Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pozvánku do reprezentace U20 získala i čtveřice Jihočechů

Už tuto neděli se ke svému prvnímu přípravnému kempu sjede do Rokycan reprezentace hráčů do dvaceti let. Mezi šestapadesát jmen, které bude pro letošní sezónu trenérské trio Karel Mlejnek-David Bruk-Pavel Trnka zvažovat, se opět objevili i Jihočeš

Martin Beránek

Nejdříve začněme mužem uvnitř současného kádru Motoru. Devatenáctiletý Martin Beráneksi našel stálé místo u Václava Prospala a jeho přítomnost je na ledě znát. K postupu do extraligy přispěl 20 body (7+13) z 46 zápasů, v tabulce +/- se pak umístil na děleném osmém místě se stejným číslem (+23) jako Lukáš Endál.

Pro Martina je to už šestá pozvánka do reprezentačních sborů. První přišla v sezóně 2016/2017 do šestnáctky. Poslední sezónu byl pozván jak do U19, tak do U20. V obou týmech odehrál po třech zápasech, body však zaznamenal jen v mladším výběru (1+1).

Šimon Kubíček

Přesuňme se tedy do Ameriky. Ve Spojených státech, konkrétně v Seattlu, se usadil rodák z Jindřichova Hradce, Šimon Kubíček. Osmnáctiletý obránce, který si zahrál i na posledním světovém šampionátu juniorů v České republice, zakončil svou druhou sezónu u tamějších Thunderbirds se sedmi góly a dvaceti asistencemi v dvaapadesáti utkáních. Jeho tým se po základní části usadil v západní konferenci na osmé příčce a musel o play-off bojovat v předkole. Tam byl společně s Kelowna Rockets (kde hraje i další nominovaný Jihočech) úspěšný, stejně jako v Čechách ale play-off překazila pandemie.

Pokud se Šimon letos ukáže jako dobrý hráč pro reprezentaci, bude to jeho pátá mezinárodní sezóna.

Pavel Novák

Na druhé straně americko-kanadských hranic, v městě Kelowna, hraje i další čerstvě dospělý Jihočech v Severní Americe, Pavel Novák. Ten ještě v sezóně 2018/2019 v tandemu s Martinem Beránkem bojoval o místo pod Václavem Prospalem. Více času ale strávil v juniorce a proto se rozhodl odejít za oceán. A přesun to (alespoň statisticky) byl prospěšný. V 55 utkáních nasbíral 58 bodů (25+33) a s náskokem 9 bodů vyhrál kanadské bodování svého týmu. Zároveň byl v Kelowně také nejlepším střelcem, vyhrál tabulku +/- (+10) a v počtu asistencí skončil na druhém místě. Tým se v dlouhodobé části ligy umístil na sedmém místě, těsně nad Šimonem Kubíčkem, a předkolo následně vyhrál.

Pavel se v reprezentaci objevil celkem šestkrát. Už při své první reprezentační sezóně se objevil ve výběrech do 16 a 17 let. Tento rok se objevil v osmnáctce, kde v sedmi zápasech uhrál osm bodů.

Matěj Toman

Posledním Jihočechem na nominační listině je devatenáctiletý forward Matěj Toman. I on se snaží prosadit v Kanadě, letos ale vyměnil hned tři mužstva. Nakonec se usadil v týmu Broncos z města Swift Current na jihozápadě. Tomu se ale sezóna nepovedla a nakonec skončil poslední s pouhými pětadvaceti body. K těm Matěj přispěl dvěma brankami a třemi asistencemi v třiadvaceti utkáních. V součtu všech tří týmů pak nasbíral 17 bodů za šest gólů a jedenáct asistencí.

I Matěj se ocitl na reprezentační půdě. Objevil se na ní celkem třikrát, včetně MS do 18 let. Letos ale poprvé chyběl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, reprezentace, Jihočeši, Šimon Kubíček, Rokycany, Madeta Motor České Budějovice, Pavel Novák, Václav Prospal, USA, Česko, Lukáš Endál, Kelowna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozvánku do reprezentace U20 získala i čtveřice Jihočechů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.