Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Motor jasně vyhrál v Porubě a je novým rekordmanem ligy

Jihočeši drželi před dnešním utkání vítěznou šňůru v podobě devíti výher v řadě. Nyní je čeká moravský trip, který začal duelem na Porubě. A České Budějovice odehrály tento duel skvěle! Do sítě soupeře nasázely rovnou osm branek, zatímco inkasovali jen jednu. Hokejisté Motoru tak dali dárek svému kouči Václavu Prospalovi, který dnes slaví narozeniny, v podobě zisku tří bodů a desáté výhry v řadě. Motor navíc stanovil nový rekord Chance ligy v počtu získaných bodů, který je nyní na čísle 135! Jihočeši letos překonávají různé rekordy.

Velmi dobrý start měli českobudějovičtí hráči do dnešního utkání, jelikož se prosadili už po necelých třech minutách, a to v početní výhodě. Zdeněk Doležal si od mantinelu sjel až před gólmana, kde jeho zakončení tečoval do branky jeden z obránců domácích – 0:1. V polovině první periody navíc Jihočeši využili i druhou přesilovou hru v utkání. Zdeněk Doležal tentokrát vypálil z vrcholku kruhu a je pokus tečoval mimo dosah brankáře Matouš Venkrbec - 0:2. Motor byl nadále o něco lepším týme, ale další branku se mu v první periodě už nepovedlo vstřelit. Po první části měl tak na svém kontě dvougólový náskok.

Poruba si zahrála svou úvodní početní výhodu až na začátku druhé třetiny, ale vlastně se ani pořádně nedostala do útočného pásma. Prostřední část zápasu plynula celkem rychle a k vidění byla vlastně jen jedna branka, o kterou se postaraly České Budějovice, když se podruhé v českobudějovickém dresu trefil Conor Allen - 0:3. Následně si domácí hokejisté ještě znovu zahráli přesilovou hru. Ta už byla sehrána něco lépe, kdy se třeba Jáchym dostal až před gólmana, ale snížení stavu nepřišlo. Hosté tak nadále vedli, tentokrát už o tři branky.

Start do poslední periody zápasu měli Jihočeši znovu velmi dobrý, tentokrát se trefili už po minutě a půl. Ondřej Kachyňa vypálil od modré, načež jeho pokus gólman vyrazil jen před sebe. Tam byl nejrychlejší Radek Prokeš, jenž doklepl puk do sítě - 0:4. Budějovice navíc sázely branky i nadále. Adam Raška obral soka o kotouč u branky Foltána a z velké blízkosti ho dokázal překonat – 0:5. A během stejně minuty udeřili Jihočeši ještě jednou, když se trefil Jan Kloz - 0:6. To už bylo moc na Foltána v brance, který tak přenechal své místo Kůdelovi. V poslední třetině se už trefila také Poruba, kdy Petr Kanko na několikrát dostal kotouč až do branky – 1:6. Každopádně Motoru netrvala odpověď vůbec dlouho. Raška obral domácí o kotouč a vydal se s Karabáčkem do přečíslení dva na jednoho. Ten sice branku netrefil, ale následně vrátil puk zpět na Adama Rašku, jenž mířil téměř do prázdné sítě – 1:7. A aby těch gólů nebylo málo, tak se hosté trefili ještě jednou, a to třicet jedna sekund před koncem. Jan Veselý se probil až do zakončení, ale to Kůdela vyrazil. K puku se však nejrychleji dostal Albert Michnáč, jenž doklepl touš do sítě – 1:8. Pro Budějovice je to proto vysoká výhra, která je v pořadí už desátou, a Václav Prospal dostal ideální dárek od svých svěřenců k dnešním narozeninám.

HC RT Torax Poruba – ČEZ Motor České Budějovice 1:8 (0:2,0:1,1:5)

Branky a nahrávky: 49. Kanko (J. Káňa, D. Krejčí) – 3. Z. Doležal (J. Kloz, Pýcha), 11. Venkrbec (Z. Doležal, Pýcha), 35. Allen (J. Kloz, Z. Doležal), 42. Prokeš (Kachyňa, Raška I), 45. Raška I, 45. J. Kloz (Michnáč, Babka), 49. Raška I (Karabáček), 60. Michnáč (J. Veselý, Suchánek). Rozhodčí: Fiala, Koziol – Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 659. Střely na branku: 28:34. Zblokované střely: 14:10. Vhazování: 32:42.

Poruba: Foltán (45. Kůdela) – Slavík, Husák, Rudl, Urbanec, D. Krejčí, Pastor, Šendera – Sikora, Hudeček, Gřeš – Guman, T. Jáchym, Špaček – Kanko, Zdeněk, J. Káňa – Maršoun, Toman, Ďurač.

Motor: Klouček– Suchánek, Pýcha, Kachyňa, Lytvynov, Allen – Babka, Christov, Venkrbec – Holec, Michnáč, Šimánek – J. Veselý, Karabáček, Prokeš – Raška I, Beránek, J. Kloz – Z. Doležal.


OHLASY PO ZÁPASE:

František Výborný (HC RT TORAX Poruba 2011): Po výhře v Havířově jsme byli rádi, že jsme zase bodovali a těšili jsme se na tenhle zápas. Bohužel nám to moc nevyšlo a diváci mohli vidět, že během krátké chvíle dokážeme dostat dva góly. České Budějovice daly dvě branky z přesilovky a následné budějovické šance vyústily z našich individuálních chyb a nepřesných přihrávek. Z naší strany byly vidět i některé pěkné akce, a když jsme se konečně nadechli, tak jsme dostali rychlé góly a od tempa jsme trochu odpadli.

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): Myslím si, že nám pomohly ty dvě využité přesilovky ze začátku utkání. Dostali jsme se do vedení a získali jsme klid na hokejky. Důležité bylo, že, než jsme potom dali třetí gól, tak nás výborně na začátku druhé třetiny podržel gólman Klouček. Myslím si, že od té doby jsme si utkání už kontrolovali a došli si pro další výhru.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Poruba, Chance liga, SK Dynamo České Budějovice, HC RT Torax Poruba, Madeta Motor České Budějovice, Zdeněk Doležal, 1. česká hokejová liga, Raška, Albert Michnáč, Petr Kanko, Conor Allen, Jan Veselý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor jasně vyhrál v Porubě a je novým rekordmanem ligy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.