Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opět bez inkasované branky a Motor míří po dvou letech do baráže

Tým z Českých Budějovic to dokázal. V pátém utkání semifinále play-off vyhrál na ledě Vsetína 2:0 a může se začít těšit na barážové souboje. Po jednozápasovém výpadku rozhodla opět výborná defenziva Motoru v čele s Petrem Kváčou, který nedostal od Vsetína ve třech zápasech ani jednu branku. Tým zároveň potvrdil neskutečnou formu na ledech soupeřů, z nichž si v letošních vyřazovacích bojích dokázal přivést plný počet vítězství. V baráži budou stát v cestě extraligové celky z Chomutova a Pardubic. Z Chance ligy doporodí Motor do baráže Kladno v čele s Jaromírem Jágrem.

První třetina začala ve vysokém tempu z obou stran. K vidění byl rychlý hokej, který nám mohl slíbit další atraktivní utkání pro oko diváka. Zároveň si týmy nechtěly nechat ani centimetr ledu zadarmo, a tak jsme mohli sledovat tvrdé zákroky na hranici pravidel a časté potyčky. K uklidnění situace na ledě chtěli přispět rozhodčí, kteří začali hráče posílat na trestnou lavici. Bohužel tím přispěli k tomu, že se hra často přerušovala a začala se kouskovat. Zároveň tak ztratila své úvodní tempo a vytratila se i hokejová krása. Víc šancí si v první třetině vypracoval Motor. Ty největší přišly na přelomu šesté a sedmé minuty, kdy hra 4 na 4 očividně vyhovovala útoku Karabáček, Bradley a prvně zmíněný si vytvořil dvě slibné střely. V závěru třetiny se do dobré příležitosti dostal ještě Heřman, kterého po střele z prostoru mezi kruhy vychytal Gába. Vsetín se dostával do šancí jen sporadicky a většinou mu k nim pomáhaly časté přesilové hry. Do kabin se každopádně šlo za bezbrankového stavu a přáním fanouška do dalších třetin bylo, aby se hře vrátila její plynulost z úvodu.

Po ubránění přesilové hry domácích, přišla voda na mlýn pro hráče Motoru. Obránci Vsetína zřejmě zapomněli, že mají na nohou místo kopaček brusle a po jejich riskantní fotbalové kombinaci se ocitl sám s pukem před Gábou Cody Bradley, který i s přispěním štěstí dokázal skórovat. Zatímco domácí hráli druhou třetinu disciplinovaně, Motor pokračoval s častou výměnou svých hráčů na trestné lavici. Při své další přesilové hře, ovlivněni obdrženou brankou, dělali domácí chyby v rozehrávce a jedné takové dokázal využít Martin Beránek svižnou střelou mezi Gábovi betony. První branka Vsetína visela v následujících momentech ve vzduchu. S velkým tlakem domácím pomáhali hráči Motoru svou pokračující nedisciplinovaností. Šance, které nedokázali zblokovat obránci, ale končily na skvěle chytajícím Kváčovi. Jak se blížil konec třetiny, tlak Vsetína pomalu uvadal a opět zvedat se začali i hráči Motoru. Ti si nevytvořili ve druhé třetině tolik šancí, ale dali domácím lekci z efektivity v zakončení.

Vsetín se snažil ve třetí třetině s výsledkem ještě něco udělat. Do šancí se ale dostával velmi obtížně. Hráči Motoru se snažili hrát ze zajištěné obrany a už se příliš nepouštěli do ofenzivních výletů. Naopak na domácích byla jasně znatelná nervozita na hokejkách a špatné psychické rozpoložení na kombinaci. Jakmile se hrálo v plném počtu hráčů, nebyli schopni si vytvořit příliš šancí. V 55. minutě mohl naopak pojistit výhru Motoru Endál, který ujížděl v samostatném úniku, ale brankář jeho kličku do backhandu vystihl a poradil si s ní. Žádná branka nepadla ani při závěrečné hře domácích bez brankáře a hosté tak mohli začít slavit. Po výhře 2:0 dokázali ukončit sérii se Vsetínem v pěti zápasech a znovu po dvou letech tak budou moci bojovat o extraligovou příslušnost v baráži.

VHK Robe Vsetín – ČEZ Motor Č. Budějovice 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Bradley (Babka), 26. Beránek (Dančišin). Rozhodčí: Wagner, Souček – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 8:11. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4120. Střely na branku:22:37. Průběh utkání: 0:2.

Vsetín: Gába – Mikuš, J. Drtina, Hryciow, Teper, Frolo, Jeřábek, Jenáček – Karafiát, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Březina – Vávra, Pitule, Vítek.

Motor: Kváča – Vydarený, M. Jandus, Kutlák, Plášil, Pýcha, Pavlin, Kachyňa – Čermák, R. Přikryl, Heřman – P. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Babka – Beránek, Dančišin, Doktor.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Vsetín, baráž, Madeta Motor České Budějovice, VHK Vsetín, SK Kladno, FK Pardubice, Piráti Chomutov, 1. česká hokejová liga, Jaromír Jágr, přesilová hra, ČEZ

Opět bez inkasované branky a Motor míří po dvou letech do baráže  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.