Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motor vynuloval Jestřáby a bere pátou výhru v řadě

K poslednímu zápasu v první polovině základní části jel Motor do Prostějova, tedy k týmu, který měl v celkem solidní výsledky. Jenže České Budějovice ukázaly, proč vedou tabulku celé ligy i venkovních zápasů. Svého soupeře téměř k ničemu nepustili a zapsali zaslouženou výhru 5:0. I nadále se tak Jihočeši vyhřívají na čele tabulky.

Dost těžko si mohl představit Motor lepší start do utkání. Radek Prokeš vyhrál čistě vhazování na Niklase Pavla. Ten poslal kotouč přímo na hůl Ivana Lytvynova, jehož rána z první zapadla přesně do sítě – 0:1. Už po minutě a půl tak České Budějovice vedly o gól. A o chvíli později bylo v hostujícím táboře o něco veseleji. Střelu Václava Karabáčka vyrazil domácí brankář jen vedle sebe, kde byl připravený Lukáš Endál, jenž s pověstí kanonýra nemohl takto prázdnou branku minout – 0:2. Následně se už dostávali i Prostějovští mnohem více do hry a mohli snížit na rozdíl jedné branky. Při přečíslení se však ve skvělém světle ukázal Milan Klouček, jenž střelu chytil do své výstroje. Po první periodě tak byli spokojenější Jihočeši, kteří šli do kabin za vedení o dva góly.

Druhá třetina se nesla v celkem vyrovnaném duchu, kdy oba gólmani museli předvést nějaké zákroky. Motor měl z jejího začátku přesilovou hru, při které byl hodně nebezpečný, ale tuto převahu ke vstřelení třetí branky využít nedokázal. Přesto se Jihočeši dostali do třígólového vedení. Roman Přikryl sice prováhal moment pro nahrávku na Martina Nováka, jenže na střed hřiště do ideální pozice si sjel Zdeněk Doležal, jehož nepříliš prudká střela propadla Štůralovi mezi rukou a betonem 0:3. Jestřábi poté měli ještě početní výhodu, ovšem Motor je bránil dobře. I po druhé periodě tak vedle, tentokrát už o tři branky.

I start do třetí třetiny měly České Budějovice podstatně lepší a brzy se dostaly do vedení o čtyři góly! Václav Karabáček předvedl sóle přes téměř celém hřiště a prosadil se střelou na zadní tyč – 0:4. A o malou chvilku později schytal Prostějov i nepopulárního bůra. Skvělou práci za brankou předvedl Jakub Babka, který poté našel před brankou volného Jiřího Šimánka, jenž prostřelil prostějovského brankář střelou z první – 0:5. Střeleckou smůlu z několika posledních utkání mohl protrhnout Jan Veselý, ale jeho pokus vytáhl Štůrala mimo tři tyče. Jestřábi se na nic moc nezmohli, a tak Motor na jejich ledě zvítězil 5:0 a připsal si pátou výhru v řadě.

LHK Jestřábi Prostějov – ČEZ Motor Č. Budějovice 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Lytvynov (Pavel, Prokeš), 6. Endál, 38. Z. Doležal (R. Přikryl, Pavel), 42. Karabáček (Klouček), 48. Šimánek (Babka).Rozhodčí: Dědek, Fiala – Kleprlík, Zedník. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1310. Střely na branku: 27:40. Zblokované střely: 9:11. Vhazování: 32:33.

Prostějov: Štůrala – M. Novotný, Muška, Hrdinka, Mrázek, Husa, P. Krejčí, Brančík – L. Krejčík, V. Meidl, Nouza – Kafka, Račuk, Žálčík – Dvořáček, Berger, T. Jandus – Chlán, M. Novák, Miškář.

Motor: Klouček – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Karabáček, Prokeš, J. Veselý – Endál.


OHLASY PO ZÁPASU

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): První třetinu jsme inkasovali dvě branky, ale hra z naší strany byla výborná. Měli jsme spoustu brankových příležitostí, které jsme nedokázali proměnit. Soupeř byl mnohem efektivnější. Zbytek zápasu jsme herně nezvládli, začali jsme zmatkovat a chybovat. Když se tohle stane, tak potřebujete něco změnit. Musíte přidat na osobní statečnosti, třeba se s někým porvat a to jsme neudělali. Za ŽÁDNÉ situace nesmíte rezignovat. Nám se stane, že místo toho aby jsme ukázali srdce, touhu, odhodlání, tak sklopíme hlavu.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, zápas, výhra, Madeta Motor České Budějovice, 1. SK Prostějov, Lukáš Endál, Milan Klouček, Zdeněk Doležal, Václav Karabáček, Jiří Šimánek, Martin Novák, Roman Přikryl, LHK Jestřábi Prostějov

Motor vynuloval Jestřáby a bere pátou výhru v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.