Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor nakonec vyválčil v těžkém zápase dva body

Motoru se v poslední době celkem dařilo, což chtěl potvrdit i na ledě pátého Prostějova. Během prvních dvou třetin viděli diváci jen jednu branku, tu však vstřelil Lukáš Endál, který poslal svůj tým do vedení. Ve třetí třetině viděli diváci hned tři branky. Dvě vstřelili domácí, zatímco hosté jen jednu, takže se šlo do prodloužení. V tom se nerozhodlo, takže byly k vidění i samostatné nájezdy. V tom si vítěznou branku připsal Roman Přikryl.

Do tohoto utkání vstoupily České Budějovice s nějakými změnami v sestavě oproti minulému utkání. Do obrany se vrátil Zdeněk Kutlák, jenž odehrál první zápas po zranění. S ním v lajně hrál Ondřej Kachyňa, který odehrál druhý zápas po návratu z Havířova. Do útoku se vrátil Václav Karabáček, jenž si odpykal svůj trest.

Již úvod utkání se hrál v celkem vysokém tempu. První velkou šanci v utkání měli domácí hráči. Mikliš se dostal ke střele z prostoru kruhu, ale jeho projektil trefil jen spojnici tyčí. Celkově byla v první třetině hra hodně vyrovnaná. Střela střídala střelu, ale dlouho nebyla k vidění žádná větší šance. První přesilovou hru v utkání si zahrál Prostějov. Ten měl sice celkem tlak v útočném pásmu, ale žádná ze střel nebyla nebezpečná. Následně se zahrál početní výhodu i Motor, ale ani on ji nedokázal využít. Krátce po ní se do gólové šance dostal Martin Heřman, který dostal skvělou přihrávku před branku. Jeho střelu z první ovšem Neužil schoval do své lapačky a zachránil svůj tým od inkasované branky. Do konce třetiny se nic nestalo, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

I začátek druhé třetiny se nesl ve vyrovnaném duchu, ale to vše změnila dvacátá sedmá minuta, ve které se prosadili Jihočeši. Martin Novák vybojoval puk u mantinelu, načež ho poslal Gilbertovi. Ten se neunáhlil, viděl lépe postaveného Lukáše Endála, jenž byl sám před gólmanem, jehož překonal rychlým bekhendovým blafákem. Ještě před tímto gólem měli velkou šanci Prostějovští, jenže Divíšek trefil jen tyčku za Kváčovými zády. Následovalo několik vyloučení na obou stranách a diváci mohli vidět jak hru čtyři na čtyři, tak čtyři proti třem. Díky tomu měl Prostějov ke konci třetiny o trochu více ze hry, ale Petr Kváča puk za svá záda nepustil. Do poslední zajímavé pozice ve druhé třetině se dostal Martin Novák, který mířil do růžku Neužilovy branky. Domácí brankář však předvedl efektivní zákrok a kotouč vyrazil. České Budějovice tedy vedly po druhé periodě o jednu branku.

Krátce po startu poslední části dostali domácí hokejisté možnost přesilové hry. V tomto utkání každopádně nepatřily přesilové hře k doméně ani z jednoho týmu, takže i tato zůstala nevyužita. Po přesilové hře donutil Roman Přikryl k rozehrávce Jakuba Neužila, který však trefil jen tyčku své branky. Následně jely České Budějovice v přečíslení tři na dva, kdy se finální přihrávka dostala na hůl Žigy Pavlina. Jeho rána šla jen doprostřed branky, kde byl domácí gólman připraven. Do dobré pozice se dostal na druhé straně Tomáš Nouza, který pálil ihned po buly. Jeho prudká střela jen prolétla okolo tyčky. Hra dále plynula a poprvé v zápase se Prostějov dostal do tlaku, ze kterého padla branka. Lukáš Žálčík zkusil takové nahození z nulového úhlu, které propadlo Kváčovi do branky. Domácí se poté zvedli, navíc dostali k dispozici další přesilovou hru, kterou využili. Lukáš Žálčík si sjel na přihrávku zpoza branky a na jeho střelu z první neměl českobudějovický brankář nárok. Jenže také Jihočeši dokázali o chvilku později využít přesilovou hru. Zdeněk Doležal se opřel do puku a jeho rána propálila vše, co jí stalo v cestě. Takto třetina také skončila a šlo se do prodloužení.

Začátek prodloužení vyšel lépe Motoru. Ten si vytvořil tlak a dostal se ke střele, ovšem tu Neužil bez potíží chytil. Poté se střídaly dobré šance na obou stranách. Nejprve jeli Jihočeši do přečíslení, proti kterému skvěle zakročil domácí gólman. Na druhé straně pálil dobře Pšenička, ale jeho dělovka jen zaduněla o mantinel. O pár vteřin později jel Zdeněk Doležal sám na Neužila, avšak kotouč za brankovou čáru nedostal. K vidění byly i další možnosti, ale žádná branka již nepadla. České Budějovice se prosadily dvakrát, zatímco Prostějov jen jeden. Vítěznou branku si připsal Roman Přikryl, jenž procedil kotouč mezi rukou a tělem gólmana.

LHK Jestřábi Prostějov – ČEZ Motor Č. Budějovice 2:3sn (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 53. Žálčík (Račuk), 54. Žálčík (Račuk, Divíšek) – 27. Endál (Gilbert, M. Novák,), 56. Z. Doležal (R. Přikryl). Rozhodčí: Doležal, Pilný - Poruba, Rožánek. Vyloučení: 5:7 + Meidl (PRO) - 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1297.Střely na branku: 25:38. Zblokované střely: 10:5.Vhazování: 35:40. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2.

Prostějov: Neužil – Žovinec, Mikliš, Čáp, D. Kolář, D. Krejčí, Husa, J. Zdráhal – Starý, Račuk, Žálčík – L. Luňák, Divíšek, Nouza – Matýs, Pšenička, Prokeš – Venkrbec, V. Meidl, Krejčiřík.

Motor: Kváča – Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus, Kutlák, Kachyňa – Heřman, R. Přikryl, Z. Doležal – M. Novák, Gilbert, Endál – Doktor, Karabáček, Babka – Beránek, Dančišin, P. Novák.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, Prostějov, výhra, Madeta Motor České Budějovice, 1. SK Prostějov, Roman Přikryl, Lukáš Endál, přesilová hra, Zdeněk Doležal, Martin Novák, Jakub Neužil, Zdeněk Kutlák, Václav Karabáček

Motor nakonec vyválčil v těžkém zápase dva body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.