Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po zápase v Linci končí trio hráčů. Bylo to hrozně těžké rozhodnutí, říká Prospal

Po druhém vzájemném utkání s Lincem došlo na další zúžení kádru českobudějovického Motoru. S týmem už se dál nebudou připravovat tři hokejisté. „Chtěl bych jim vše poděkovat za to, jakou práci tu odvedli. Nemohu jim nic vyčítat," řekl hlavní trenér Václav Prospal. Dále už v A-týmu Motoru nebudou pokračovat Ondřej Kachyňa, Jakub Čížek a Vladimír Škoda.

Bylo to pro vás těžké rozhodování? 
Měli jsme těžkou situaci. Hráči nám za tu dobu přirostli k srdci a pro každého trenéra je něco takového nesmírně náročné. Nikomu z nich nemůžeme vyčítat vůbec nic. Dali do toho maximum a i po charakterové stránce vystupovali na výbornou. Chtěl bych všem poděkovat za to, jakou práci tu odvedli. Zároveň jim chci popřát hodně štěstí do dalších angažmá. Dva ze tří končících hráčů zůstanou u nás v organizaci, takže s nimi budeme i nadále pracovat.

Útočník Jakub Čížek se přesune do juniorky? 
Ano, je to tak. V juniorském týmu bude dostávat na ledě minuty, které potřebuje a nadále tak bude pracovat na herním vývoji. Je to hráč, který potřebuje hrát v prvních dvou ofenzivních lajnách a pevně věřím tomu, že v juniorce bude patřit k hlavním oporám. To samé očekávám od Michala Silného s Vojtou Krchem, kteří se do mládežnické kategorie přesunuli již dříve. Jsem přesvědčen o tom, že pokud dojde u některého z hráčů v A-týmu například k poklesu formy, tak nevidím důvod, proč by se k nám v průběhu sezony nemohl připojit a dostat šanci v zápasech první ligy.

Ondřej Kachyňa půjde na hostování do jednoho z prvoligových týmů? 
Bylo důležité udělat rozhodnutí co se týče obranných řad. Pořád je to hráč, který má kariéru před sebou. Chtěli bychom, aby odešel na hostování do Chance ligy, protože má u nás smlouvu a přejeme si, aby měl možnost se rozvíjet v naší soutěži. Byli bychom rádi, kdyby na sobě i nadále pracoval. Má výborné proporce, má potřebnou výšku i dobrý pohyb. Pracoval poctivě, nemůžeme mu vytknout nic. Černý Petr mezi obránci padl na něho.

Co chybělo k tomu, aby Vladimír Škoda zůstal v kádru? 
To byla nejkomplikovanější situace ze všech. Vláďa byl jeden z prvních hráčů, které jsem oslovil, jestli by k nám šel na try out. V minulosti už tu byl a chtěli jsme, aby se sem přišel o místo poprat a ukázat nám, že pozici v týmu si zaslouží. Na pozici centra máme nyní pět hráčů plus Roka Pajiče, který je dlouhodobě zraněný. Potřebovali jsme udělat nějaké rozhodnutí, jelikož chceme dát šanci jednomu nebo dvěma mladým hráčům, aby udělali výkonnostní skok. Osobně to pro mne bylo obzvlášť těžké, jelikož se s Vláďou znám už řadu let, mimo led je to můj velký kamarád. Trénoval jsem s ním ještě v době, kdy jsem aktivně hrál. Vím, jak je na tom charakterově, jaký je to dříč. Je to skvělý člověk a udělat takové rozhodnutí pro mne bylo hrozně těžké. Rozhovor, při kterém jsem mu to musel z očí do očí říct, nebyl nijak veselý. Nevím, kam povedou další kroky jeho hokejové kariéry, ovšem moc bych si přál, aby dostal co nejlepší angažmá.

V týmu zůstávají i další hráči na zkoušku. Budete ještě zužovat kádr před začátkem soutěže? 
Momentálně nás nic netlačí k dalšímu zužování kádru. Jdeme od týdne k týdnu. Máme před sebou další tři přípravná utkání a znovu se po nich posuneme dál. Co se týče struktury try outů, tak jsou tu hráči, kteří ho mají pouze do konce srpna. Jiní jsou tu ale i do konce října na zkoušce. Budeme to muset řešit dál s vedením, ale nyní máme k dispozici pět útočných formací a osm obránců. K tomu musíme připočítat obránce Vojtu Doktora, který se vrací po zranění a začal se s námi zapojovat do přípravy. Když u někoho uvidíme, že se jeví tak, že by nebyl pro tým přínosem, tak ho bez váhání pošlu pryč.

Autoři | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, sezona, hráči, České Budějovice, Václav Prospal, Linec, Vladimír Škoda, 1. česká hokejová liga, Rok Pajič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po zápase v Linci končí trio hráčů. Bylo to hrozně těžké rozhodnutí, říká Prospal  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.