Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor je v návštěvnosti mimo nejvyšší soutěže i nadále nejlepší v Evropě

Rok se s rokem sešel a Mezinárodní federace ledního hokeje opět zveřejnila statistiku návštěvnosti v jednotlivých hokejových soutěžích napříč Evropou. Fanoušci Motoru si v této statistice vedou dlouhodobě velmi dobře a letos již potřetí za sebou dokázali, že jsou nejlepší v Evropě ve druhých nejvyšších soutěžích! Průměr návštěvnosti v letošních domácích zápasech se zastavil po základní části na čísle 5736 diváků.

Jihočeši ovládli statistiku i přes to, že návštěvnost i vinou méně víkendových zápasů a zvýšení jejich počtu oproti minulému roku velmi lehce poklesla. Loňské šestatřicáté místo vystřídala letošní čtyřiačtyřicátá příčka v celé Evropě, což však vůbec nevadí, protože druhý evropský druholigový celek z Frankfurtu ztratil na Motoráky v průměru 880 diváků (celková návštěvnost Frankfurtu činí 4856 diváků). Pokud bychom porovnali návštěvnost v Budvar aréně s extraligovými stadiony, Motoru by patřila šestá příčka.

Nejnavštěvovanějším celkem v Evropě je opět SC Bern s průměrnou domácí návštěvností 16 290 diváků. Švýcarský tým ovládl tuto statistiku již poosmnácté v řadě! Z českých celků byla pak znovu nejlepší pražská Sparta s návštěvností 9042 diváků. Statistika návštěvnosti v rámci evropských soutěží vyzněla nejlépe pro švýcarskou NLA, kde se průměrná návštěvnost zastavila těsně pod sedmitisícovou hranicí. Česká Tipsport extraliga obsadila pátou příčku s průměrem 5401 diváků na utkání a Chance liga by s 1674 diváků obsadila jedenácté místo, porazila by tak například slovenskou extraligu. Celosvětově však nejvíce lidí chodí na severoamerickou NHL, na kterou přijde v průměru 17406 diváků na zápas.

Štítky Motor, návštěvnost, fanoušci, statistiky, Evropa, soutěž, Madeta Motor České Budějovice, Mezinárodní federace ledního hokeje, Frankfurt nad Mohanem, Budvar aréna, SC Bern, National Hockey League, HC Sparta Praha, Extraliga ledního hokeje

Motor je v návštěvnosti mimo nejvyšší soutěže i nadále nejlepší v Evropě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.