Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Série pokračuje. Motor nevyužil šanci na mečbol a poprvé podlehl Vsetínu

Motor nevyužil první šanci na mečbol, když ve středu večer na domácím ledě podlehl Vsetínu. Valaši tak udrželi naději a odvrátili čtvrtou prohru v řadě, která by znamenala konce série za stavu 4:0 pro Jihočechy. Motor začal dobře, když vedl 2:0. Jenže soupeř se nadechl k velkému obratu, když zápas dokázal otočit na stav 2:4. Snížit se ještě podařilo Václavu Karabáčkovi, ovšem to bylo ze strany domácích vše.

Do branky Motoru se vrátil Jan Strmeň, i Vsetín udělal oproti třetímu utkání pouze jednu změnu. Kanaďana Theoreta nahradil v první formaci Tomáš Vávra. Do čtvrtého zápasu semifinále vstoupil Motor velice dobře a po necelých čtyřech minutách se radoval z úvodní branky. Střelu Václava Karabáčka neudržel Gába ve své moci a důrazný Cody Bradley otevřel skóre utkání – 1:0. Zanedlouho se Jihočeši radovali znovu. Doležal se natáhl a dokázal procpat kotouč na Codyho Bradleye, který si v takové situaci věděl rady – 2:0. Ještě do konce třetiny se Valachům podařilo srovnat a prosadili se tak vůbec poprvé v sérii. Snížit se podařilo Davidu Březinovi, když vybruslil před brankáře a nadvakrát úspěšně zakončil – 2:1. O vyrovnání se postaral Vít Jonák, když šikovně tečoval střelu Petera Mikuše – 2:2.

Gólové dostihy pokračovaly i ve druhé třetině. Start do druhé třetiny měl lepší Vsetín, když od modré trefil Teper břevno. Ve 28. minutě se poprvé v sérii ujali Valaši vedení v utkání. Od modré vypálil obránce Hryciow a puk doletěl až do sítě – 2:3. Srovnat mohl Václav Karabáček, jenže puk nedostal do dobré pozice a nemohl tak ideálně zakončit. Ještě více se domácím přitížilo, když se do přečíslení vydal Luboš Rob. Nejproduktivnější hráč základní části Chance ligy dlouho naznačoval přihrávku, jenže pak se odhodlal ke střele a zamířil přesně – 2:4. Zpátky do hry vrátil domácí celek Václav Karabáček. Šikovný pravák, který hraje play off ve velké formě, protlačil kotouč za Gábu a snížil na 3:4.

Prvních deset minut ve třetí třetině se hrálo pouze na jednu branku. Domácí tlačili na soupeře a neustále se snažili o vyrovnání. Vyslali devět střel na branku, na druhé straně nemusel Strmeň zasahovat ani jednou. Blízko srovnání byl Gilbert, jenže puk mu v klíčové chvíli přeskočil hokejku. Hattricku mohl dosáhnout skvěle hrající Cody Bradley, jenže proti jeho střele se zaskvěl Gába a stav se stále neměnil. V posledních minutách měli Vsetínští velké štěstí. Ve stoprocentní šanci netrefil kotouč Cody Bradley, zakončení Přikryla skončilo těsně vedle. Valaši si tak odvezli z jihu Čech první výhru v sérii a v pátek se bude hrát znovu Na Lapači.

ČEZ Motor Č. Budějovice - VHK Robe Vsetín 3:4 (2:2, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Bradley (Karabáček, Pýcha), 8. Bradley (Z. Doležal, Karabáček), 38. Karabáček (Bradley, M. Jandus) – 13. Březina (J. Drtina), 18. Jonák (Mikuš), 28. Hryciow (Slováček, Pitule), 36. Rob (Karafiát). Rozhodčí: Barek, Pilný – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení:0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno). Střely na branku: 46:17. Zblokované střely: 16:8. Vhazování: 37:33.

Motor: Strmeň – Kutlák, Plášil, Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák, R. Přikryl, Babka – Beránek, Dančišin, Heřman – Doktor.

Vsetín: Gába – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Vávra, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Březina – Karafiát, Pitule, Hořanský.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Motor, Vsetín, zápas, hokej, sport, VHK Vsetín, Madeta Motor České Budějovice, Václav Karabáček, Luboš Rob, Peter Mikuš, David Březina, Vít Jonák, Tomáš Vávra, ČEZ, 1. česká hokejová liga

Série pokračuje. Motor nevyužil šanci na mečbol a poprvé podlehl Vsetínu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.