Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

VIDEO: Motor má za sebou vítěznou generálku. Dvěma góly rozhodl Pavlin

Kvalitní prověrku hokejisté českobudějovického Motoru proti Prostějovu zvládli a v posledním přípravném zápase si připsali vítězství. Branky začaly padat až v posledních dvaceti minutách. Nejprve otevřel skóre Endál, ale za hosty srovnal Žálčík. O své výhře Motor rozhodl ve třetí třetině, když se o to nejvíce zasloužil dvěma góly obránce Pavlin.

Do branky Motoru se postavil Jan Strmeň, Petr Kváča totiž odletěl na předsezónní kemp NHL. Dále chyběli domácímu týmu dva hokejisté ze zámoří, které nahradili Dančišin a Šimánek. Do zápasu vstoupil Motor velmi dobře. Hned v prvním střídání uzamkl soupeře v pásmu a ve stejném režimu pokračoval i v následujících minutách. Jednu z největších šancí první třetiny měl útočník Zdeněk Doležal. Dostal přesný pas od jmenovce Kutláka, jenže ani na více pokusů neuspěl. Jistého Neužila nepokořil ani kapitán Kutlák, když tečoval střelu Fillmana, ale prostějovský brankář si poradil.


Jakub Babka zvyšuje na 3:1.

I do druhé třetiny vstoupil Motor dobře. Ještě v oslabení se do zakončení dostal mladík Beránek, ale bezbrankový stav nezměnil. Před polovinou zápasu se v početní nevýhodě ozvali i hosté. Do samostatného úniku se dostal Dvořáček, ale Strmeň jeho pokus zlikvidoval. Otevřít skóre se podařilo až Lukáši Endálovi. Posila z Havlíčkova Brodu dostala kotouč proti hokejce a krásnou ranou golfákem poprvé v zápase pokořila Neužila – 1:0.

Na začátku třetí třetiny se Prostějovští dočkali vyrovnání. V přesilové hře si srovnal puk exbudějovický útočník Lukáš Žálčík, vystřelil na zadní tyč a prostřelil Strmeně – 1:1. Motor si ale vzal své vedení rychle zpět. V úvodu přesilové hry vyhrál buly Jiří Šimánek, Pavel Novák posunul kotouč na Žigu Pavlina, který nádhernou dělovkou zařídil domácím druhou branku – 2:1. Závěr ještě zpestřila bitka mezi Zdeňkem Kutlákem a Matějem Bažantem, kterou domácí harcovník jasně ovládl. Trefil se i Jakub Babka, když využil power play soupeře – 3:1. V divokém závěru ještě využil přesilovou hru druhou brankou v zápase Miloslav Čermák tečí Pavlinovy střely - 4:1. Motor si tak těsně před začátkem ligy připsal výhru před konkurentem z Prostějova.

ČEZ Motor České Budějovice – LHK Jestřábi Prostějov 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 40. Endál (Dančišin), 45. Pavlin (Novák, Šimánek), 58. Babka, 58. Čermák (Pavlin, Doležal) – 44. Žálčík (Dvořáček, Račuk). Rozhodčí: Valenta, Skopal – Polonij, Šimánek. Vyloučení: 9:9 navíc Heřman (CEB) a Foltýn (PRO) do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 1733.

České Budějovice: Strmeň - Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Dančišin, Endál – Čermák, Šimánek, P. Novák – Beránek, Přikryl, Doležal – Heřman, J, Doktor, Babka.
Prostějov: Neužil – Zdráhal, Kolář, Havlík, Mikliš, Foltýn, Bažant, Kellner, Chujas – Starý, Meidl, Nouza, Dvořáček, Venkrbec, Račuk, Luňák, Karpov, Žálčík, Krejčiřík, Matýš, Prokeš.

Autoři | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, zápas, výhra, Žiga Pavlin, Madeta Motor České Budějovice, 1. SK Prostějov, Jiří Šimánek, Zdeněk Kutlák, Pavel Novák, Zdeněk Doležal, Miloslav Čermák, přesilová hra, National Hockey League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Motor má za sebou vítěznou generálku. Dvěma góly rozhodl Pavlin  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.