Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Motor postoupil přes Vsetín zaslouženě a může se těšit na souboje s Jaromírem Jágrem

Hokejisté Českých Budějovic se po dvouleté pauze opět představí v baráži, kde se budou snažit naplnit vytoužený cíl, a to postoupit do extraligy. Účast v nadstavbové části dokázali vybojovat v sérii se Vsetínem. Podle papírových předpokladů mělo jít o tuhý boj, který neměl jasného favorita. Proto je pro mnohé nejspíš překvapením, jak poměrně snadno Motor celou sérií prolétl. O celý měsíc si tak prodlužuje sezónu a diváci v Českých Budějovicích se mohou těšit na atraktivní souboje, kde půjde o všechno. Do Budvar Arény navíc se soupeři zavítá i pár hvězdných veteránů. Kteří to budou se můžete dozvědět v druhé části článku.

Stačí se podívat na výsledky jednotlivých zápasů a každému je hned jasné, kde byl vsetínský problém. Tým, který se celou sezonu spoléhal na svou produktivitu, ve svém kádru se mohl dokonce pyšnit nejlepší formací v této činnosti, náhle střelecky selhal a jak každému dochází, bez branky se v zápase vyhrát nedá. Valaši nedali branku ve čtyřech zápasech, a to je stálo celou sérii. Nemohou se ale vymlouvat pouze na smůlu, která je jistě v sérii také provázela. Je třeba upozornit na to, že prostě byli horším týmem na ledě skoro ve všech aspektech, a ačkoliv byl pro ně průběh série jistě krutý, tak byl spravedlivý. Tým Motoru totiž určitě nijak nebetonoval, naopak v každém zápase svého soupeře přestřílel. Od třetího zápasu pokaždé dokonce velmi výrazně. Vsetín ale nemohl najít recept na výborně takticky připravenou a poctivou obranu Budějovic. Svého soupeře nedokázal ničím překvapit, ve hře mu chyběl nějaký faktor X, který by Motor poslal nějak výrazněji do kolen. Pokud se Jihočeši dostali do potíží, tak si za to ve čtvrtém zápase mohli sami, když přišlo po rychlém vedení do jejich hry až přílišné uspokojení. Jinak dokázali na rozdíl od úvodní série s Havířovem přeřadit na vyšší stupeň a konečně se dostavil ten play-off mód, který v jejich hře chyběl a bez kterého není možné ve vyřazovací části uspět.

Zmíněno to bylo již mnohokrát, ale opět je třeba připomenout i výbornou kondici týmu. Pokud byly zápasy v nějaké části vyrovnané, tak to byly první třetiny. Od druhé třetiny ale Motor na ledě většinou dominoval a to přesto, že v zápasech vedl, tak se nijak nezatáhl do obrany a stále se snažil hrát aktivně. Velmi dobře se tak popasoval v celé sérii s rolí týmu, který momentálně v zápase vede, což také nebylo vždy pravidlem. Hledat podrobněji další detaily, které rozhodovaly už je v tuto chvíli zbytečné. Ty totiž rozhodovaly v sérii s Havířovem, ale nyní se Vsetínem ne úplně primárně. Je třeba vypíchnout hlavně to, že do baráže postoupil lepší tým. Tým, který měl navrch a který svého soupeře přehrál a postoupil naprosto zaslouženě.

V Českých Budějovicích tak bude k vidění opět baráž a pokud jde o soupeře, tak se zraky všech upínají hlavně ke Kladnu. Jaromír Jágr s Tomášem Plekancem Budvar Arénu bezpochyby vyprodají, ale pokud se podíváme na extraligové týmy, tak i na jejich soupiskách můžeme vidět hráče, kvůli kterým stojí za to na hokej přijít.

Dynamo Pardubice – Tomáš Rolinek a Petr Sýkora

Ne každý, si může do výčtu svých úspěchů zapsat: kapitán mistrů světa. Tímto titulem se ale může pyšnit pardubický Tomáš Rolinek. Známý bojovník, o kterém se ví, že na ledě nic nevypustí dovedl z pozice kapitána národní tým zatím k poslednímu titulu. To Petr Sýkora je ryzí střelec. V kariéře se stal třikrát nejlepším střelcem extraligy a jednou se mu to povedlo dokonce ve švýcarské NLA. Oba hráči budou zřejmě brzy končit své kariéry a určitě se nebudou chtít loučit sestupem.

Piráti Chomutov – Radek Duda

V dresu Chomutova se ještě jednou vrátil na extraligovou scénu kontroverzní Radek Duda. Ten začal sezónu v Chance lize v dresu Benátek. Poté si ho ale Vladimír Růžička vytáhl do svého týmu jako spasitele, který má Chomutovu ročník zachránit. Duda svou kariéru na jeden rok spojil i s týmem Českých Budějovic, kde ale i díky své povaze provokatéra neuspěl. Přes všechny jeho hříchy je to ale také výborný hokejista, který umí rozhodovat zápasy.

Za Chomutov nastupují také odchovanci Budějovic Bohumil Jank, Stanislav Dietz a Petr Koblasa. Dobře známý je na jihu Čech také Ivan Huml.

Rytíři Kladno – Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec

Dvojici kladenských Rytířů snad ani není třeba představovat. Jejich přínos pro tým je obrovský a zřejmě nikdo nepochybuje, že je právě jejich zásluhou baráž pro Kladno. I pokud se jim tolik nedaří na ledě, dokáží přesto pozvednout výkon celého týmu jen svou přítomností. Jágr zatím na výraznější bodový příspěvek čeká a prosazuje se hlavně v přesilovkách, naopak Plekanec byl nejproduktivnějším hráčem celého play-off Chance ligy. Z důvodu přítomnosti zmíněné dvojice není tolik pozornosti upřeno k Petru Vampolovi. Mistr světa z roku 2010 a ještě loni hráč Motoru ale podává celý ročník výborné výkony, a i on je pro hru Kladna klíčový.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky hokej, baráž, Motor, Kladno, Pardubice, Chomutov, Madeta Motor České Budějovice, VHK Vsetín, Jaromír Jágr, Budvar aréna, Rytíři Kladno, Piráti Chomutov, Tomáš Plekanec, kariéra, HC AZ Havířov 2010

Motor postoupil přes Vsetín zaslouženě a může se těšit na souboje s Jaromírem Jágrem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.