Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Motor dominoval ve třetí třetině a z Edenu veze výhru

Dlouho šlo o vyrovnané utkání, až ve třetí třetině Motor spustil gólový stroj. Za záda slávistického brankáře nasázel rovnou pět branek a z hlavního města nakonec veze jednoznačnou výhru 7:2. V tabulce si tak českobudějovičtí hokejisté před reprezentační pauzou připisují další cenné tři body a upevňují si první příčku.

Slávisté vstoupili do utkání aktivně. Ve druhé minutě Strmeňovu branku ohrozil Ondráček, jedno z úvodních prověření ale hostující brankář zvládl. Před parádní atmosférou, o kterou se staraly oba fanouškovské tábory, v zaplněném Edenu nebyla o motivaci nouze. Dobrou pasáz si vytvořili prospalovi svěřenci po polovině periody, v branku ji však nepřetavili. A tak slávisté postupem času zaváhání potrestali. Daniel Vrdlovec si najížděl před branku, přičemž dostal dobrý pas a kotouč poslal přesně nad Strmeňovu vyrážečku. Před odchodem do kabin žádnou šanci, která by stála za zmínku, diváci neviděli.

Zkraje druhého dějství mohli českobudějovičtí hokejisté srovnat v přesilové hře, nicméně Pýchova ani Doležalova střela se neujala. Motor hrozil i při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Vydareného dorážka nejprve přelétla horní tyčku, Veselého pokus pak skončil jen na tyčce. Hostující tlak však neustával a i Jihočeši se radovali z branky. Z předbrankového prostoru zavěsil přesně pod horní tyč Jan Veselý - 1:1.

Záhy mohli Českobudějovičtí otočit skóre kompletně ve svůj prospěch. Parádní přihrávku před soupeřovu svatyni poslal Matouš Venkrbec, ovšem střílející Holec netrefil, jak by si představoval. Gólová radost přišla naopak na druhé straně. Dobře vyřešený protiútok zakončil Jiří Doležal. Minutu před koncem ale bylo v přesilové hře opět srovnáno a začínalo se odznovu. Zdeněk Doležal napřáhl a z vrcholku kruhu trefil vše, co mu stálo v cestě.

Góly mohly přibývat i ve třetí třetině, v úvodních sekundách byl ale Pavel Pýcha zablokován, a tak nemohl zakončovat do prázdné. V následné přesilové hře pět na tři zakončil přesnou kombinaci Miroslav Holec. A na hostující střídačce bylo ještě veseleji, když další početní převahu proměnil Václav Karabáček. Od této pasáže byl na ledě jen jeden tým. Slávisté tahali za kratší konec provazu a inkasovali i popáté. Jiří Šimánek tečoval dalekosnou střelu nechytatelně za Málkova záda, na což reagovali někteří slávističtí faonušci odchodem.

Českobudějovičtí pokračovali v euforii a pálili dál. Zdeněk Doležal se trefil podruhé a zapsal svůj čtvrtý bod v zápas. A aby toho nebylo málo, navázal na něj opět i Jan Veselý a upravil na konečných 7:2 z hostujícího pohledu. Z hlavního města se tak Motor vrací s jasnou výhrou a třemi body.

HC Slavia Praha – ČEZ Motor Č. Budějovice 2:7 (1:0, 1:2, 0:5)

Branky a nahrávky: 18. Vrdlovec (Kuťák, Vampola), 36. J. Doležal (Kuťák) – 28. J. Veselý (Karabáček, R. Přikryl), 40. Z. Doležal (R. Přikryl, Pýcha), 46. Holec (Pýcha, R. Přikryl), 49. Karabáček (Babka, Pavel), 52. Šimánek (Pýcha, Z. Doležal), 56. Z. Doležal (Pýcha, R. Přikryl), 58. J. Veselý (Babka). Rozhodčí: Dědek, Ondráček – Doležal, Kleprlík. Vyloučení:8:4 . Využití: 1:4. V oslabení: 1:0. Diváci: 3 137. Střely na branku: 29:46. Zblokované střely: 13:14. Vhazování: 32:75:43/75. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:7.

Slavia: Málek – T. Duda, J. Novák, Barák, Steinocher, Hejda, Antoš, Šmíd – Šmerha, Vampola, Vlček – M. Ondráček, Vrdlovec, Hlaváč – Šteiner, Kuťák, Furch – J. Doležal, Všetečka, Brož.

Motor: Strmeň – Pýcha, Plášil, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Pavel – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, Prokeš, J. Veselý – Christov, Venkrbec, Holec – Babka.


OHLASY

Václav Prospal, ČEZ Motor České Budějovice: „Věděli jsme, že nás tu nečeká nic lehkého, že Slavia tu hraje hodně dobře, ale postupem času jsme si to utkání zasloužili. Když začnu třetí třetinou, tak to byla paráda. Tam to nemělo daleko k ideálu a k tomu, jak si přejeme hrát. Začalo to v prvních deseti minutách druhé třetiny, kdy jsme začali daleko lépe bruslit, měli jsme víc času v útočném pásmu. Druhá půlka třetiny byla plná vyloučení, kouskovalo se to a přelévalo ze strany na stranu a speciální formace nás dnes vrátily do zápasu. První třetina nebyla z našeho pohledu dobrá. Honza Strmeň nám dával ze začátku zápasu šanci na vítězství a ke konci zbytek spoluhráčů začal střílet branky. Pro mě je nejpozitivnější to, že jsme zůstali hladoví po celou třetí třetinu. Když ale budu hodně kritický, ze začátku tam nebylo to, co jsme si představovali.“

Miloš Říha, HC Slavia Praha„Je to pro mě těžké hodnocení. Na zápas jsme byli velmi dobře připravení a věřím, že v první třetině to bylo vidět. Vytvořili jsme si tam šance a bylo to vyrovnané. Od druhé třetiny soupeř přidal a my jsme ubrali. Co nás dnes v konečném důsledku srazilo, byla úplně zbytečná vyloučení. Nedisciplinovanost nás dovedla k tahle nepříjemnému debaklu, přestože ten zápas jsme měli dobře rozehraný. Třetí třetina byla z mého pohledu ustrašená a ty fauly byly naprosto zbytečné. Zkušený soupeř to potrestal a zaslouženě vyhrál.“

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, zápas, Slavia, výhra, Madeta Motor České Budějovice, Pavel Pýcha, Zdeněk Doležal, Jan Veselý, Jiří Doležal, HC Slavia Praha, Miroslav Holec, Václav Karabáček, Daniel Vrdlovec, Jiří Šimánek

Motor dominoval ve třetí třetině a z Edenu veze výhru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.