Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

First match, first goal. Kanaďan David Gilbert se v premiéře v dresu Motoru uvedl brankou

Pouze dva dny se připravoval s týmem českobudějovického Motoru a hned poté skočil do přípravného zápasu. A vedl si nadmíru dobře, vyhrával souboje a ve druhé třetině se dokázal i trefit. Kanadský útočník David Gilbert se ve svém prvním zápase v dresu Motoru uvedl brankou a po vítězném utkání pro kazašskému Pavlodaru mluvil i o tom, s jakým cílem na jih Čech přišel.

Jaká byl premiéra v dresu Motoru? 
Myslím si, že to bylo dobré utkání. Pro mě to byl v letním období první zápas, nebylo to jednoduché. Utkání mělo dobré tempo, podle mého jsme ho zvládli dobře.

TRENÉR PROSPAL O GILBERTOVI

Je u nás krátce, v úterý 7. srpna byl poprvé na ledě. Myslím si, že je rád, že má premiéru za sebou. Do několika šancí se dostal, jednou se dokázal gólově prosadit. Celkově jsme ukázali sílu v ofenzivě, což mu jistě pomohlo. Bylo to pro něho jednodušší, než kdyby začal proti Plzni.

Panuje spokojenost s tím, že jste se hned v prvním zápase uvedl brankou? 
Ano, měl jsem poměrně štěstí v zakončení. Mám dobrý pocit z toho, že jsem se hned trefil. Chtěl jsem především hrát poctivě do defenzívy a předvést to, co umím. Měli jsme se spoluhráči v zápase dobré věci, cítil jsem se dobře.

Jak došlo k tomu, že jste se objevil na jihu Čech? 
Dostal jsem nabídku a myslím si, že jsem ve velice kvalitním celku. Máme poctivé tréninky, což nám rozhodně pomůže do zápasů. Budeme poctivě pracovat každý den a pevně věřit, že se nám povede postup do extraligy.

Chtěl jste zůstat v Evropě? 
Ano, chtěl.

Jak hodnotíte uplynulou sezonu v EBEL, v mezinárodní klubové soutěží týmů pěti zemí? 
Poslední sezonu jsem měl dobrou, ale teď je přede mnou nová výzva. Jak jsem už poznal, hraje se tu rychlý hokej, je to o něco odlišnější než v EBEL.

Jaké pozorujete rozdíly mezi evropským a zámořským hokejem? 
Značnou roli hraje v Evropě velké kluziště, musí se bruslit úplně jinak. Hraje se méně fyzický hokej, máte na všechno více času a prostoru. Když se bráníš, tak čekáš na založení rychlého protiútoku. Zalíbil jsem si hraní na evropských stadionech.

I když jste v Českých Budějovicích pouze pár dní, tak pozorujete, že je v týmu zdravá konkurence? 
Ano, je to znát.

Kvitujete, že v týmu jsou další dva hokejisté ze Severní Ameriky? 
Jistě, v předchozích dvou letech jsem se v týmu potkával s osmi až devíti hráči ze zámoří, takže tohle je trochu jiné. Je příjemné, že jsou v týmu hráči ze stejného kontinentu.

Už jste stihl poznat město? 
Poměrně dost času už jsem strávil v centru, takže jsem měl možnost podívat se, jak to tu vypadá. Je tu moc hezky, viděl jsem zde plno restaurací a líbí se mi historické centrum.

Autoři | Foto Facebook HC Motor České Budějovice | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Gilbert, Kanaďan, útočník, zápas, premiéra, gól, Motor, České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, David Gilbert, Erste Bank Eishockey Liga, Evropa, HC Škoda Plzeň, Česko, Severní Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

First match, first goal. Kanaďan David Gilbert se v premiéře v dresu Motoru uvedl brankou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.