Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Až gól v poslední sekundě rozhodl o výhře Jihočechů nad Lincem

První ze dvou zápasů proti Linci byl od prvních minut pořádné drama. Motor sice začal lépe, černá Křídla ale postupně začala srovnávat krok a v 59. minutě se jim podařilo srovnat. Sekundu před koncem ale Miroslav Holec přesně nastavil hokejku na teč od Doležala a vystřelil Motoru výhru.

Start utkání byl v režii Jihočechů. Hned od prvních sekund musel gólman David Kickert čelit spršce střel a nakonec rychle kapituloval. Sedmdesát dva vteřin od úvodního buly využil Miroslav Holec jedné z mnoha početních výhod a odrazu od gólmana a zasunul puk k levé tyči. Rakušané srovnali na začátku osmé minuty, když se do úniku dostal , zasunul puk za záda Marka Čiliaka a ten přepustil místo Jiřímu Paterovi.

V trestání faulů Motor pokračoval i v druhé třetině. Ve 24. minutě si šel již po několikáté sednout Andrew Nielsen, jenž byl potrestán i při první brance domácích. Už už se rakouský bek chystal na led, když se k Danielu Voženílkovi odrazil puk a nová posila Budějovic kotouč pohotově doklepla do sítě. Linec také několikrát zahrozil, Alexander Lahoda se například dostal do mezikruží a orazítkoval Paterovu levou tyč. Pár dalších hráčů se ještě snažilo o srovnání, ale přišla další rána domácích. Daniel Voženílek přihrál na teč Zdeňku Doležalovi a všemi milovaný sniper si připsal druhý bod v zápase.

Do třetí třetiny už však vstoupili lépe hosté. Dragan Umičevič si najel nikým nehlídán po pravém křídle a pěknou střelou vymetl Paterovi vzdálenější růžek. V 50. minutě se pak Rakušané prosadili znovu, sudí ale gól neuznal pro hru vysokou holí a jeho verdikt potvrdil i videorozhodčí. Na ledě postupně začaly bouchat emoce, až se strhla obrovská bitka, ve které se rozdalo hned několik trestů do konce utkání.

Linec v poslední dvouminutovce zkusil srovnat při hře v šesti proti čtyřem a to se mu i vyplatilo. Sébastien Piché po sérii několika přihrávek vypálil dělovku skrz klubko hráčů a propálil vše, co mu stálo v cestě. Pak ale v Budvar aréně bouchla bomba plná emocí. Zdeněk Doležal v posledních sekundách zavelel k poslední zteči, dojel až na kruhy, kde byl sice sražen na led, vleže ale dokázal přihrát Miroslavu Holcovi, který u druhé tyče sekundu před sirénou puk přesně protečoval za Kickertova záda a Motor nakonec získal první ze dvou zápasů na svou stranu.

Madeta Motor Č. Budějovice - EHC Black Wings Linec 
4:3 (1:1, 2:0,1:2)

Branky a nahrávky: 2. Holec, 27. Voženílek (Pýcha, Doležal), 40. Doležal (Voženílek, Vydarený), 60. Holec (Doležal) – 8. Lebler, 45. Umičevič, 59. Piché (Lebler). Rozhodčí: Květoň, Souček – Bělohlav, Jindra. Vyloučení: 6:8, navíc Suchánek, Voženílek, Allen (CEB), Nielsen a Dorion (LNZ) 5+OK.

Madeta Motor Č. Budějovice: Čiliak (7. Patera) – Allen, Pavel, Vydarený, Suchánek, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec - Voženílek, Přikryl, Doležal - Novák, Gilbert, Karabáček - Jonák, Prokeš, Beránek. EHC Black Wings Linec: Kickert – Kragl, Dorion, Piché, Beaudoin, Tikkinen, Matzka, Müller – Lebler, Hytönen, Umičevič - Kozek, Gaffal, Kristler - Leiler, Brucker, Lahoda - Freunschlag, Pušnik, Bretschneider

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Madeta Motor Č. Budějovice

Štítky hokej, Motor, České Budějovice, Linc, Linec, Zdeněk Doležal, Miroslav Holec, Madeta Motor České Budějovice, Daniel Voženílek, Jiří Patera, Sébastien Piché, David Kickert, Marek Čiliak, Andrew Nielsen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Až gól v poslední sekundě rozhodl o výhře Jihočechů nad Lincem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.