Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ani dvougólové vedení na první výhru Motoru nestačilo

Jihočeši doma dvakrát ztratili dobře rozehrané zápasy v samotném závěru, jeden z nich byl právě s Karlovými Vary. I tentokrát měl Motor navrch, když vedl už po devíti minutách o dvě branky. Postupem času ale začali přebírat otěže zápasu Západočeši, kteří do konce druhé periody srovnali. V té třetí navíc dali vedoucí branku a soupeře už srovnat nenechali. České Budějovice tak na výhru čekají i nadále.

Jihočeši měli skvělý vstup do utkání, jelikož se prosadili už po dvou minutách. Pavel Pýcha našel skvělou přihrávkou, které ještě pomohla teč bránícího hráče, na modré volného Zdeňka Doležala. Ten se dostal až před gólmana, kterému poslal kotouč bekhendem mezi betony – 0:1. O chvilku později se hnal na Čiliaka David Kaše, ale skvělým obranným zákrokem se prezentoval Conor Allen, jenž mu touš na poslední chvíli vypíchl. Následně Budějovice hrály početní výhodu, kterou využít nedokázaly.

Vadit jim to však nemuselo ani trochu, jelikož chvilku poté skórovaly. Odraženého kotouče si totiž před brankovištěm jako první všimnul Vít Jonák, jenž ho nekompromisně napálil do sítě – 0:2. Motor mohl o pár vteřin později ještě navýšit své vedení, ale karlovarští obránci nakonec branku po střele Václava Karabáčka uhájili. Ještě ve stejné akci navíc přišel faul Doležala, a tak si Karlovy Vary zahrály početní výhodu, ale branky se nedočkaly. Martin Weinhold se mohl postarat o snížení, ale jeho útočný výlet stihla hostující obrana zastavit. Západočeši se však snížení do konce periody dočkali. Libor Zábranský si z modré sjel do prostoru kruhu a střelou z první propálil vše, co mu stálo v cestě. Marek Čiliak toho nejspíše ani moc neviděl – 1:2. Do konce třetiny se již nic nestalo, a tak šel Motor do kabin za jednobrankového vedení.

Karlovy Vary měly obrovský tlak v druhé periodě, ovšem Jihočeši poměrně dlouho odolávali. Velkou šanci měl po přihrávce Lauka David Kaše, ale Marek Čiliak se stihl přesunout včas. Ještě větší možnost měl Ondřej Beránek, ke kterému se kotouč odrazil na pravou stranu, ale střelou z první nedokázal srovnat. Tak to na sebe zase musel vzít obránce Energie.

Jakub Lauko posunul kotouč na Libora Zábranského, jenž si sjel do prostoru mezi kruhy a propálil budějovického gólmana mezi betony – 2:2. Motor toho směrem dopředu v prostřední části opravdu moc nepředvedl, a tak mohl být vlastně rád, že inkasoval jen jednou. Po vstřelené brance byly k vidění ještě pokusy Mikúše nebo Šenkeříka, ovšem Čiliak už mohl zůstávat celkem v klidu, protože málokterý střelecký pokus šel mezi tři tyče. Po druhé třetině tak byl stav srovnaný a všechno bylo otevřené.

Na začátku poslední třetiny se prezentoval střelou Radek Prokeš, ale skóre se nijak neměnilo. Jihočeši mohli strhnout znovu vedení na svou stranu v početní výhodě… Jenže stejně jako v zápase s Mladou Boleslaví udělali z početní výhody oslabení. A právě zkrácenou přesilovou hru domácí využili ke vstřelení gólu. Petr Šenkeřík posunul puk na Petra Koblasu, jehož rána z první se zastavila až v síti – 3:2. Až poté se hosté konečně začali více hnát do ofenzivy. Radek Prokeš tečoval kotouč v dobrém prostoru, ale Filip Novotný celou situaci ustál.

Velkou šanci měl Albert Michnáč, který dostal přihrávku na střed hřiště, ale rozhozeného gólmana překonat nedokázal. Budějovice se hnaly za vyrovnáním a předvedly obrovskou skrumáž před Novotným, ale branky nedocílily. Hostující hokejisté to ještě zkusili bez brankáře a Voženílek tečoval nahození od modré, avšak mířil těsně vedle. Jihočeši se srovnání nedočkali a padli 2:3, na první extraligovou výhru čekají i nadále.

HC Energie Karlovy Vary - Madeta Motor Č. Budějovice
3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Zábranský (Vondráček), 33. Zábranský (Lauko, Kohout), 48. Koblasa (Šenkeřík, D. Kaše) – 3. Z. Doležal (Pýcha, Slováček), 9. Jonák (D. Voženílek, Prokeš). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 4:4 + Skuhravý (KVA) - 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 37:36. Zblokované střely: 15:15. Hity: 5:2. Vhazování: 24:40.

HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán, Zábranský, Weinhold – Lauko, D. Kaše, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček.

Madeta Motor Č. Budějovice: Čiliak – Vydarený, Plášil, Pýcha, Slováček, Pavel, Allen – Jonák, Prokeš, D. Voženílek – M. Novák, R. Přikryl, Beránek – Christov, Indrák, Holec – Karabáček, Michnáč, Z. Doležal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky České Budějovice, Karlovy Vary, hokej, Madeta Motor České Budějovice, HC Energie Karlovy Vary, Libor Zábranský, Pavel Pýcha, Zdeněk Doležal, Marek Čiliak, Petr Šenkeřík, Vít Jonák, Jakub Lauko, Filip Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani dvougólové vedení na první výhru Motoru nestačilo  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.