Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dramatickou bitvu urval Motor v prodloužení

Ve 46. kole Chance ligy českobudějovický Motor přehrál přerovské Zubry v prodloužení a připsal si už třináctou výhru v nadstavbové části. Jihočeši sice vedli o dvě branky, ale soupeři se ve třetí třetině podařilo srovnat a rozhodovalo až prodloužení. V něm vystřelil výhru domácímu týmu Martin Novák.

Aktivnějším týmem v první třetině byli domácí a zaslouženě šli v desáté minutě do vedení. Ještě před tím se mohl trefit Vít Christov, ale na Petráska si se svou oblíbenou kličkou nepřišel. Prosadil se až Radek Prokeš, když nahození Reného Vydareného sklepl přesně k tyči. Přerov si moc šancí nevytvořil, výjimkou byl nepříjemný pokus Tomáše Doležala. 

Druhá třetina moc gólových příležitostí nepřinesla, přesto se skóre jednou měnilo. Při svém prvním startu v dresu Motoru se mohl trefit Adam Raška, jenže jeho střela z levé strany zůstala za Petráskem ležet kousek před brankovou čárou. Druhý gól v zápase obstaral až Zdeněk Doležal, když dostal kotouč do jízdy a po parádní kličce zakončoval do odkryté branky. 

ČEZ Motor České Budějovice vs HC Zubr Přerov

Pondělí, 27. ledna 2020, 07:49

ČEZ Motor České Budějovice vs HC Zubr Přerov
ČEZ Motor České Budějovice vs HC Zubr Přerov

Klíčovou třetí branku mohli v posledním dějství přidat Prokeš nebo Gilbert, ale i po jejich šancích držel Michael Petrásek nadějný stav pro svůj tým. Pravděpodobnost na bodový zisk navíc ještě více přiživil Jakub Navrátil, když se po prosadil po rychlém brejku a snížil. Necelých šest minut před koncem dokonce Zubři vyrovnali, když za obranou zůstal osamocený Číp a nadvakrát pokořil Strmeně, čímž poslal utkání do prodloužení. 

Prodloužení netrvalo ani jednu minutu. Po 56 vteřinách se před brankou zjevil osamocený Martin Novák a bekhendovou kličkou zajistil svému týmu bod navíc. 

ČEZ Motor Č. Budějovice – HC ZUBR Přerov 3:2p (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Prokeš (Vydarený, Michnáč), 36. Z. Doležal (Lytvynov, Strmeň), 61. M. Novák (Gilbert, Lytvynov) – 47. Navrátil (T. Doležal), 55. Číp (Hejcman). Rozhodčí: Skopal, Jaroš – Kreuzer, Sedláček. Vyloučení: 2:4. Využití:1:0. Diváci: 5435. Střely na branku: 40:29. Zblokované střely: 9:11. Vhazování: 40:29. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Motor: Strmeň – Pýcha, Allen, Vydarený, Babka, Suchánek, Lytvynov – Christov, Venkrbec, Holec – Šimánek, J. Kloz, Z. Doležal – M. Novák, Gilbert, Endál – Michnáč, Raška, Prokeš – Beránek.

Přerov: Petrásek – Weinhold, Zbořil, Kubeš, Krisl, Forman, Šnajnar, Dřímal – Berger, Hejcman, Číp – T. Doležal, Popelka, Navrátil – Kočica, Moučka, Š. Kratochvil – Matěj Svoboda, Süss, F. Dvořák.


OHLASY PO ZÁPASE:

Václav Prospal (Motor)"Spokojeni můžeme být jen s prvními deseti minutami. Měli jsme vynikající vstup do utkání, ale potom jsme trochu přestali hrát. Sice jsme ve druhé třetině dali v přesilovce druhý gól, ale další šance, abychom odskočili, jsme nevyužili. Za naši pasivitu si soupeř zasloužil vyrovnat, když jsme udělali chyby v útočném pásmu. Za výkon v závěru zápasu a v prodloužení jsme si pro druhý bod došli zaslouženě."

Jakub Grof (Přerov)"S bodem jsme i vzhledem k vývoji zápasu spokojeni. Prvních deset minut jsme byli z mého pohledu až nesmyslně pasivní. Ve zbytku utkání jsme se drželi herního plánu. Hráli jsme účelně, což nám přineslo bod. Chtěl bych ocenit naše fanoušky, kteří nás jezdí povzbuzovat na všechny zápasy a klukům to pomáhá."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Motor, výhra, prodloužení, Přerov, domácí, Madeta Motor České Budějovice, Martin Novák, 1. česká hokejová liga, HC Zubr Přerov, Michael Petrásek, Tomáš Doležal, Zdeněk Doležal, Jakub Navrátil, Vít Christov, Adam Raška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dramatickou bitvu urval Motor v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.