Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor nadělil kladenským Rytířům pod stromek hned sedm dárků

Dnes si naši zahráli doma s kladenskými Rytíři. A zápas to byl na branky nevídaně bohatý.

Po úvodním oťukávání obou soupeřů se v 5. minutě domácí forvard Bradley šikovně prosmýknul do útočného pásma a výtečnou přihrávkou vyzval Václava Karabáčka k otevření skóre zápasu. V oslabení poté zahrozil svým útočným výpadem zakončeným bekhendovou střelou Dančišin. Teprve na konci první přesilové hry hostí zahrozil svižnou střelou zpoza kruhů kladenský Machač. Poté se nadvakrát pokoušel překonat Strmeně osamocený Jelínek, ale domácí brankář byl pozorný a nenechal se překvapit. V 8. minutě Čermák ani Šimánek nedokázali využít slibné střelecké příležitosti, které vyplynuly z chybné rozehrávky hostující obrany.

V polovině první třetiny neudržel Strmeň neposednou Redlichovu střelu v lapačce, ale domácí obrana včas uklidila kotouč do bezpečí. Poté se až před Brízgalu proháčkoval Bradley, ale nedokázal dotáhnout blafák do gólového konce. V 15. minutě domácí navýšili svůj náskok, když hostující brankář nedokázal zkrotit nahození Václava Karabáčka, který hledal před brankou lépe postaveného spoluhráče. Následně roztleskal zaplněnou halu Beránek svým výborným forčekinkem ve vlastním oslabení zakončeným nebezpečnou střelou. Při dalším oslabení ujel kladenským obráncům Martin Heřman a přesnou střelou ke vzdálenější tyči navýšil skóre zápasu. A když v poslední minutě první třetiny vytěsnil betonem Brízgala nebezpečnou Čermákovu střelu, odcházelo se do kabin za stavu 3:0.

Poněkud ospalý úvod druhé části hry ukončil ve 23. minutě kladenský Tomáš Vildumetz, který dorazil Veberovo nahození za Strmeňova záda. O minutu později se do slibné střelecké pozice dostal domácí Přikryl, ale jeho zakončení postrádalo přesnost. Platnost pořekadla „Nedáš, dostaneš“ potvrdili vzápětí hostující hráči, když Adam Kubík využil zmatků v domácí obraně a snížil stav zápasu na jednobrankový rozdíl. Domácí trenér zareagoval na nepříznivý vývoj oddechovým časem, nicméně i následující minuty se Budějovickým nedařilo dostat zpět do zápasové pohody. V polovině třetiny dokázal Jakub Doktor po výborné Novákově práci dostat puk do hostující svatyně. Kladenští ale i nadále pokračovali ve zlepšeném výkonu a některé jejich útočné výpady byly velmi nebezpečné.

Ve 33. minutě podržel Strmeň svůj tým, když si pohlídal přečíslení hostujícího týmu a vyrazil Machačovu jedovatou střelu. O minutu později využil domácí přesilovkou po šesti vteřinách nechytatelnou střelou k tyči Václav Karabáček a na ledovou plochu přiletělo několik čepic jako oslava dokonaného hattricku. V 36. minutě využil Pavel Pýcha tlaku domácích při další přesilové hře a dorazil kotouč ze skrumáže do hostující branky. Po následujícím vhazování zdvihla diváky ze sedadel bitka relativně čerstvé domácí posily Dunna s hostujícím Hajným. Bohužel po bitce tempo hry na chvilku opadlo, neboť hlavní rozhodčí převzal otěže zápasu do svých rukou a rozdal několik osobních trestů. Dvě minuty před koncem třetiny vlétl Cody Bradley do útočného pásma jako uragán a povedenou střelou nastavil počet domácích branek do shody se svým číslem na dresu.

Na počátku třetí třetiny šikovně tečoval Vydareného nahození Gilbert, ale kladenský brankář včas sklapl své betony. O chvíli poté se na druhé straně kluziště pokusil domácího brankáře překvapit nebezpečnou střelou kladenský Strnad, ale strážce domácí svatyně byl v adventním klidu. Po skončení domácí přesilové hry tečoval Čermák Vydareného střelu, ale kladenský brankář včas zareagoval a nepřipustil další změnu skóre. V polovině prostřední části hry oko diváka potěšila celohalová vánoční světelná choreografie s využitím mobilních telefonů, kterou po dlouho dobu nikterak nenarušoval uvolněný hokejový projev obou celků. V 51. minutě zkorigoval stav zápasu hostující Patrik Machač, který dokázal propasírovat kotouč do domácí klece. Utkání se poté již dohrávalo za otevřeného potlesku vyprodaného hlediště, kterému asi nikterak nevadilo, že čtyři minuty před koncem nedokázali své slibné střelecké příležitosti zužitkovat ani Heřman, ani Beránek. V roli neúspěšných střelců je o minutu později napodobili Gilbert a Novák.

ČEZ Motor Č. Budějovice - Rytíři Kladno 7:3 (3:0, 4:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Karabáček (Bradley, Vydarený), 15. Karabáček (Čermák), 18. Heřman (Pavlin, Doktor), 29. Doktor (M. Novák), 34. Karabáček (Bradley), 36. Pýcha (Karabáček, Čermák), 39. Bradley (Karabáček, Vydarený) – 23. Vildumetz (Veber, Vampola), 25. Kubík (Vampola, Vildumetz), 51. Machač (Volráb). Rozhodčí: Čech, Ondráček – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 4:5 navíc Dunn (CEB) 5min + osobní trest do konce utkání, Heřman (CEB) 10 min – Hajný (KLA) 5min + osobní trest do konce utkání, Vildumetz (KLA) 10 min, Vampola (KLA) 10 min, Jelínek (KLA) 10 min..Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno). Střely na branku: 35:27. Zblokované střely: 12:8. Vhazování: 35/63:28/63.

Předvánoční hokej s Kladnem fanoušky bavil

Neděle, 23. prosince 2018, 11:34

Karabáčkův hattrick a výbuch radosti domácích fanoušků
Potyčka v hostujícím brankovišti

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky Budějce, Motor, hokej, sport, Václav Karabáček, Rytíři Kladno, Martin Heřman, Patrik Machač, přesilová hra, Pavel Pýcha, Adam Kubík, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor nadělil kladenským Rytířům pod stromek hned sedm dárků  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.