Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor předvedl obrat, po kterém získal tři body

Českým Budějovicím se v posledních zápasech příliš nedaří. Poslední dva navíc prohrály, a tak jely do Benátek s jasným cílem, a to vyhrát. Benátky nad Jizerou šly do vedení jako první, avšak Budějovičtí vyrovnali krátce po startu třetí části. Podobný scénář se opakoval ještě jednou, ale poté přidal Motor ještě jednu branku, na kterou nedokázali domácí hráči odpovědět. Jihočeši si tak odvezli tři body za výhru v základní hrací době. Rozhodující branku vstřelil David Gilbert dvě minut před koncem utkání.

Ze začátku utkání bylo možno vidět celkem vyrovnaný duel. Nejprve sice útočili Jihočeši, jenže poté se hra vyrovnala. Ke střele se dostali Karabáček, Čermák a Doležal, ale ani jeden z nich nedokázal překonat Schwarze v bráně. Na druhé straně se ke dvěma ranám dostal Maier, avšak Strmeň byl pokaždé pozorný. První velkou šanci měly Benátky nad Jizerou. Při přesilové hře se totiž napřáhl Michal Teplý, jehož rána skončila na horní tyčce českobudějovické branky. V ještě probíhající početní výhodě se do zajímavé pozice dostal Adam Najman, k němuž vyrazil puk gólman Motoru, ovšem Strmeň si připsal dobrý zákrok proti jeho pokusu. Následně se hra trochu uklidnila. Ke střelám se ještě dostali Fillman a Gilbert v budějovickém dresu, ale ani jeden z nich nedostal puk až za gólmana Schwarze. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Ten začal solidním náporem Českých Budějovic a Schwarz měl co dělat, aby kotouč nepřejel brankovou čáru, nakonec z toho branka ale nebyla. Hra poté byla celkem vyrovnaná, i když o něco více ze hry měli nejspíše domácí. Několikrát se k pokusu dostal Žemba nebo Rychlovský, avšak ani jeden z nich nedokázali Strmeně v brance překonat. To se povedlo až jinému hráči při hře čtyři na čtyři. Marek Zachar ukázal, že je rychlým hráčem, objel Václava Prospala mladšího a těsně před budějovickým brankářem dokázal poslat puk mezi jeho betony, čímž poprvé v utkání rozvlnil síťku. Středočeši byli poté lepším týmem, k čemuž přispěly i početní výhody na konci druhé periody. V té měl dobrou šanci na zvýšení náskoku Ladislav Bittner, ovšem v dobré pozici trefil jen Strmeňův beton. Do kabin tak odcházeli spokojenější domácí, kteří vedli o jednu branku.

Uplynuly necelé čtyři minuty ve třetí třetině a bylo vyrovnáno, navíc se Motor prosadil v početní výhodě. Lukáš Endál se několikrát snažil před brankou překonat Schwarze, což se mu sice nepovedlo, jenže do celé situace se vložil Karel Plášil, jenž zvedl kotouč pod horní tyčku a rozradostnil svůj tým. České Budějovice se poté trochu vzchopily a při hře čtyři na čtyři měl dobrou příležitost Václav Karabáček, jeho střelu Schwarz stihl ukrýt mezi rukou a tělem. Přesto se znovu prosadili domácí hráči. Daniel Špaček si nabruslil do pravého kruhu ze svého pohledu, odkud poslal kotouč pod horní tyčku u vzdálenější tyče. Jihočeši poté začali tlačit svého soupeře, dobrou střelu vyprodukoval Václav Karabáček, ale ta se otřela jen o boční síťku. Následně hráli hosté přesilovou hru, kde byli Jihočeši většinu času v útočném pásmu, ovšem dostat se k nebezpečnému pokusu, nedokázali. Přesto se nedlouho poté prosadili a znovu srovnali stav. Ke střele z dobré pozice se dostal Martin Heřman, jehož parádní rána skončila v šibenici u pravé tyče z pohled brankáře. Dobrou šanci na rozhodnutí zápasu měli Středočeši, když hráli přesilovou hru ke konci třetiny, ale tu nevyužili. Naopak, krátce po ní se radoval Motor. David Gilbert se individuální akcí dostal až před Schwarze, kterého překonal střelou k tyči. Následně si ještě Benátky zahrály šest proti čtyřem, ovšem ani jedna z jejich střel se neujala a Motor si tak odvezl všechny tři body za výhru 3:2.

HC Benátky nad Jizerou – ČEZ Motor Č. Budějovice 2:3 (0:0, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 33. M. Zachar (Wiencek), 50. D. Špaček (Poizl) – 44. Plášil (Endál, Bradley), 55. Heřman, 58. Gilbert (Pavlin). Rozhodčí: Micka, Veselý – Bosák, Horažďovský. Vyloučení: 7:9.Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 351. Střely na branku: 21:44. Zblokované střely: 10:15.Vhazování: 25:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

Benátky: Schwarz – Kolmann, Kunst, Žůrek, Havlín, Poizl, Maier, Klodner – Wiencek, Bittner, M. Zachar – A. Dlouhý, Šír, D. Špaček – Rychlovský, Najman, Teplý – Žemba, Burda, Klapka.

Motor: Strmeň – Pavlin, Plášil, M. Jandus, Vydarený, Fillman, Prospal ml. – Z. Doležal, Gilbert, M. Novák – Babka, Šimánek, Beránek – Karabáček, R. Přikryl, Heřman – Endál, Bradley, Čermák – Doktor.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Benátky, výhra, Madeta Motor České Budějovice, David Gilbert, HC Benátky nad Jizerou, Václav Karabáček, Lukáš Endál, Martin Heřman, Karel Plášil, Marek Zachar, Daniel Špaček

Motor předvedl obrat, po kterém získal tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.