Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor dostal pokutu 100 tisíc za diváky na pátečním zápase. Proti rozhodnutí se odvolá

Motor dostal od disciplinární komise extraligy pokutu 100 tisíc korun za to, že při pátečním utkání s Třincem umožnil přítomnost zhruba 150 diváků v hledišti Budvar arény. Podle svazu přístup Motoru poškozuje úsilí, kterým se ČSLH snaží udržet ligu v chodu. Klub ale s rozhodnutím nesouhlasí a proti trestu se odvolá.

Podle Českého svazu ledního hokeje je ze záběrů z pátečního utkání Motoru a Třince zřejmé, že domácí klub porušil podmínky stanovené výnosem ministerstva zdravotnictví. Ty stanovují, že od 4. prosince se zápasů může účastnit nejvýše 200 osob a v rámci pilotního projektu dalších 300 osob pod podmínkou, že jde o dlouhodobé partnery klubu, kteří se před vstupem prokáží negativním RT-PCR nebo antigenním testem a umístěni budou v oddělených prostorech s kapacitou nejvýše deset osob.

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík proto potrestal ve zkráceném řízení Motor finanční pokutou ve výši 100 tisíc korun.

Podle Motoru bylo ale vše v souladu s pilotním projektem ministerstva zdravotnictví. „Vše jsme ještě diskutovali s příslušnou hygienickou stanicí. V hledišti byly pouze osoby otestované a z řad dlouhodobých partnerů klubu, mezi které počítáme například i členy fanklubu organizované v zapsaném spolku Motorfans," vysvětlil situaci generální manažer Stanislav Bednařík. Na pátečním zápase bylo podle vyjádření klubu 156 diváků.

Bednařík dodal, že pokuta je podle něj nepřiměřená a neodůvodněná. Proti rozhodnutí disciplinární komise se chce klub odvolat.

Jednání klubu poškozuje naše úsilí

Svaz v tiskové zprávě dále uvedl, že přístup Motoru poškozuje jeho usílí udržet hokejovou extraligu v chodu. „ČSLH nemá pravomoc rozhodovat, zda a za jakých opatření je možné hrát za stávající situace hokejová utkání. S úřady o tom vedeme každodenní jednání, pro kluby se snažíme domluvit co nejlepší podmínky a i díky těmto jednáním se u nás na rozdíl od některých jiných zemí zápasy hrají,“ uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král. „Přístup klubu Madeta Motor České Budějovice naše úsilí jednoznačně poškozuje. Pokud by se podobně zachovaly i jiné kluby, které by platná nařízení porušovaly nebo obcházely, obávám se, že na hokej bychom museli na nějaký čas znovu zapomenout,“ dodal.

Podle Bednaříka jsou opatření nejasná. „Domnívám se, že nejen my, ale i celý národ by přivítal, abychom byli vládou informováni jasně a přesně, abychom věděli, jak se máme chovat. A co je přípustné chování v tomto konkrétním případě. Kdyby nám někdo napsal, že dlouhodobým partnerem je ten a ten a není onen, tak se podle toho řídíme. My jsme postupovali s nejlepším vědomím a svědomím a jsme předsvědčení o tom, že jsme žádné nařízení neporušili," doplnil Bednařík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, extraliga, pokuta, ČSLH, Český hokej, Madeta Motor České Budějovice, Český svaz ledního hokeje, disciplinární komise, HC Oceláři Třinec, Budvar aréna, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, hokej, Extraliga ledního hokeje, Viktor Ujčík, Krajsk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor dostal pokutu 100 tisíc za diváky na pátečním zápase. Proti rozhodnutí se odvolá  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.