Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pýcha se dotáhl na rekord, Motor bere tři body

Moravský trip, který činil tři zápasy, dohráli jihočeští hokejisté na ledě Přerova. Tam se sice dostali do dvoubrankového vedení, avšak domácí hokejisté stihli srovnat, a to i poté, co se Motor znovu dostal do vedení.

Jihočeši nezačali dobře, když už po minutě a půl hráli oslabení. Motor však tuto situaci ustál a byl to on, kdo si připsal první zajímavou pozici. Karabáček posunul kotouč na Zdeňka Doležala, jehož ránu Klimeš zastavil. Budějovice ještě přečkaly další dvě oslabení, načež samy udeřily, a to v jejich první početní výhodě. Jan Kloz posunul kotouč na Pavla Pýchu, jeho střela od modré se zastavila v síti – 0:1. Domácí gólman toho přes clonící hráče moc neviděl. Jihočeši navíc skórovali za další tři minuty, když využili přesilovou hru. Motor předvedl parádní kombinaci, kdy Jan Kloz nejprve poslal puk na Doležala. Ten ho chvilku podržel, vrátil mu ho a jihočeský útočník měl před sebou úplně prázdnou bránu – 0:2. U této branky si Pavel Pýcha připsal druhý bod, kterým srovnal dosavadní rekord v bodech získaných obráncem v základní části! Přerovští však stihli do konce periody ještě snížit. Weinhold poslal nahození od modré, od kterého ještě sáhl Šimon Kratochvíl, jenž poslal puk do protipohybu gólmana – 1:2. Do kabin šli spokojenější hosté, kteří vedli o jednu branku.

Domácí měli velmi dobrý vstup do druhé třetiny, kdy se jim po minutě a necelých dvaceti sekundách podařilo srovnat. Mikuláš Zbořil nahodil puk od modré, kdy ho nejspíše tečoval jeden z hráčů Motoru za záda Strmeně – 2:2. Zubři navíc byli nabuzení a měli další šance, hosty však podržel brankář, který předvedl několik dobrý a důležitých zákroků. Postupně se navíc hra vyrovnávala a Motor se znovu dostal do vedení. Gilbert vyhrál buly na Alberta Michnáče, která střelu z prostoru mezi kruhy překonal Klimeše – 2:3. Domácím se sice branka nelíbila kvůli clonění budějovického hráče, avšak Klimeš si vyjel před brankoviště, takže veškeré nářky byly zbytečné. Přerov ale srovnal i tentokrát, když se trefil přesně na konci dvouminutového trestu pro Pýchu. Hejcman našel v přečíslení Jakuba Navrátila, který se prosadil přesnou střelou z kruhu – 3:3. Do poslední části se šlo za vyrovnaného stavu.

Budějovice se musely bránit početní výhodě na začátku třetiny, ale to ustály. Následně se navíc znovu dostaly do vedení. Karel Plášil si sjel od modré a fantastickým pasem našel Jana Kloze, kterému jen stačilo nastavit hůl, díky které vstřelil svou druhou branku v zápase – 3:4. Velkou šanci na srovnání měl Doležal, ale ten si nestihl včas zpracovat puk. Tak přišel trest na druhé straně a navýšení náskoku Motoru. Jihočeši se dostali do přečíslení dva na nikoho, které táhl Martin Beránek, jenž poslal svůj tým do dvougólového vedení – 3:5. Zubři ještě ale zdramatizovali zápas, když měli možnost trestného střílení, a to dokonce ve vlastním oslabení. Trestného střílení se chopil Lukáš Forman, který tři minuty před koncem prostřelil Strmeně mezi betony – 4:5. Přerovští to ještě zkusili v šesti lidech, ale na kýžené srovnání už nedosáhli. Jihočeši tak odjeli z moravského tripu s plným počtem devíti bodů.

HC ZUBR Přerov ­- ČEZ Motor Č. Budějovice 4:5 (1:2, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 19. Š. Kratochvil (M. Kratochvil, Weinhold), 22. Zbořil (Berger, Moučka), 37. Navrátil (Hejcman), 57. Forman (TS) – 13. Pýcha (J. Kloz, Z. Doležal), 16. J. Kloz (Z. Doležal, Pýcha), 30. Michnáč (Gilbert), 45. J. Kloz (Plášil, Z. Doležal), 49. Beránek (Vydarený). Rozhodčí: Barek, Cabák – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 5:7. Využití:1903. Střely na branku: 29:30. Zblokované střely: 7:7. Vhazování: 39:24.

Motor: Strmeň – Vydarený, Pavel, Pýcha, Plášil, Suchánek, Allen – Beránek, Šimánek, Babka – Karabáček, Kloz, Z. Doležal – Novák, Gilbert, Michnáč – Christov, Holec, Veselý – Prokeš.

Přerov: Klimeš – Krisl, Kubeš, Weinhold, Zbořil, Forman, Šnajnar – T. Doležal, Hejcman, Navrátil – Moučka, Berger, Číp – Goiš, M. Kratochvil, Š. Kratochvil – Süss, Dvořák, Kočica – Hradil.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Chance liga, Přerov, Madeta Motor České Budějovice, Pavel Pýcha, Zdeněk Doležal, HC Zubr Přerov, Jakub Navrátil, Karel Plášil, Albert Michnáč, Lukáš Forman, rekord, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pýcha se dotáhl na rekord, Motor bere tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.