Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Extraligová kletba prolomena! Motor rozstřílel Vítkovice s čistým kontem

Deset zápasů byli Jihočeši jen novým otloukánkem, který ne a ne vyhrát. Pro zápas s Vítkovicemi ale sáhnul Václav Prospal k razantní změně složení formací a hráči soupeře deklasovali! Rideře nepomohly ani zbytečné fauly, ani výměna gólmana, Jiří Patera odolal všem snahám a připsal si první extraligovou nulu.

Úvod zápasu byl herně vyrovnaný, těžily ale více Budějovice. Motor lépe přecházel střední pásmo a vytvářel si šance. Vít Christov však trefil jen Dolejše a Adam Raška před ním jednoho z beků. Přesto ale byli první, kdo se radovali z branky. V polovině páté minuty právě mladý Raška našel volného kapitána Pavla Pýchu, který zamířil přesně nad levé rameno – 0:1. Vítkovice mohly několikrát během třetiny srovnat, protože hosté zbytečně faulovali. Ani během dvojité přesilovky si však nedokázali hráči vytvořit dost příležitostí a ty zbylé zlikvidoval Jiří Patera.

V čem se domácím nedařilo, tam Motor exceloval. Roman Polák si šel jako první domácí hráč v čase 23:14 odsedět krosček, rána Zdeňka Doležala kousek od modré na vzdálenější tyč ho ale po 26 sekundách pustila zpět do hry – 0:2. Gól přinesl Jihočechům novou motivaci a záhy přišla třetí. Martin Beránek zavezl puk až na domácí brankovou čáru, aby ho následně bekhendem hodil do mezikruží. Tam už stál připravený Vít Jonák, který jen nastavil hokejku – 0:3.

Střelecká pohoda neustala ani po polovině zápasu. Další využitou přesilovku si do statistik zapsal střelou ze středu modré opět Pavel Pýcha a do branky Ridery se stěhoval Miroslav Svoboda – 0:4. Tomu nula ale nevydržela ani minutu. Strhla se před ním totiž mela, ve které se nejlépe vyznal mladičký Martin Beránek a procpal puk za brankovou čáru – 0:5. Stavidla Vltavy se ale ještě neuzavřela. Daniel Voženílek krásně přihrál do jízdy Connoru Allenovi, který si ani nepřibrzdil a poslal kotouč k pravé tyči – 0:6.

Třetí třetina ještě byla bojovná, obě strany dokonce měly přesilovku 5 na 3, Jiří Patera však opět předvedl, proč mu ve Vegas dali důvěru a odolal všem střelám. Naopak Motor si přidal ještě sedmou trefu, když Pýcha střílel na branku. Puk se sice odrazil od padajícího Christova, zamířil ale přímo k Martinu Novákovi, který ho poslal tam, kde českobudějovický kapitán hledal hattrick - 0:7.

HC Vítkovice Ridera - Madeta Motor Č. Budějovice 0:7
(0:1, 0:5, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Pýcha (A. Raška I), 24. Z. Doležal (Pýcha, R. Přikryl), 27. Jonák (M. Beránek, Vydarený), 32. M. Novák (Pýcha, R. Přikryl), 32. M. Beránek, 34. Allen (Z. Doležal, A. Raška I), 55. M. Novák (Pýcha, R. Přikryl). Rozhodčí: Lacina, Pešina – Gerát, Axman. Vyloučení: 7:7, navíc Polák (VIT) 10 min. Využití: 0:3. Diváci: Bez diváků. Střely na branku: 30:43. Zblokované střely: 15:20. Zásahy brankářů: 36:29 Hity: 11:5. Radegast index: 9:36 Vhazování: 35:32.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky České Budějovice, HC Motor, hokej, MFK Vítkovice, Madeta Motor České Budějovice, HC Vítkovice Ridera, Jiří Patera, Václav Prospal, Adam Raška, Pavel Pýcha, Zdeněk Doležal, Martin Novák, Vít Christov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extraligová kletba prolomena! Motor rozstřílel Vítkovice s čistým kontem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.