou celou sérii ukončit.

Sestava Motoru se od posledního zápasu mírně změnila. Na zápasové soupisce se neobjevili Roman Vráblík, Jiří Kučný, Michal Bárta, Richard Nejezchleb ani Lukáš Květoň. Poprvé v play-off se ukázal Žiga Pavlin, příležitost dostal i Ondřej Šulek.

Úvod zápas se povedl AZetu na jedničku. Už v první minutě šel do vedení, když se trefil Jan Maruna. Před Petrem Kváčou trestuhodně zůstali hned dva hráči domácích, kteří otevřeli skóre utkání – 1:0. Srovnat mohl hned v následující minutě Martin Novák a po něm Josef Mikyska. Prvně jmenovaný střílel od modré, brankář Dolejš vyrazil a Mikyska nedokázal z dorážky trefit poloodkrytou branku. Na druhé straně ujeli domácí do brejku, jenže Gřeš neproměnil Rácovu přihrávku. Srovnání se Motor dočkal v oslabení. Puku se ujal Václav Nedorost, dostal se až před Dolejše a šikovnou střelou mezi betony rozjásal početnou skupinu hostujících fanoušků – 1:1.

Do druhé třetiny vstoupil lépe Motor. Byl aktivnější, měl několik gólových příležitostí a dostal se i do vedení. Blízko byl Miloslav Čermák, jenže z blízkosti netrefil odkrytou branku. Trefit se mohl i Petr Vampola, když se krásně dostal za obranu soupeře a jeho střela prošla mezi Dolejšovými betony těsně vedle. Budějovičtí se tak mohli radovat až v přesilové hře. Z těžkého úhlu to zkusil Vlastimil Dostálek. Puk se k němu odrazil zpátky, důrazný útočník udělal kličku za branku, čímž oklamal Dolejše a zasunul do odkryté klece – 1:2. Dobrou druhou třetinu ze strany Motoru potvrdil po individuální akci Miloslav Čermák. Přebruslil obránce, natlačil se před brankáře a úspěšně zakončil – 1:3.

Třetí třetina se nesla bez větších šancí na obou stranách. AZet se pokoušel něco udělat s nepříznivým vývojem skóre, ale obrana Jihočechů v čele s naprosto spolehlivým Petrem Kváčou v pohodě odolávala. Velkou šanci na snížení měli Slezané při dvojnásobné početní výhodě, jenže nevytvořili si snad žádnou vážnější možnost a čas se jim krátil. Motor si nakonec zkušeně pohlídal náskok a i díky závěrečné brance Martina Heřmana získal třetí bod v sérii.

HC AZ Havířov 2010 - ČEZ Motor České Budějovice 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Maruna (Tomi, Kotala) – 7. Nedorost (Čáp), 28. Dostálek (Vampola), 38. Čermák (Rob), 59. Heřman. Rozhodčí: Dědek, Přikryl – Bryška, Novák. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2 870.

Havířov: Dolejš – Staněk, Krisl, Dujsík, R. Havel, Matai, Luža, Chroboček – Tomi, Maruna, Kotala – Sikora, L. Bednář, M. Kalus – Fronk, Pořízek, Kanko – Gřeš, Rác, Bambula.

České Budějovice: Kváča – Čáp, Kutlák, Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha – Nedorost, Vampola, Vlček – Jonák, Rob, Čermák – Heřman, J. Mikyska, Dostálek – M. Novák, Galamboš, Šulek.

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, Havířov, WSM liga, HC AZ Havířov 2010, Madeta Motor České Budějovice, Miloslav Čermák, Vlastimil Dostálek, Marian Jelínek, Martin Novák, Jan Maruna, Petr Vampola, Václav Nedorost, Martin Heřman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor má postupový mečbol. V Havířově vyhrál o tři branky  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.