Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První tři turnajové body pro Motor

Další kontakt s extraligou byl až do třetí třetiny srovnaný. První třetinu Plzeň byla jasně aktivnější, Motor ale zabral a hosté byli za celý zápas ve vedení necelé dvě minuty. Deset minut před koncem zápasu pak Matěj Toman nastartoval závěrečný tlak, který korunoval svou druhou brankou v zápase Zdeněk Doležal. Motor tak poprvé po sedmi letech obral Plzeň o body a mohl se radovat z první výhry.

První extraligová třetina v Budvar aréně patřila hlavně Indiánům. Ve třetí minutě Jakub Pour dostal nečekanou přihrávku od zadního mantinelu a prudce vypálil na branku. Jan Strmeň ale pohotově zasáhl. Nepřesností bylo ve hře Jihočechů více a o dvě minuty později své šestí vyzkoušel Pavel Musil po přečíslení dva na jednoho, to však skončilo v lapačce. Dominik Pavlát se v brance Západočechů příliš nenamohl, i on ale měl namále. Po střele Daniela Voženílka mu dokonce propadl puk a nebýt pohotové obrany, mohl z toho být gól pro domácí.

První třetina ale nakonec branku viděla. Po dvou oslabeních Motoru usedl na trestnou lavici Tomáš Mertl. Zpočátku Plzeň oslabení zvládala, pak ale Daniel Voženílek našel Zdeňka Doležala a ten prostřelil Pavláta pod rukou.

Prostřední dějství už bylo mnohem vyrovnanější. Už půl minuty po úvodním buly Milan Gulaš tečoval letící kotouč, betony Jana Strmeně ale puk poslaly do rohu. O chvíli později pak opět zazářil, když Matyáš Kantner dostal přihrávku před branku a udělal si kličku do forhendu. Byl ale příliš blízko branky a domácí gólman mu puk uzmul. Dobrou šanci měl i David Gilbert, Pavlát pro změnu zasáhl lapačkou.

Na další gól se tak čekalo až do 34. minuty. Jakub Suchánek oslabil domácí držením. Plzeň dlouho na domácího brankáře nemohla vyzrát, pak se ale Tomáš Mertl postavil mezi kruhy, Milan Gulaš mu nahrál na střelu z první a puk proletěl kolem pravé tyče do sítě. O dvě minuty později se Škodovka dokonce dostala do vedení, když Petr Kodýtek nachytal Strmeně na švestkách a poslal mu puk nad lapačkou do levého rohu. To však Jihočechy nakoplo a necelé další dvě minuty už bylo opět srovnáno. Václav Karábaček nejprve zkoušel střelu ze středu, kterou Dominik Pavlát vykopl jen před sebe. Tam se nejrychleji dostal právě domácí hráč s číslem osm, který v pádu posunul kotouč až za brankovou čáru.

Třetí třetina byla ve znamení boje o vedení. Dominik Pavlát si musel připsat zákrok už třináct sekund po začátku, když jeho pozornost otestoval Ivan Lytvynov. Po něm to následně zkusil i Voženílek, Pýcha a nejblíže brance byl Martin Beránek. Nakonec se ale prosadil až Matěj Toman, který za záda hostujícího gólmana dorazil pokus Lytvynova. Pět minut před sirénou se Budvar aréna radovala znovu. Po neúspěšném samostatném nájezdu Kantnera se hra přesunula na druhou stranu, puk se záhadným způsobem objevil u Zdeňka Doležala a ten z vrchu třetiny propálil vše, co mu stálo v cestě. Plzeň v závěru ještě odvolala brankáře. Václav Karabáček zpoza branky ale branku minul a Ivan Lytvynov skončil na tyčce.

To ale na prvních třech bodech pro Motor nic nezměnilo.

ČEZ Motor Č. Budějovice – HC Škoda Plzeň 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. Z. Doležal (D. Voženílek, R. Přikryl), 38. Karabáček (Michnáč), 50. Toman (Lytvynov, Prokeš), 55. Z. Doležal (R. Přikryl) – 34. Mertl (Gulaš, P. Musil), 36. Kodýtek (Pour). Rozhodčí: Pěšina, Pražák – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 1 420. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 4:2.

Motor: Strmeň - Vydarený, Lytvynov, Pýcha, Suchánek, Slováček, Svach - Jonák, Prokeš, Karabáček - Novák, Gilbert, Michnáč - Voženílek, Přikryl, Doležal - Beránek, Raška, Toman

Plzeň: Pavlát - Lang, Čerešňák, Kaňák, Houdek, Vráblík - Kantner, Mertl, Gulaš - Malát, Musil, Rob - Pour, Stach, Suchý - Straka, Kodýtek, Eberle

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky zápas, Motor, hokej, Madeta Motor České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, Zdeněk Doležal, Dominik Pavlát, Daniel Voženílek, Tomáš Mertl, Milan Gulaš, Ivan Lytvynov, Pavel Musil, Václav Karabáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První tři turnajové body pro Motor  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.