Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hluboká nad Vltavou plánuje nový zimní stadion za 100 milionů korun

Hluboká nad Vltavou chce postavit zimní stadion zhruba za 100 milionů korun. Do června chce získat stavební povolení, zatím má studii. Starý stadion bude nutné zbourat. Kapacita nového bude 600 míst, zlepší se zázemí sportovců, hrát by se tam měly i vyšší hokejové soutěže. Město chce požádat o dotaci z Národní sportovní agentury, začít stavět chce na jaře 2022.

Hluboká zahájí projektovou přípravu za tři miliony Kč, aby získala v půli roku stavební povolení. Případná dotace by měla pokrýt 70 procent nákladů. Na novém stadionu se bude hrát i univerzitní hokejová liga.

"Každý rok dáváme milion korun na opravy. Stadion je starý asi 20 let, dosluhuje, provozní náklady jsou docela vysoké a zároveň je sezona velmi krátká. Stadion není zakrytý, doba, kdy se tam dá fungovat, je krátká, ani se nedají dohrát finále některých soutěží. Sezonu bychom rádi prodloužili. Má to návaznost i na cestovní ruch, kdy tam mohou týmy z KHL a jiných soutěží jezdit na soustředění, být ubytovaní na Hluboké," řekl hlubocký radní David Šťastný (ČSSD).

Studii pro město připravil českobudějovický architektonický Ateliér 8000. Stavba bude víceúčelová, vhodná v létě pro koncerty nebo jiné sporty, například badminton. Zlepší se zázemí sportovců, přibude klubovna.

Hluboká, kde žije zhruba 5000 lidí, měla loni rozpočet s výdaji a příjmy téměř 138 milionů Kč. Letos zatím hospodaří v rozpočtovém provizoriu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TJ Hluboká nad Vltavou

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Hluboká nad Vltavou, soutěž, Národní sportovní agentura, zimní stadion, Kontinentální hokejová liga, ČSSD, David Šťastný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hluboká nad Vltavou plánuje nový zimní stadion za 100 milionů korun  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.