Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Šest různých střelců u Pirátů a šestá výhra za sebou

Jihočeši v poslední dobou prožívají další úspěšné období, kdy zase sbírají jedno vítězství za druhým. Začátek zápasu v Chomutově mu sice nevyšel, když brzy prohrával, ale to bylo poprvé a naposledy, kdy byli Piráti ve vedení. Jihočeši totiž dokázali vstřelit šest branek, zatímco jejich soupeř jen tři. Pro Budějovice je to šesté vítězství v řadě za plný počet bodů.

Začátky zápasů Motoru poslední dobou moc nejdou, což se potvrdilo i v Chomutově. Při hře ve čtyřech našel Hlava krásnou přihrávkou mezi obránce volného Jakuba Štochla, který zachoval chladnou hlavou a střelou pod horní tyčku otevřel střelecký účet zápasu - 1:0. Budějovice sice měly optickou převahu, ale musely přežít další velké šance domácího týmu. Milan Klouček ale odolal jak zakončení Sklenáře, tak dorážce Suchého. Následně měli dobré šance i Jan Rudovský nebo Nicolas Hlava, avšak ani jeden z nich nedokázali dostat svůj tým do vedení. Tak přišel trest v podobě srovnání stavu. Jakub Babka našel parádním pasem skrze šíři pásma Lukáše Endála, jehož rána z první šla přesně k bližší tyči, kam se Pavlát nestihl přesunout - 1:1. Po první siréně tak svítil na ukazateli srovnaný stav.

Už po jednadvaceti vteřinách měli hostující hráči velkou šanci. Přečíslení nakonec zakončil Vít Christov, avšak domácí gólman jeho ránu vyrazil. Vrátit vedení svému týmu mohl Marek Tomica, jenž tečoval nahození od modré, ale Kloučka tentokrát zachránila tyčka. Tak se prosadil Motor, a to v opravdu velkém stylu. Michnáč totiž našel zpoza branky Endála, který z jedničky posunul puk na Martina Beránka, který měl před sebou úplně prázdnou branku - 1:2. Navýšit náskok Jihočechů mohl Václav Karabáček, avšak ten svůj únik nezakončil brankou. Následně se navíc budějovická osmička nechala vyloučit a Piráti srovnali stav utkání. Darby Llewellyn dostal přihrávku do kruhu a ranou zápěstím se trefil přesně do šibenice - 2:2. Budějovice si však vzaly své vedení do konce periody zpět. Albert Michnáč našel fantastickým pasem Reného Vydareného na vzdálenější tyči, kdy budějovickému obránci stačilo jen nastavit hůl a mohl jít slavit - 2:3. Po dvou částech utkání vedli Jihočeši o gól.

V poslední periodě stačilo hostujícímu týmu jen dvacet čtyři sekund na vstřelení branky. Babka vypálil od modré, ale jeho střela se odrazila k Holcovi. Ten okamžitě ze středu hřiště vypálil, avšak Pavlát jeho pokus vyrazil. Na straně byl však nejrychlejší Vít Christov, jenž doklepl puk do sítě - 2:4. Netrvalo to ovšem moc dlouhou a rozdíl byl zase jednobrankový. Sklenář našel rychlým pasem mezi kruhy Jana Rudovského, jenž dostal puk až do branky - 3:4. Oba týmy měly poté své šance, ale nějakou dobu se nikdo nemohl trefit. Budějovickým se ale přesto podařilo nasázet bůra, když využili početní výhodu. Pavel Pýcha se z pozice obránce objevil za brankou, odkud našel volného Jiřího Šimánka, jehož bomba z první se zastavila až v síti - 3:5. Za nedlouho to navíc bylo už o tři branky. Odražený puk si mezi kruhy našel Zdeněk Doležal, který střelou zápěstím nedal Pavlátovi šanci - 3:6. To už bylo z gólového pohledu vše, takže Motor nadále navyšuje své bodové skóre v tabulce i náskok na další týmy.

Piráti Chomutov – ČEZ Motor České Budějoice 3:6 (1:1, 1:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 2. Štochl (Hlava), 39. Llewellyn (Hlava, Žovinec), 44. Rudovský (J. Sklenář, Suchý) – 18. Endál (Babka, Vydarený), 31. Beránek (Endál, Michnáč), 40. Vydarený (Babka, Michnáč), 41. Christov (Holec, Babka), 55. Šimánek (Pýcha, J. Kloz). Rozhodčí: Pavlovič, Čáp – Tvrdík, Šimán. Vyloučení: 4:3 + Karabáček (CEB) - 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0 Diváci: 2001. Střely na branku: 30:40. Zblokované střely: 12:33. Vhazování: 33:34.

Chomutov: Pavlát – Rýgl, Žovinec, Blaha, R. Havel, Štochl, Lang, Seemann – Rudovský, Suchý, J. Sklenář – Stloukal, Pitule, Hlava – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica – Matyáš Svoboda, Koláček, Chrpa.

Motor: Klouček – Allen, Pýcha, Babka, Vydarený, Suchánek, Lytvynov – Karabáček, Gilbert, M. Novák – Beránek, J. Kloz, Šimánek – Holec, Prokeš, Christov – Z. Doležal, Michnáč, Endál – J. Veselý.


Ohlasy po zápase:

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): „Měli jsme výborný vstup do utkání, dali jsme první gól a následně jsme neproměnili nějaké šance. Místo toho, abychom je řešili jednoduše, hledali jsme v nich hroznou složitost. Soupeř srovnal hru, zatlačil nás a ukázal, že je to kvalitní tým. Nemůžeme s ním hrát hokej nahoru dolů. Dá se říct, že jsme si utkání prohráli sami vlastními chybami. Neplnili jsme, co jsme si řekli. Výsledek je až pro nás až ostudný, protože jsme si ho nezasloužili, kluci bojovali. Nemůže říct, že by tam bojovnost nebyla. Soupeři gratuluji ke třem bodům.“

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): „Po našem posledním zápase proti Chomutovu u nás doma, kdy zaslouženě vyhrál, jsme sem jeli s cílem porážku oplatit. Podali jsme dobrý týmový výkon. I když jsme rychle prohrávali, podali jsme dost dobrý výkon na to, abychom odjeli se třemi body. Jsem rád, že se nám to povedlo.“

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Chomutov, Chance liga, Piráti Chomutov, Madeta Motor České Budějovice, Albert Michnáč, Nicolas Hlava, Jan Rudovský, Vít Christov, Jakub Štochl, Milan Klouček, Václav Karabáček, Jiří Šimánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šest různých střelců u Pirátů a šestá výhra za sebou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.