Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Skvělá poslední dvacetiminutovka. Motor v ní vybojoval tři body

Jihočeši na soupeře vlétli dobře. Po Beránkově trefě vedli, následně se ale dostali do nepříznivého skóre a s Motorem to vypadalo všelijak. Ani vedení 3:1 domácímu Frýdku na výhru ale nestačilo. Svěřenci Václava Prospala se v posledním dějství totiž trefili hned čtyřikrát a rozhodli o tom, kam dnes body poputují.

Motor do utkání vstoupil aktivněji než domácí hokejisté. Dlouho obstřeloval frýdecko-místeckou branku, ovšem Nick Malík předvedl v úvodním dějství nejeden dobrý zákrok. Jan Strmeň si připsal o něco obtížnější zásah až proti Adamu Flokovi, jenž unikl na pravém křídle. Budějovičtí pak pokračovali ve svém tlaku, který se jim nakonec vyplatil i gólově. Martin Beránek obral zmatenou domácí obranu o kotouč a ocitl se před soupeřovou brankou. Puk si srovnal na forhend a z něho jej dostal až za brankovou čáru. Diváci v hale Polárce ovšem nečekali na srovnání dlouho. V početní výhodě se o vyrovnaný stav zasloužil přesnou střelou mezi betony David Kofroň. Domácí hráči se po první trefě více osmělili a začali o sobě v útoku dávat vědět mnohem více. Největší šanci měl Kovařčík. Ocitl se tváří v tvář hostujícímu brankáři, kterého nicméně prostřelit nedokázal. Na obou stranách jsme tedy v první periodě viděli jednu brankovou trefu. 

Prostřední dějství, alespoň jeho začátek, nabídl fanouškům hokej nahoru dolů. Celkově se hrálo ve velkém tempu, na jedné straně mohl po hezké kombinaci zakončovat Čermák, těsně před brankou si ale na šestnáctiletého Malíka v domácí brance nepřišel, a tak byli českobudějovičtí hokejisté potrestáni. Nejprve jejich velkého zaváhání využil před brankou agilní Štěpán Novotný. Rysům následně byly nabídnuty dvě přesilové hry. Už v té první nebyli vůbec daleko od další přesné trefy. Ta třetí ale přišla záhy v druhé početní převaze. Na dvoubrankový rozdíl snižoval opět ve velké formě hrající Štěpán Novotný. A ze strany svěřenců trenéra Wojnara to ještě před odchodem do kabin nebylo vše. Z pravého křídla pálil Jakub Matyáš. Puk Strmeňovi vypadl těsně vedle pravou tyč. Dojíždějící domácí útočník puk uklidit nestačil, tudíž se šlo do poslední třetiny za nepříznivého stavu 1:3 z pohledu Motoru.

Stejně jako ve dvou předchozích periodách, i na začátku té poslední působil aktivnějším dojmem. Nedostal se ale do žádné vyloženější pozice, jistý Malík tedy příliš práce neměl. Až ve čtyřicáté šesté minutě jel s kotoučem na holi Jakub Babka, který se přiblížil k brance a trefil se přesně k levé tyči - 2:3. Zdálo se, že budějovický útočný tlak utne vyloučení z jejich řad. Na trestné lavici pykal Karabáček. V tom se ale Roman Přikryl dostal do brejku, přičemž napoprvé neuspěl. Pak ale objel branku a u levé tyče z gólmanova pohledu už byl úspěšnější. Bylo tedy srovnáno. 

V tomtéž oslabení si o pozornost řekl také Gilbert, který byl ale vytěsněn z lepší střelecké pozice vracejícím se obráncem. Minuty zápasu rychle plynuly. Hra se opět přesouvala ze strany na stranu a nestrannému fanouškovi se muselo utkání líbit. Bylo k vidění i poměrně velké množství střeleckých pokusů. A jeden z nich, necelé čtyři minuty před finální sirénou, zapadl do horního růžku branky. A to do branky frýdko-místecké. Z levé strany totiž přesně trefil Pavel Pýcha. Velmi povedená perioda z českobudějovické strany ale pokračovala. Do střelecké listiny se po velkém důrazu zapsal také David Gilbert. Rysi ještě zkusili hru bez gólmana, ovšem bez úspěchu. Jihočeši utkání tedy nakonec obrátili a po skvěle odehraných posledních dvaceti minutách se mohli radovat z vítězství.

HC Frýdek-Místek - ČEZ Motor Č. Budějovice 3:5 (1:1, 2:0, 0:4)

Branky a nahrávky: 14. Kofroň (Husák, M. Kovařčík), 32. Novotný (Klimša, Zahradníček), 37. Novotný (Kaukič, Bartko) – 13. Beránek, 47. Babka (Šimánek, Beránek), 49. R. Přikryl (Heřman), 57. Pýcha (M. Novák), 59. Gilbert (Pavlin, Čermák). Rozhodčí: Cabák, Čech – Měkýš, Komínek. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:1. V oslabení: 1:1. Střely na branku: 35:43. Zblokované střely: 7:10. Vhazování: 33:64/31/64. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:5.

Frýdek - Místek: Malík – Haman, Husák, Matyáš, Bartko, Adámek, L. Kovář, Zahradníček – Kofroň, Mikulík, Christov – Motloch, Klimša, Novotný – Rudovský, M. Kovařčík, Kaukič – Flok, Kuťák, J. Kalus

Motor: Strmeň – Fillman, Vydarený, M. Jandus, Plášil, Pavlin, Pýcha – Babka, Šimánek, Beránek – Z. Doležal, Gilbert, M. Novák – Karabáček, Bradley, Čermák – Endál, R. Přikryl, Heřman – Dančišin.

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Štěpán Novotný, Frýdek, Václav Prospal, Nick Malík, David Gilbert, David Kofroň, Roman Přikryl, Pavel Pýcha, Jakub Matyáš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělá poslední dvacetiminutovka. Motor v ní vybojoval tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.