Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Nepomohl ani fantastický Patera. Motor čeká na první domácí výhru, v nájezdech podlehl Liberci

Po velmi vydařeném výletu do Vítkovic přivítali hokejisté českobudějovického Motoru v Budvar aréně Liberec. Na šokující vítězství 7:0 chtěli Jihočeši navázat dobrým výkonem z domácího prostředí a nezačali vůbec zle. Po rychlém vedení však soupeř vývoj utkání otočil a byli to svěřenci Václava Prospala, kteří museli dotahovat. Díky skvělému brankáři Paterovi a brance Voženílka duel nakonec dospěl až do nájezdů. V nich uspěl jediný střelec, hostující Adam Musil. Motor tak i nadále čeká na první domácí výhru.

Navázat tam, kde v posledním utkání skončili. Českobudějovičtí hokejisté si zcela jistě přáli podobný průběh utkání, jako ve Vítkovicích, i v dalším domácím utkání. Po ukončení nelichotivé série porážek a fantastickém výkonu přivítali Jihočeši v Budvar aréně Bílé Tygry.

A nejprve z toho bylo zasloužené vedení. Hokejisté českobudějovického Motoru vstoupili do utkání s Bílými Tygry z Liberce velmi dobře, když Adam Raška využil skvělou přihrávku Alberta Michnáče a střelou nad Kváčův beton poslal domácí do vedení – 1:0. Po dobré pasáži hry však Prospalův soubor srazila netradiční branka soupeře. Kotouč se podivně odrazil od jednoho z hráčů a doplachtil až za záda nic netušícího brankáře Patery – 1:1. A když o chvilku později zamířil Patera ke střídačce, vypadalo to s jeho účinkováním v utkání jakkoliv. Marek Čiliak si však na ledové ploše neužil více jak jedno střídání a svého mladšího kolegu pustil zpátky mezi tři tyče. Ani několik výborných zákroků jednadvacetiletého gólmana však Motor neochránilo od dalšího inkasování. Bílí Tygři se i podruhé prosadili v početní výhodě, ranou od modré čáry otočil vývoj utkání těsně před koncem první dvacetiminutovky Tomáš Filippi – 1:2.

Ve druhé třetině měli domácí hokejisté co napravovat a ve snaze o vyrovnání jim měla dopomoct přesilová hra, jejíž větší část si Motor přenesl z první třetiny. O její využití se snažila formace s kapitánem Pavlem Pýchou. A právě českobudějovický obránce měl velkou zásluhu na srovnání skóre. Na brankovišti soupeře se po jeho nahození nejrychleji zorientoval Daniel Voženílek, který dokázal ex-budějovického Petra Kváču překonat efektně ze vzduchu – 2:2. Další velké vzrušení přišlo zhruba v polovině utkání. Po střele libereckého Mislava Rosandiče se puk otřel o pravou tyč Paterovy branky, ale na nerozhodném skóre se nic neměnilo. Velmi svižná druhá perioda už nenabídla nic, co by stálo za zmínku a do šaten se tak šlo před posledním dějstvím za vyrovnaného stavu.

Až závěrečná perioda měla nabídnout rozuzlení velmi vyrovnaného duelu. A domácím, stejně jako na startu druhé dvacetiminutovky, mohla pomoci rozdělená přesilovka. Na pokračující minutovou početní výhodu se mohl Prospalův soubor připravit v kabině. Na ledové ploše se to však výrazně neprojevilo a hosté pokračovali v plném počtu. A v Budvar aréně byli aktivnějším týmem právě Bílí Tygři, jejichž velké příležitosti na skórování ničil skvělý brankář Motoru Patera. Jednoznačně nejvýraznější muž utkání pokračoval ve svém nadstandardním výkonu, a i celou třetí třetinu držel naděje domácích na zisk minimálně jednoho bodu. Ty však mohly být hned tři, kdyby svěřenci Václava Prospala využili výhodu dvou mužů. Těsně před závěrečnou sirénou se ale zaskvěl také hostující Kváča a Motor si už tradičně přenesl početní výhodu do další části, do prodloužení.

To hráli Motoráci na domácím stadioně v letošní sezoně už dvakrát. A v obou případech z toho byla porážka. Tentokrát měli však Jihočeši velmi dobře nakročeno k prvnímu domácímu vítězství, protože do pětiminutového prodloužení vstupovali s velikou výhodou. Tu ale domácí nezužitkovali a obratem nabídli přesilovou hru Liberci. Když už to vypadalo s Motorem velmi bledě, s dalším excelentním zákrokem přispěchal proti Filippiho střele do odkryté branky muž utkání Jiří Patera a na jihu Čech se nakonec šlo do nájezdů. Ty zahájil za domácí kapitán Pavel Pýcha, na svého bývalého spoluhráče Petra Kváču však nevyzrál. Po třech neúspěšných pokusech na obou stranách překonal Pateru hostující Adam Musil. Na jeho úspěšný pokus už domácí Michnáč nedokázal odpovědět a v Budvar aréně tak slavili Bílí Tygři.

Už v úterý bude Motor usilovat o první domácí vítězství. Po dvou slibných výkonech narazí Prospalův tým na Berany ze Zlína.

Madeta Motor České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 2:3 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0).

Branky a nahrávky: 5. A. Raška (Michnáč), 21. D. Voženílek (Pýcha, R. Přikryl) - 11. Bulíř, 18. Filippi (Rosandič), rozhodující sam. nájezd A. Musil. Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:7, navíc Šmíd (Liberec) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Bez diváků.

Sestavy: České Budějovice: J. Patera (12.-13. Čiliak) - Plášil, Pýcha, Lytvynov, Vydarený, Allen, Pavel - Z. Doležal, R. Přikryl, Martin Novák - D. Voženílek, Venkrbec, Christov - Karabáček, A. Raška, Michnáč - M. Beránek, Jonák. Trenér: Prospal.

Liberec: Kváča - T. Hanousek, Šmíd, Knot, Rosandič, Šibinger, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - Gríger, Filippi, T. Rachůnek - A. Musil, P. Jelínek, J. Vlach - Zachar, A. Najman, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Ohlasy trenérů:

Václav Prospal (České Budějovice): "Chtěli jsme zopakovat výsledek z Vítkovic, jediný bod je pro nás málo. Stál proti nám velice kvalitní soupeř, nerozhodný výsledek po šedesáti minutách byl spravedlivý. Mohli jsme rozhodnout krátce před koncem a potom i v prodloužení, v nájezdech byl šikovnější soupeř."

Patrik Augusta (Liberec): "Máme za sebou těžké utkání, Budějovice hrají velice dobře. My se trápíme už delší dobu s koncovkou, nadřeme se na každý gól. Důležitým momentem pro nás bylo, že jsme ubránili oslabení tři na pět. Nakonec jsme zvítězili zaslouženě."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky hokej, české budějovice, motor, madeta, extraliga, Bílí Tygři Liberec, Jiří Patera, Madeta Motor České Budějovice, FC Slovan Liberec, Budvar aréna, Václav Prospal, Adam Musil, Daniel Voženílek, hokejista, MFK Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Nepomohl ani fantastický Patera. Motor čeká na první domácí výhru, v nájezdech podlehl Liberci  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.