Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTO: Konec úspěšné série. Budvar aréna po čtyřech zápasech padla, vyloupily ji Pardubice

Poprvé na jih Čech zamířili Pardubice a Motor usiloval o páté domácí vítězství v řadě. V Budvar aréně ale začali lépe hosté. Dynamo si vedení drželo vesměs po celou dobu utkání, ale ani jednou neodskočilo na vyšší brankový rozdíl. Díky tomu nabídl závěr duelu pořádné drama, které rozřešil až videorozhodčí. Ten promluvil ve prospěch hostí, kteří si nakonec odvezli z Českých Budějovic vítězství 2:1.

V pátek českobudějovičtí hokejisté neuspěli na ledě Kohoutů z Olomouce, když prohráli na Hané 2:3. Chuť si chtěli napravit v dalším domácím utkání. Na jihočeskou ledovou plochu ale přicestovalo pardubické Dynamo, které se v posledních dnech pyšnilo slušnou formou. Tu naposledy odnesla Mladá Boleslav, a tak byli hosté před úvodní buly stavěni do role favorita. Svěřenci Václava Prospala však v Budvar aréně usilovali o páté domácí vítězství v řadě.

Úvod utkání nenabídl strhující jízdu, jak tomu bylo v minulých domácích zápasech Motoru zvykem. Předváděná hra obou týmů připomínala spíše taktickou bitvu s důrazem na jasný úkol: nechybovat. Oba týmy se postupem času přeci jen nadechly k zajímavým pokusům o ohrožení brány soupeře. Za Jihočechy pálil od modré Šimon Kubíček, za Pardubice pak Matej Paulovič. Snaha ani jednoho z výše zmíněných se však do skóre nepromítla, a tak se v Budvar aréně hrálo po většinu první dvacetiminutovky bez branek. To se ale změnilo pět minut před první sirénou. A zasloužili se o to hosté. Brankář Jan Strmeň vyrazil Poulíčkův pokus pouze k osamocenému Matěju Blümelovi, který neměl větší problém uklidit kotouč do odkryté klece – 0:1. Rychlá odpověď z hokejek Jihočechů nepřišla, a tak šli do kabin veselejší hosté z Pardubic.

Do druhé dvacetiminutovky Motor vlétl ve velkém tempu. Bránu hostujícího Milana Kloučka postupně ohrozily pokusy Kubíčka, Voženílka, Holce i Allena, pardubický brankář však zůstával i nadále nepřekonán. I v jeho případě však čisté konto dlouho neodolalo. Motor dostal výhodu přesilové hry a neotálel. Pět vteřin po Přikrylově vyhraném vhazování se odhodlal ke střele Pavel Pýcha a kapitán Jihočechů zamířil přesně do horního růžku pardubické branky – 1:1. Vyrovnaný stav však na jihočeském kluzišti dlouho nevydržel. Východočeši přispěchali s rychlou odpovědí. Necelé dvě minuty po brance Motoru se dostalo do úniku duo Lukáš Anděl, Anthony Camara. Právě první jmenovaný vytvořil svému spoluhráči ideální podmínky a kanadský útočník zamířil přesně pod horní tyčku – 1:2. I tentokrát, stejně jako o první přestávce, si hosté odnesli do šaten jednobrankový náskok.

Ten Pardubicím vydržel i poté, co přečkali druhou, velmi nebezpečnou přesilovku Jihočechů. V úvodu třetí periody to byli nadále domácí, kteří se hnali za vyrovnáním. Nejblíže mu byl host ze Sparty Miroslav Forman, jeho střela totiž orazítkovala břevno. A když dostal Motor k dispozici početní výhodu pěti proti třem, byli ke srovnání hypoteticky vůbec nejblíže. Hostující brankář Milan Klouček ovšem neměl téměř žádnou práci a Pardubice tak i nadále na jihu Čech vedly. A výraznější příležitosti ze strany svěřenců trenéra Václava Prospala ne a ne přijít. O její vytvoření se domácí pokusili minutu a půl před koncem zápasu ve hře bez brankáře. Ta nakonec nabídla pořádné drama, Motor totiž podle reakce hráčů dopravil kotouč za Kloučkova záda, ale vše musel rozhodnout až verdikt videorozhodčího. Ten branku neuznal a Východočeši si tak z Budvar arény odvezli vítězství 2:1.

Žádný klid, nulové volno. Jihočeši se už za dva dny představí na ledě extraligového lídra. V O2 Aréně vyzve Motor pražskou Spartu již v úterý. Pokud by měli svěřenci trenéra Václava Prospala bodovat, budou muset předvést velmi podařený výkon.

Madeta Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 1:2 (0:1, 1:1, 0:0).

Branky a nahrávky: 30. Pýcha (R. Přikryl) - 15. Blümel (Paulovič, Poulíček), 31. Camara (Anděl). Rozhodčí: Kika, Micka - Rožánek, Axman. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Bez diváků.

Sestavy: České Budějovice: Strmeň - Plášil, Pýcha, Kubíček, Vydarený, Allen, Slováček - Holec, D. Voženílek, G. Ville - M. Forman, M. Toman, Karabáček - Jonák, Prokeš, M. Beránek - Z. Doležal, R. Přikryl, P. Novák. Trenér: Prospal.

Pardubice: M. Klouček - Nakládal, Ďaloga, Bučko, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Holland - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, O. Roman, Anděl - Kusý, R. Kousal, Koffer - Pochobradský, O. Rohlík, O. Machala. Trenér: R. Král.

Hlasy trenérů:

Václav Prospal (České Budějovice): "Neumíme dávat góly, nemáme žádného střelce, neskórují nám útočníci. Chybí nám někdo, jako byl pan Lála. S jedním vstřeleným gólem se v této soutěži nedají vyhrávat zápasy. Brankář Strmeň nám dal svým výkonem šanci vyhrát, u nás je to o něčem jiném než o brankářích."

David Havíř (Pardubice): "První třetina z naší strany nebyla nejlepší, chyběl nám pohyb, soupeř lépe bruslil. Ve druhé přišlo zlepšení, trošku jsme se zvedli. V závěru jsme zvládli čtyři oslabení, musím kluky pochválit a poděkovat jim za obětavost. Je výborné takhle to ubránit."

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky hokej, české budějovice, motor, madeta, extraliga, dynamo, pardubice, FK Pardubice, Budvar aréna, Madeta Motor České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, HC Dynamo Pardubice, Česko, Václav Prospal, Anthony Camara, Matej Paulovič, Šimon Kubíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Konec úspěšné série. Budvar aréna po čtyřech zápasech padla, vyloupily ji Pardubice  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.