Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mládežnický hokej Motoru je podle anonymní skupiny rodičů plný podvodů a uplácení. Jde o lživá nařčení, brání se klub

Mládežnický hokej Motoru se potýká s nepříjemnou událostí. V minulém týdnu rozeslala skupina rodičů médiím, partnerům Motoru a vedení klubu anonymní dopis, ve kterém obviňuje vedení mládežnického hokeje z podvodů, uplácení a pouštěním zápasů v extralize dorostu. Podle klubu jde o lživá nařčení, která hodlá vedení řešit.

„Jak dlouho, ještě budou majitelé MOTORU přihlížet podvodům, které v mládeži předvádí manažer Liška, trenér Fousek a trenér Kolda? Zejména dvojice Liška, Fousek opakované poškozuje jméno klubu svým neprofesionálním jednáním a vystupováním, a to nejen při mistrovských zápasech. Trenér Fousek s podporou manažera Lišky se neštítí ani takových ubohostí, jako je falšování v zápisech o utkání ohledně kanadských bodů ve prospěch svého syna. Ubohé, trapné a hlavně neprofesionální,“ stojí v dopise, který dorazil i do redakce Budějcké Drbny.

Podle autorů dopisu bylo „poslední kapkou k jeho sepsání“ údajné puštění utkání o záchranu Táboru v kategorii extraligy dorostu. „O tom zápase si povídá celá Česká republika. Pokud je majitelům Motoru jedno, že manažer Liška a trenéři dorostu takto zacházejí se jménem Motor, tak nám to jedno není,“ píší rodiče.

Na dopis na webových stránkách Motoru reagoval prezident Správní rady HC České Budějovice Jan Ryba. Podle něj jsou všechna nařčení v dopise nepravdivá. „Jménem spolku HC České Budějovice prohlašuji, že na základě veškerých mě známých skutečností mohu tvrzení v dopise označit za nepravdivá, že se jedná o lživá nařčení pracovníků a trenérů klubu se snahou poškodit dobré jméno celého klubu, nejenom jeho mládežnické části,“ uvedl Ryba.

Autory dopisu vyzval, aby nejpozději do konce dubna 2020 podali k rukám Správní rady spolku HC České Budějovice veškeré důkazy o svých tvrzeních. „Pokud se tak stane, budeme podněty řešit a předáme je případně zároveň Policii ČR, jelikož by se pravděpodobně jednalo o spáchání trestného činu. Pokud se tak ale ve stanovené lhůtě nestane, předáme Policii ČR onen anonymní dopis, protože by se jednalo o cílené šíření pomluv a poškozování dobrého jména našeho klubu. Podali bychom podnět k prověření, zda se neznámý pachatel nedopustil jednání, které by naplnilo skutkovou podstatu trestného činu,“ stojí ve vyjádření.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, mládečnický hokej, anonym, Madeta Motor České Budějovice, podvod, trenér, Policie České republiky, Jan Ryba, Česko, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mládežnický hokej Motoru je podle anonymní skupiny rodičů plný podvodů a uplácení. Jde o lživá nařčení, brání se klub  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.